Moteskaper møter i retten i juni

John Galliano må møte i retten 22. juni. Moteskaperen er anklaget for å ha kommet med rasistiske bemerkninger offentlig.

John Galliano

Rettssaken mot tidligere Dior-designer John Galliano starter i Paris 22. juni.

Foto: Gerard Julien / Afp

Fransk politi arresterte Galliano etter et besøk på en restaurant i Paris i vinter. Bistroen ligger i et strøk av den franske hovedstaden der det bor mange jøder.

I dag ble rettssaken berammet. 22. juni starter saken mot den britiske moteskaperen, melder Reuters.

Galliano ble filmet mens han skjelte ut en gruppe gjester, flere av dem av jødisk og annen etnisk opprinnelse. Amatørvideoen ble senere publisert i The Sun.

– Elsker Hitler

– Jeg elsker Hitler. Folk som dere skulle vært døde, mødrene deres og forfedrene deres skulle alle vært gasset, snøvler Galliano på videoen.

Fransk politi arresterte ham, og påtalemakten tok ut siktelse.

John Galliano

John Galliano blir arrestert av politiet i mars.

Foto: MIGUEL MEDINA / Afp

– Jeg samarbeider med politiet. Anti-semittisme og rasisme har ingenting i vårt samfunn å gjøre. Jeg beklager at jeg har vekket forargelse, sa den britiske designeren da.

Sparket av Dior

Han fikk sparken som motehuset Diors sjefdesigner etter arrestasjonen. Galliano hadde da hatt det kreative ansvaret hos Dior siden 1996, og hadde fått mye av æren for at motehuset går så det suser rent økonomisk.

Dior-sjefen Sidney Todeano hadde fått nok. En unnskyldning fra moteskaperen var ikke nok.

– Jeg fordømmer John Gallianos uttalelser på det aller skarpeste, de er ikke i Diors ånd, sa Sidney Todeano.

22. juni starter rettssaken.

Kulturstrøm

  • Sønnen fikk farens gamle rolle

    Sønnen til skuespiller James Gandolfini har fått rollen som en ung Tony Soprano i den kommende filmen basert på tv-serien «Sopranos», skriver Variety. Innspillingen av «The Many Saints of Newark» starter i april. Michael Gandolfini sier det er en ære for ham å fortsette farens rolle, og å få jobbe med filmen. Faren døde i 2013, 51 år gammel. Amerikanske manusforfattere kåret samme året serien til tidenes beste TV-serie.

    Michael og James Gandolfini
    Foto: Scanpix/Charles Sykes/Invision/AP/AP Photo/Matt Sayles
  • Arbeidsfolk mindre synlege i media

    Vanlege norske arbeidsfolk i byggebransjen og helse- og omsorgssektoren er mindre synlege i dagens mediebilde enn for 20 år sidan, ifølgje ny studie. Spørsmål om innvandring og kultur kan fortrenge dei om arbeidsliv og klasse, skriv Klassekampen.