NRK Meny
Normal

Reven rasker over brua

Reven rasker ikke bare over isen, den krysser bruer og tar seg gjennom tuneller. Nå frykter ornitologer at reven skal gå gjennom Eiksundtunellen på Vestlandet og ta seg ut til fugleøya Runde.

Rev på Stokkøya
Foto: Ola Hofstad

Hør: Reven rasker over brua

Reven krysser brua og truer fuglebestanden på Dyrøy i Troms, forteller landbrukssjef Jørgen Bjørkli i Dyrøy kommune, derfor skal de nå klekke ut tekniske løsninger for å stoppe reven.

Det samme skjer i Trøndelag, der Mikkel går over moloveien til øya Tautra, sier ornitolog Per Tingstad ved Vitenskapsmuseet i Trondheim. Tautra er et svært viktig hekkeområde, sier Tingstad, og forteller at problemet med rev som krysser bruer er et problem mange steder i Norge.

Nå krever han at porten på Tautra-moloen blir reparert, og at viltsperre blir satt opp på andre viktige bruer og i tunelller.

Lunde

Lundefuglen kan leve farlig hvis reven kommer seg gjennom Eikesundtunellen.

Foto: Knut-Sverre Horn

Tingstad får støtte fra Odd Bigset i Hareid viltnemnd, som vil ha viltsperre på fastlandssida i Eiksundtunellen på Vestlandet. Vi skal ordne det i samarbeid med Statens Vegvesen, forsikrer miljøvernkonsulent Alf Folkestad i Ulstein kommune.

Norgesglasset NRK P1

Kulturstrøm

  • Gitarspesial i Spillerom

    NRK P2s musikkprogram inviterte inn Unni Wilhelmsen, stjerneskuddet Shikoswe og metal-virtuosen Berit Hagen (Commander-in-chief) til gitarspesial.

    Spillerom goes guitar! Joni Mitchell er en strålende låtskriver og sanger, men hvordan er hun som gitarist? Unni Wilhelmsen har med sine gitarheltinner og avslører at et stjålet gitarriff ble til hennes første hit. Det er en bølge av gitardrevet indie som er frontet av kvinner, Vi møter stjerneskuddet Shikoswe. Og den teknisk brilliante gitaristen Berit Hagen spiller klassisk, men i metall som Commander-in-chief har hun måttet tåle mye hat.