Hopp til innhold

Rist deg i form

Hvis du ikke liker å svette deg gjennom lange joggeturer eller løfte tonnevis av jern, er det likevel håp. For trening er ikke lenger bare trening. Nå kan du riste deg i form på noen få minutter.

Olav tester vibrasjonsteknikk
Foto: NRK

Vibrasjonstrening er en av flere alternative treningsformer som har dukket opp her til lands den siste tiden. Men egentlig er det gammel kunnskap som ligger bak.

– Vibrasjonstrening ble utviklet for å få vektløse astronauter i form ute i rommet, forteller Katherina Medbøe Eriksen hos Resonance. - Vibrasjonstrening er ekstremt effektivt. Dermed trenger ikke øktene å bli så lange, og du får også tid til avslapning og velvære.

- I fremtiden vil du få se mer av nettopp dette på treningsentrene, mener Samaya Behrens. Tanken er at folk skal få trent både kropp, sinn og sanser på samme tid, forklarer hun.

I så måte, er kanskje de nye flytetankene spesielt spennende. I disse flyter du nærmest vektløst rundt i en kroppsvarm saltvannsoppløsning, mens det er helt mørkt og stille rundt deg. – Her snakker vi om total avslapning, smiler Behrens, og hevder at en snau time i tanken, tilsvarer fire til åtte timer vanlig hvile.

 

Se Frokost-TVs reporter, Olav Viksmo-Slettan, teste vibrasjonstrening her .

 

Kulturstrøm

  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.