RISK

Mattis forsøker å samle livet sitt sammen på psykiatrisk sykehus. Han går tilbake til forelskelsen, krigen og det å bli morder. RISK ble kåret til Europas beste hørespill – nå blir det gjenhør.

RISK
Foto: Radioteatret

Stykket er skrevet av Christopher Grøndahl, og hørespillet fikk prestisjetunge Prix Europa i 2003 for beste radiodrama. Hørespillet berører og er en heftig og intens opplevelse og fikk strålende kritikker da det hadde premiere.

RISK

Christopher Grøndahl har skrevet hørespillet RISK som ble hedret med den prestisjefylte Prix Europa for beste radiodrama i 2003.

Foto: Radioteatret
Hva er virkelig?
Mattis er lagt inn på Blakstad sykehus, på psykiatrisk avdeling. Men han vil og skal vekk. Først må han bare finne ut hva som gikk galt. Hva skjedde med den smarte unge mannen som reiste til Paris for å studere økonomi?

Han ser tilbake på forelskelsen og det å bli forlatt. Han har vært i krigen, i Kosovo. Og han har vært med på å gjøre noe grusomt, han har myrdet. Eller har han egentlig det?

Torbjørn Harr spiller rollen som den plagede Mattis, mens Janne Formoe har rollen som kvinnen han forelsker seg i.

Om produksjonen
Dramaturg: Helge Andersen
Produsent: Steinar Berthelsen
Produksjonsleder: Anne Kjersti Goberg.
Lyddesign: Tormod Nygaard.
Regi: Morten Cranner.

I rollene
Mattis - Thorbjørn Harr
Brit - Janne M.R. Formoe
Psykiater – Per Frisch
Mutter – Gisken Armand
Fatter – Kim Haugen
Pleier - Terje Ranes
Pasient - Trond Høvik
UCK-tolk – Bartek Kaminski-Ubuchowicz
UCK-leder – Eindride Eidsvold
Serbisk pike - Silje Torp Færavaag

Kulturstrøm

  • Har kjøpt Trump Baby-ballongen

    Britisk museum vil stille ut den berømmelige kjempebabyballongen som etterligner Donald Trump. Den seks meter høye ballongen ble et symbol under protestmarsjer mot Trump i hans regjeringstid. Den ble først luftbåren i London i 2018. Ballongen er kjøpt inn av museet til sin samling viet protestbevegelser.

    En seks meter stor Trump-baby har fått tillatelse av borgermesteren til å sveve over parlamentet i London