Reven rasker over brua

Reven rasker ikke bare over isen, den krysser bruer og tar seg gjennom tuneller. Nå frykter ornitologer at reven skal gå gjennom Eiksundtunellen på Vestlandet og ta seg ut til fugleøya Runde.

Rev på Stokkøya
Foto: Ola Hofstad

Hør: Reven rasker over brua

Reven krysser brua og truer fuglebestanden på Dyrøy i Troms, forteller landbrukssjef Jørgen Bjørkli i Dyrøy kommune, derfor skal de nå klekke ut tekniske løsninger for å stoppe reven.

Det samme skjer i Trøndelag, der Mikkel går over moloveien til øya Tautra, sier ornitolog Per Tingstad ved Vitenskapsmuseet i Trondheim. Tautra er et svært viktig hekkeområde, sier Tingstad, og forteller at problemet med rev som krysser bruer er et problem mange steder i Norge.

Nå krever han at porten på Tautra-moloen blir reparert, og at viltsperre blir satt opp på andre viktige bruer og i tunelller.

Lunde

Lundefuglen kan leve farlig hvis reven kommer seg gjennom Eikesundtunellen.

Foto: Knut-Sverre Horn

Tingstad får støtte fra Odd Bigset i Hareid viltnemnd, som vil ha viltsperre på fastlandssida i Eiksundtunellen på Vestlandet. Vi skal ordne det i samarbeid med Statens Vegvesen, forsikrer miljøvernkonsulent Alf Folkestad i Ulstein kommune.

Norgesglasset NRK P1

Kulturstrøm

  • TikTok og Twitter i samtaler

    Den kinesiske videoappen TikTok skal være i samtaler med Twitter om et samarbeid, melder Wall Street Journal. Det skal dreie seg om tidlige forhandlinger om drift av appens amerikanske del etter at president Trump nektet TikTok å drive videre i USA.

  • TikTok saksøker Trump-regjeringa

    TikTok vil saksøke Trump-regjeringa for restriksjonane mot appen. Søksmålet kan kome alt tysdag, melder NPR, som siterer ei anonym kjelde som skal arbeide med søksmålet. TikTok mener vedtaket er i strid mot grunnlova fordi dei ikkje fekk uttale seg.