Rist deg i form

Hvis du ikke liker å svette deg gjennom lange joggeturer eller løfte tonnevis av jern, er det likevel håp. For trening er ikke lenger bare trening. Nå kan du riste deg i form på noen få minutter.

Olav tester vibrasjonsteknikk
Foto: NRK

Vibrasjonstrening er en av flere alternative treningsformer som har dukket opp her til lands den siste tiden. Men egentlig er det gammel kunnskap som ligger bak.

– Vibrasjonstrening ble utviklet for å få vektløse astronauter i form ute i rommet, forteller Katherina Medbøe Eriksen hos Resonance. - Vibrasjonstrening er ekstremt effektivt. Dermed trenger ikke øktene å bli så lange, og du får også tid til avslapning og velvære.

- I fremtiden vil du få se mer av nettopp dette på treningsentrene, mener Samaya Behrens. Tanken er at folk skal få trent både kropp, sinn og sanser på samme tid, forklarer hun.

I så måte, er kanskje de nye flytetankene spesielt spennende. I disse flyter du nærmest vektløst rundt i en kroppsvarm saltvannsoppløsning, mens det er helt mørkt og stille rundt deg. – Her snakker vi om total avslapning, smiler Behrens, og hevder at en snau time i tanken, tilsvarer fire til åtte timer vanlig hvile.

 

Se Frokost-TVs reporter, Olav Viksmo-Slettan, teste vibrasjonstrening her .

 

Kulturstrøm

  • Vogue-redaktør går av

    Redaktøren for motemagasinet Vogue i Brasil fikk kraftig kritikk da hun nylig valgte å ha temaet slavehandel under bursdagsfeiringen sin, skriver MinMote. Ifølge The Guardian skal Donata Meirelle ha sittet på en trone flankert av fire svarte kvinner kledd i hvitt. Kritikerne har sammenlignet antrekkene kvinnene bar, med klærne slaver brukte. Skandelafesten skjedde i Bahia, som har den største andelen av Brasils svarte befolkning.

  • Blir ikke voldelig av voldsspill

    Det finnes ingen sammenheng mellom unge menneskers adferd og det å spille dataspill med mye vold. Det viser en britisk undersøkelse gjort ved universitetet i Oxford og publisert i tidsskriftet The Royal Society. Undersøkelsen baserer seg på svar fra over 2.000 ungdommer mellom 14 og 15 år og deres foreldre. Deltakerne ble observert mens de spilte spill som «Call of Duty» og «Grand Theft Auto» (bildet). Foreldrene ble bedt om å holde øye med ungdommenes oppførsel før, under og etter at de hadde spilt. (NTB)

    Grand Theft Auto screenshot
    Foto: Rockstar Games