NRK Meny
Normal

Rist deg i form

Hvis du ikke liker å svette deg gjennom lange joggeturer eller løfte tonnevis av jern, er det likevel håp. For trening er ikke lenger bare trening. Nå kan du riste deg i form på noen få minutter.

Olav tester vibrasjonsteknikk
Foto: NRK

Vibrasjonstrening er en av flere alternative treningsformer som har dukket opp her til lands den siste tiden. Men egentlig er det gammel kunnskap som ligger bak.

– Vibrasjonstrening ble utviklet for å få vektløse astronauter i form ute i rommet, forteller Katherina Medbøe Eriksen hos Resonance. - Vibrasjonstrening er ekstremt effektivt. Dermed trenger ikke øktene å bli så lange, og du får også tid til avslapning og velvære.

- I fremtiden vil du få se mer av nettopp dette på treningsentrene, mener Samaya Behrens. Tanken er at folk skal få trent både kropp, sinn og sanser på samme tid, forklarer hun.

I så måte, er kanskje de nye flytetankene spesielt spennende. I disse flyter du nærmest vektløst rundt i en kroppsvarm saltvannsoppløsning, mens det er helt mørkt og stille rundt deg. – Her snakker vi om total avslapning, smiler Behrens, og hevder at en snau time i tanken, tilsvarer fire til åtte timer vanlig hvile.

 

Se Frokost-TVs reporter, Olav Viksmo-Slettan, teste vibrasjonstrening her .

 

Flere kulturnyheter