NRK Meny
Normal

Risikerer livet med kameraet

Russiske våghalser klatrer til topps i skyskrapere, statuer og andre konstruksjoner for å ta bilder i svimlende høyde.

Vadim Mahorov fra Novosibirsk i Russland er en fotograf blottet for høydeskrekk og sunn fornuft.

Sammen med noen andre våghalser klatrer han til topps i høye bygninger for å få tatt bilder noen omtaler som spektakulære, mens andre mener er rent ut idiotiske.

Uten sikring

22-åringen sier til Daily Mail at han har vært i hele Russland for å finne høye bygninger han kan forevige fra mange titalls meter over bakken. Mahorov tar med seg kameraet og klatrer opp i bygningene, uten noen form for sikring.

Den fryktløse fotografen velger seg motiv etter noen litt uvanlige kriterier.

– Jeg plukker ut de høyeste bygningene jeg kan finne, og det er viktig at de ser bra ut både fra innsiden og utsiden. Dessuten er det et pluss hvis det er litt utfordrende å komme seg inn på området. Men mange av disse bygningene har dårlig sikkerhet, så det byr sjelden på et problem, sier han.

Fikk lov av politiet

Mahorov forteller til Daily Mail at han ikke skyr noe middel for å få tatt blinkskuddene sine.

– Noen av bildene mine er tatt med tillatelse, men ofte må jeg snike meg forbi vaktene. Men jeg gjør hva som helst for å få tatt det perfekte fotografiet, forklarer han.

Den høydeglade 22-åringen påstår at han har tatt bilder fra nesten alle høye bygg i Russland. Men selv om politiet ved et par anledninger har blandet seg inn, har han har ingen planer om å slutte å fotografere bygninger fra den svimlende vinkelen.

– En gang trodde de at vi var terrorister og stanset oss på T-banen. Men da vi forklarte hva vi drev med, var de bare interesserte i å få se på bildene vi hadde tatt.