NRK Meny

Returnerer som Golden Globe-vert

Den britiske komikeren Ricky Gervais er klar som vert for Golden Globe-utdelingen. Det skriver BBC. Dette vil bli fjerde gang han leder prisutdelingen. Han fikk mye kritikk i 2011 for å ha gått for langt i kommentarene sine. Den 73. prisutdelingen finner sted i Los Angeles 10. januar. – Fest sikkerhetsbeltene, skriver NBC-sjef Robert Greenblatt.

Ricky Gervais ankommer Golden Globe Awards
Foto: DANNY MOLOSHOK / Reuters

Kulturstrøm

  • Seltzer på Paradise Hotel

    – Kall meg gjerne kulturpessimist, men i det kjendisfokuserte Norge anno 2018 er det kanskje blitt mange, spesielt blant de yngre, som gjerne kunne tenke seg å sjekke inn på et sånt hotell? Jeg bare spør, det er min jobb som blogger, skriver Thomas Seltzer som prøver å finne svar etter å ha tilbragt tid på hotellet i Mexico.

  • Brev fra Wagner selges i Israel

    Et brev fra den tyske komponisten Richard Wagner skal auksjoneres bort i Jerusalem. I brevet advarer Wagner mot jødisk påvirkning av kunsten. Han var kjent for sine antisemittiske overbevisninger, og var Adolf Hitlers favorittkomponist. Oppsetninger av Wagners musikk er ikke forbudt ved lov i Israel, men ingen orkestre velger hans verker. Det forventes ny Israelsk debatt om Wagner i forbindelse med brevsalget, skriver israelske medier.

    Brev fra Wagner på auksjonshus i Jerusalem
    Foto: MENAHEM KAHANA / AFP/NTB/Scanpix