Hopp til innhold

Drømmer om å jobbe med Dolly Parton

LONDON (NRK): Plateaktuelle Robbie Williams har fått samarbeide med mange av sine forbilder i karrieren - men aller mest ønsker han å jobbe med en 70 år gammel countrystjerne.

Robbie Williams om sin nye plateq

En av Storbritannias største popstjerner drømmer om å få jobbe med country-dronningen Dolly Parton.

Foto: NRK

Etter tre års pause er Robbie Williams klar med sitt 11. studioalbum som soloartist. På platen «The Heavy Entertainment Show» som slippes i dag, har Robbie Williams samarbeidet med etablert navn som Rufus Wainwright, Ed Sheeran og John Grant.

Får ja fra de som spør

Selv om han er superstjerne, er Williams kry over sine samarbeidspartnere. Tidligere har han også jobbet med Kylie Minogue, Queen, Nicole Kidman og flere av sine egne helter innenfor britisk showbiz

Robbie Williams

Han var ofte regnet som en av britisk popmusikks villeste artister. Nå nyter Robbie Williams å være familiefar.

Foto: Sony Music

– Alle jeg har jobbet sammen med til nå har vært de riktige menneskene. Jeg er heldig som kan være en fan, og så kunne spørre de folkene jeg er fan av om å samarbeide. 95% av dem sier ja! sier en fornøyd Williams.

NRK møter Robbie Williams i London til hans eneste norske intervju i forbindelse med den nye platen. Han har omlag 20 år bak seg i bransjen, først som medlem av boybandet Take That, og siden som soloartist. Og han elsker det.

– Den (jobben) gir meg mening. Det er den beste jobben, og jeg er heldig som har den. Det vet jeg at jeg er, svarer stjernen fornøyd.

Livet har fått mening

Men mannen som i årevis var et yndet objekt for britiske tabloidaviser på grunn av sin ville livsstil, har blitt voksen. 42-åringen har kone og barn, og selv om NRK ble advart mot å stille spørsmål om familien, durer han i vei om den nesten ustanselig - helt uoppfordret.

– Jeg ville verken gifte meg eller få barn. Det var ingen gode reklamer for å være i et forhold, det så ikke ut som noe jeg ville. Det å ha barn virket grusomt. Nå har jeg begge deler, og takk Herren - når gir alt mening, sier en nærmest nyfrelst familiefar.

Ønskedrømmen Dolly

Selv om han nå er svært tilfreds med mange av sine samarbeidsprosjekter med andre artister, er det EN person han gjerne skulle jobbet sammen med:

MUSIC-GLASTONBURY/ Parton performs on the Pyramid Stage at Worthy Farm in Somerset, during the Glastonbury Festival

Robbie Williams sier han er både fascinert og bedåret av den nå over 70 år gamle countrydronningen

Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

– Dolly Parton! Jeg sier det hele tiden. Dolly Parton ville vært fantastisk.

– Hvorfor?

– Hvorfor?? Hvorfor ikke? Dolly Parton er et ikon. Jeg er fascinert og bedåret av både karismaen og musikaliteten hennes - så hvorfor ikke? spør Robbie Williams før han rekker å legge til at «Jolene» er favorittsangen, før han ti sekunder senere endrer det til «9 to 5».

Og så vinker manageren hans stopp. Femten minutter med Robbie Williams er over.

Men - fikk også vite at Norge står på turneplanen når Robbie Williams igjen legger ut på turné i kjølvannet av platen.

Robbie Williams

Robbie Williams kommer til Norge på sin neste turné.

Foto: Sony Music

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.