Da rockebandet TNT var gjest i Frokost-TV fredag i anledning bandets 25-årsjubileum, utfordret frontfigur og gitarist Ronni Le Tekrø Kokke-Lise til å lage frokost i en av sendingene.
Som sagt, så gjort - og i Frokost-TV tirsdag diska Lise Finckenhagen opp med de deiligste frokostretter, godt hjulpet av en rocker fra Toten.
Musliblanding
2,5 dl havregryn
2,5 dl 4-korn
1 dl solsikkekjerner
1 dl hakkede nøttekjerner etter ønske
1 dl rosiner og/eller annen tørket frukt i små biter
2 ss honning
Fremgangsmåte:
Bland havregryn, nøtter, 4-korn og solsikkekjerner i en lagpanne.
Drypp over honning og rist blandingen i ovn ved 220 grader i ca. 15 minutter. Rør om av og til. Bland inn tørket frukt og la blandingen bli helt kald før den fylles over på et luftett glass e l. Serveres gjerne med friske bær.
Tips:
Lag en ekstra stor porsjon når du først er i gang.
Muslien holder seg lenge.
Frokost sandwich med tomater, røkt skinke og ost
store skiver ristet godt brød
bifftomater i skiver
god røkt skinke
ost, eks jarlsberg, brie, mozzarella eller cheddar
noen basilikumblader
olivenolje
salt og kvernet pepper
Fremgangsmåte:
Drypp de ristede skivene med olivenolje. Gni dem ev. med et hvitløkfedd. Legg på tomatskiver og noen blader basilikum, krydre med salt og pepper. Legg på godt med skinke og et par skiver ost.
Sett sandwichen et øyeblikk under grill slik at osten begynner å smelte. Serveres med et stort glass ferskpresset appelsinjus...
Tips:
Røkt skinke kan ertsates med kokt skinke eller sprøstekt bacon.
Topp gjerne med et speilegg eller et posjert egg for spesielle anledninger.
Blåbær og cottage cheese pannekaker
Til ca 12 pannekaker trenger du:
1 beger cottage cheese
1 3/4 dl melk
4 egg, skilt
115 g mel
1 ts bakepulver
4 ss sukker
150 g blåbær
1 klype salt
smør til steking
maplesyrup til servering
Visp cottage cheese, melk, eggeplommer og litt salt godt sammen i en bolle. Rør inn siktet mel og bakepulver. Visp egghvitene stive sammen med sukkeret og vend dem inn i røren . Vend til slutt inn blåbærene og stek små tykke pannekaker i en teflonpanne.
Tips:
Denne frokosten bør ikke spises for ofte!
Pannekakene er glimrende som dessert med sirup og vaniljeis.
Bringebær smoothie:
2 dl fryste bringebær
2 dl melk
saften fra 1/2 lime eller litt sitronsaft
ev. litt melis