Ringo Starr til Norwegian Wood

- Dette er historisk! sier Beatles-ekspert Bård Ose.

Ringo Starr på scenen under en konsert i 2010

70-åringen Ringo Starr på scenen under en konsert i New York, på sin fødselsdag 7. juli i fjor.

Foto: Evan Agostini / Ap

Ringo Starr fikk kake da han feiret sin 70-årsdag på Hard Rock Cafe i New York i fjor

Ringo Starr fikk selvsagt kake da han feiret sin 70-årsdag på Hard Rock Cafe i New York i fjor.

Foto: Evan Agostini / Ap
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Norwegian Wood arrangerer i år den 20. utgaven av festivalen. Festivalen er kalt opp etter navnet på en sang av The Beatles, og hva er vel mer naturlig enn at man da får besøk av noen fra The Beatles?

Onsdag ble det først kjent at Ringo Starr skal spille i Danmark, og man kunne begynne å lure på hvor ellers han skulle spille på sin turné i Europa.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Ringo Starr oppdaterer sin blogg med en video:

VIDEO: Ringo Starr snakker om sine planer for våren.

Så kom bekreftelsen: Lørdag 11. juni er det Ringo Starr som står på scenen i Frognerbadet med sitt All-Starr Band.

The Beatles

Ringo Starr var med på å forme noen av historiens mest kjente poplåter i The Beatles.

Foto: Ap
Bård Ose

Beatles-ekspert Bård Ose mener det er historisk at Ringo Starr kommer til Norwegain Wood.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

– Når man runder sin 20. festival og er oppkalt etter en Beatles-låt, kan man ikke feire dette uten å ha med en fra The Fab-Four. Alt annet hadde blitt litt feil, liksom, heter det i en kommentar fra arrangørene

Den legendariske trommeslageren har etter tiden med The Beatles hatt en solokarriere som han både er blitt elsket og utskjelt for.

Men NRKs Beatles-ekspert Bård Ose mener dette er stort uansett.

- Historisk

- Dette er historisk! Det er omtrent som om Albert Einstein skulle komme i egen person og holde foredrag, sier en oppspilt Ose.

- Ringo er trommeslageren som alle går tilbake til og tar lærdom av, før eller siden. Latterliggjort og respektert i 50 år, men det var ingen som overgikk hans oppfinnsomhet på 60-tallet.

- Og, jeg mener, når man har spilt på (og i stor grad vært med på å forme) et hundretalls av populærmusikkens beste innspillinger, er det totalt uinteressant å diskutere hvorvidt mannen har kred eller ikke. Det finnes bare én Ringo Starr!

Den 7. juli i fjor feiret Ringo Starr sin 70 årsdag på Hard Rock Cafe i New York, med en oppfordring om å rope ut «Peace and love».

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Ringo Starr feiret i fjor bursdagen sin i New York:

VIDEO: Ringo Starr feiret sin 70 årsdag på Hard Rock Cafe i New York.

Ringo Starr har per dags dato turnert med i alt 11 versjoner av sitt All-Starr Band, der alle medlemmene har solide egne musikalske karrierer å vise til. Det preger også repertoaret:

Både egne og andres klassikere

På konserten vil han fremføre sine mest kjente hits som soloartist pluss flere Beatles-klassikere, mens hvert bandmedlem vil spille de største slagerne fra sine egne karriere, melder NTB.

Bandet som kommer til Norge består av Richard Page (Mr. Mister), Gary Wright, Rick Derringer (The McCoys, Steely Dan), Edgar Winter, Wally Palmar (The Romantics) og Gregg Bissonette.

Fra før har Norwegian Wood annonsert at de får besøk av blant andre Eagles , Eric Clapton og Mastodon til den 20. utgaven av festivalen.

Kulturstrøm

 • Stjerneskuddet Isah slet

  – Det kunne gå opp til fire dager hvor jeg ikke spiste fordi jeg ikke hadde råd, forteller Kaleb Isaac Ghebreiesus, kjent under artistnavnet Isah, til P3.

  Isah
  Foto: Tom Øverlie / NRK
 • Har alltid elsket musikal

  Marion Ravn har vært popartist siden hun var barn. Men nå står hun på en helt annen scene. Iført slitne klær fra 70-tallet høster hun strålende anmeldelser for sin rolle som russiske Svetlana i musikalen «Chess». Dette har hun drømt om siden hun skrev dagbok, forteller hun til Programleder Mona B. Riise i Kulturstripa.

  Marion Ravn