Ringo Starr-auksjon solgte for 78 millioner kroner

Den tidligere The Beatles-trommisen auksjonerte bort 1300 av sine private eiendeler.

Ringo Starr

AUKSJON: Tidligere The Beatles-trommis Ringo Starr holdt i helgen en auksjon der han solgte bort mer enn 1300 gjenstander.

Foto: Noam Galai / Afp

For å samle inn penger til veldedighetsorganisasjonen The Lotus Foundation, auksjonerte den tidligere The Beatles-trommisen Ringo Starr bort mer enn 1300 av sine egne eiendeler.

Gjenstandene bestod blant annet av en rekke klær, instrumenter og smykker. BBC skriver at gjenstandene samlet inn rundt 78,2 millioner kroner.

Ringo Starrs trommesett

18 MILLIONER: Dette trommesettet ble solgt for rundt 18 millioner kroner og ble den dyreste gjenstanden som ble solgt på Ringo Starrs auksjon.

Foto: JULIENS AUCTIONS / Reuters

Den dyreste gjenstanden var trommesettet som Ringo Starr brukte på en rekke The Beatles-låter. Det gikk for nesten 18 millioner kroner.

Musikeren solgte også sin egen kopi av «The White Album», som var nummerert 0000001, for 6,7 millioner kroner og satte dermed verdensrekord for det dyreste albumet noen gang solgt.

Det var auksjonshuset Julien's Auctions som hadde ansvaret for auksjonen og salget av «The White Album», passerte Elvis Presleys tidligere verdensrekord som ble satt tidligere i år ved salget av «My Happiness» for 2,55 millioner kroner.

Det første albumet

Starrs LP var den første kopien av albumet som ble lagd i Storbritannia og inntil nylig trodde man at det var John Lennon som fikk den første kopien. Det viste seg altså å ikke stemme.

Til og med tidligere The Beatles-medlem Sir Paul McCartney trodde at det var Lennon som fikk denne kopien.

– John fikk 0000001 fordi han ropte høyest, sa han til forfatteren som jobbet med biografien hans.

Veldedighet

En del av inntektene skal gå til Starrs og hans kones egen veldedighetsorganisasjon The Lotus Foundation.

De jobber for å fremme sosial velferd i flere områder, deriblant rus, kreft, cerebral parese, vold i hjemmet og dyrevern.

– Det var veldig overraskende av vi fortsatt hadde en del av disse gjenstandene fordi de har stått lagret så lenge. Jeg har ingenting imot å bli kvitt en del ting og det går til en god sak. Det er avtalen, sa Starr til Rolling Stone.

Instrumenter og smykker

Blant gjenstandene som ble solgt var også John Lennons 1964 Rickenbacker-gitar som han ga til Starr i 1968. Den ble solgt for 7,7 millioner kroner.

En 18 karat gullklokka fra Patek Philippe ble solgt for 1,5 millioner kroner.

En gullring med en rektangulær safir som Starr sier han brukte under hver konsert med The Beatles ble solgt for rundt 902 000 kroner.

Kulturstrøm

 • Kanye West setter opp Opera

  Kanye West trår til med sin første opera. Operaen «Nebuchadnezzar» har premiere på Hollywood Bowl 24. november. Regi er ved den italienske performancekunstneren Vanessa Beecroft. Oppsetningen byr ifølge NME på musikk av Kanye Wests store gospelkor Sunday Service, meldte West på Twitter søndag (NTB).

  Laster Twitter-innhold
 • Fridtun får Språkprisen 2019

  Forfattar, filolog, føredragshaldar og tidlegare skihoppar Kristin Fridtun får Språkprisen 2019 frå Språkrådet. Hen får prisen, som er på 100.000 kroner, for bøkene Kjønn og ukjønn (2015), Homoflokar (2018) og Språket er ei bukse (2019).

  Kristin Fridtun
  Foto: Ana Leticia Sigvartsen / NRK