Robyn: - Jeg har lengtet etter å turnere

Svenske Robyn er klar for å turnere ut året. Innimellom håper hun å kunne fullføre den siste av i alt tre album som skal slippes i løpet av 2010.

Video Robyn om å finne seg selv

NETT-TV: Robyn forteller om prosessen med å finne seg selv som artist.

Tidligere i år ble det kjent at Robyn hadde ambisjoner om å slippe til sammen tre plater i løpet av året. Det første albumet som ble sluppet i juni, har fått strålende kritikker .

– Det er fantastisk, det er kjempegøy å få anmeldelser som er positive. Jeg bryr meg ikke så mye nå, for jeg vet at jeg har gjort den skiva jeg hadde lyst til å gjøre. Men det er klart at man blir glad for å få et komplement, forteller Robyn til NRK.

Alle tre platene ble skrevet ble mer eller mindre skrevet i samme tidsperiode, og Robyn selv anser dem som ett album.

– De kommer til å ha litt ulike identiteter, men det er ikke slik at de kommer til å ha ulik stil. Jeg føler meg veldig trygg på neste skive, og den kommer til å være minst like bra, bedyrer hun.

Klar for turné

Hun er i Norge for å spille for et lite, eksklusivt publikum på P3Sessions. Senere denne sommeren skal hun spille på festivaler i hele Skandinavia, deriblant Øyafestivalen og Pstereo i Norge.

Siden skal hun turnere i USA sammen med amerikanske Kelis og til høsten skal hun spille på klubber rundt om i Europa.

– Jeg skal ut og spille med bandet hele året, jeg har lengtet etter det. Jeg har ikke spilt på to år, så det skal bli gøy.

Nettopp ønsket om å turnere, er en av årsakene til at Robyn nå slipper det hun selv anser som et album i tre deler.

- Jeg vil blande plateslipp og turnering, ikke bare gjøre det ene i to år, og så det andre i to nye. Det er kjedelig bare å gjøre en ting i flere år. Men dette er et eksperiment, så vi får se hvordan det går.

– Annerledes prosess

I helgen var hun i studio i London, hjemme i Sverige blir låtene mikset, og selv om Robyn for tiden er på reisefot, lytter hun stadig til det arbeidet som blir gjort.

– Det er en annen type prosess, men selve skrivingen og mesteparten av innspillingen gjorde jeg i Sverige før «Body Talk Pt. 1» ble sluppet, forteller Robyn som håper at hun skal få litt tid innimellom all turneringen til å ferdigstille den tredje og siste skiva.

Video Følte meg ikke bekvem med den første plata

NETT-TV: Robyn følte seg ikke helt bekvem med den første plata.

– Jeg håper å kunne gjøre klar den siste skiven også ettersom jeg har sagt at jeg skal slippe tre skiver.

Kulturstrøm