Normal

Rik Mayall er død

Den britiske TV-komikeren og skuespilleren Rik Mayall døde mandag, 56 år gammel.

Rik Mayall

DØDE MANDAG MORGEN: TV-komiker Rik Mayall ble 56 år gammel. Her er han avbildet sammen med kona Barbara i 2000.

Foto: Peter Jordan / AP

Det opplyser Mayalls manager mandag ettermiddag.

Mayall, som var kjent for sin grove humor og overdrevne mimikk, ble først kjent gjennom den anarkistiske komiserien The Young Ones på 1980-tallet, der han medvirket sammen med sin mangeårige makker Adrian Edmonson.

Han spilte også parlamentsmedlemmet Alan B'stard i komiserien The New Statesman, som en kort periode på 1990-tallet ble sendt på TV 2.

På 90-tallet lagde Mayall og Edmonson kultserien Bottom sammen, og utviklet etter hvert også konseptet til et sceneshow og en film.

Norske TV-seere kan ha fått med seg hans gjesteopptredener i komiserien Den sorte orm, der han tolket flere generasjoner av den ekstravagante og skrytete Flashheart-familien.

I 1998 ble Mayall hardt skadd i en terrengsykkelulykke nær hjemmet sitt i Devon, og lå flere dager i koma. Han kom seg imidlertid på bena igjen, og fortsatte å jobbe som skuespiller helt til det siste.

Det er foreløpig ukjent hva Mayall døde av. Ifølge ITV er det ikke noe som tyder på at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet.

Blant dem som så langt har uttrykt sine kondolanser på sosiale medier er standupkomiker Jack Dee, kjent fra Live fra Apollo, og David Walliams, kjent fra Little Britain.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

  • 37.500 kroner for piratkopier

    En kvinne som kjøpte falske Louis Vuitton-vesker må betale 37.500 kroner. Hun ble ikke trodd i retten på at varene var til døtrene. Hittil i år har norske tollere destruert piratkopierte varer for over 11 millioner kroner.

  • Kan få en halv million til kunst

    De fire kunstnerne Gunvor Nervold Antonsen, Børre Sæthre, Torbjørn Rødland og Eline Mugaas er nominert til Lorck Schive Kunstpris 2019. Prisen er på en halv million kroner, og skal bidra til debatt og interesse rundt samtidskunsten. Alle de fire har nå fått 150.000 hver til å produsere et verk, og vinnerverket kåres neste høst. Prisutstillingen blir å se på Trondheim kunstmuseum høsten 2019.

    Gunvor Nervold Antonsen (t.v.), Børre Sæthre, Torbjørn Rødland og Eline Mugaas
    Foto: TKM/ Christina U. Andersen