Robyn lover nye album i 2011

Hun ga oss tre i 2010, men lover å ikke gi seg.

Robyn

Det blir nye album til neste år, lover svenske Robyn.

Foto: ROBYN BECK / Afp

Den svenske artisten Robyn var eksepsjonelt produktiv i 2010, med sin EP-trilogi Body Talk, pt. 1, 2 og 3, samtidig som hun har vært på turné.

I et intervju med det danske nyhetsbyrået Ritzau lover hun at hun skal fortsette å være produktiv, og hun lover å gi ut minst ett nytt album.

– Det har vært morsomt. Jeg har fått sjansen til å endre måten jeg jobber på. Jeg hadde en forestilling om at et album ikke trenger å ta så lang tid som de vanligvis gjør, sier hun til Ritzau.

LES OGSÅ: Robyn: - Jeg har lengtet etter å turnere
LES OGSÅ: Topp låter, ikke helt topp album

Hun innrømmer at det til tider har vært hardt å leve dobbetlivet i turnébuss og studio, men at det holder henne fra å bli rastløs.

– Normalt jobber man veldig lenge med et album, og det kjeder vettet av meg når jeg ikke er i studio selv, sier hun.

LES OGSÅ: Robyn-konsert utsolgt på én time
LES OGSÅ: Svensk popdebutant slår Håkan

Robyn mener selv den beste måten er å gi ut korte plater, med rundt åtte sanger. Til Ritzau lover hun å fortsette å jobbe på samme måte, og at hun også til neste år skal gi ut ny musikk.

De tre EP'ene som ble gitt ut i år har alle vært godt mottatt, også her i NRK. Vår anmelder mente hun hadde mange gode hits, men at helheten ble noe skadelidende. Også publikum har latt seg begeistre. Da Robyn spilte i Bergen i mars ble billettene revet vekk på én time.

Hun opptrådte også under Nobelkonserten i år. Det ser du i videovinduet under:

Video Nobels fredspriskonsert 2010 - venter på andre del

Kulturstrøm

 • NRK dropper ny «Heimebane»-sesong

  NRK dropper ny «Heimebane»-sesong. Det melder Kampanje. Dramasjef Ivar Køhn i NRK sier at produksjonsselskapet Motlys vil lage en tredje sesong for en annen strømmetjeneste, og at NRK ikke vil være til hinder for det.

 • Britene dropper folkets røst i MGP

  Storbritannia har ikke vunnet Eurovision Song Contest siden 1997. (Katrina and the Waves, bildet). Det er ti år siden de ble topp ti. Nå har BBC bestemt seg for å skrote ordningen med å la publikum stemme fram vinnerlåten. I stedet ber de plateselskapet BMG om å plukke ut både sang og artist til neste års finale i Rotterdam, skriver The Guardian

  Katrina and the Waves
  Foto: MICHAEL URBAN / REUTERS
 • Svenska Akademien i gang

  Etter flere år med skandaler er Svenska Akademien klar for å gyve løs på arbeidet med å bestemme hvem som skal vinne årets nobelpris i litteratur. For første gang på 30 år er Akademien nå fulltallig. På dagsordenen står blant annet høstens nobelpriser i litteratur. I år skal det kåres to vinnere, og Nobelkomiteen skal legge fram sin innstilling for Akademien 10. oktober (NTB).