NRK Meny
Normal

Rett fra Hollywood til Serieuniverset

Stjernen i Emmy-vinnerserien Banshee, Antony Starr, svarer på seernes spørsmål når Serieuniverset sendes live nå.

Antony Starr

Antony Starr i en scene fra andre sesong av tv-serien Banshee.

Foto: HBO

– Jeg gleder meg til å snakke om sesong to av Banshee, sier Antony Starr.

NRK.no møtte skuespilleren på vei fra sminkestolen til Serieuniversets studio, hvor han er gjest akkurat nå.

Dampende sex og drøy vold er på agendaen i kveld, når skuespilleren kommer til Serieuniverset. Men tv-seriefans har sikkert andre ting i tankene også.

Hva vil du spørre Antony Starr om?

Webvid27 HD Verden (med redundans)

New Zealanderen Antony Starr spiller fengselsfuglen som overtar identiteten til en sheriff og blir politi i Banshee. Serien er definitivt en 18-årsgrenseserie både på grunn av volden og de friske sex-scenene.

Sloss for livet sitt og kjærligheten

Da nettstedet Myfanbase.com spurte hovedrolleinnehaveren om at så mange kvinner ser ut til å like den voldelige karakteren svarte Starr:

– Jeg tror ikke det har med volden å gjøre. Det handler mer om at de kanskje liker en fyr som sloss for livet sitt og kjærligheten, på en skal vi kalle det mindre dfiplomatisk måte, og kanskje det er atraktivt.

Antony Starr

Antony Starr på vei fra sminken til Serieuniversets tv-studio på Marienlyst i kveld.

Foto: Hilde Bjørnskau / NRK

Denne helgen startet andre sesong av Banshee og Antony Starr gleder seg til å møte sitt norske publikum i Serieuniverset.

Mammon og Golden Globe

Cecilie Mosli

Cecilie Mosli, regissøren bak tv-serien Mammon.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Serieuniverset møter dessuten Mammon-regissør Cecilie Mosli i studio i kveld.

Rett etter tredje episode av Mammon er ferdig på NRK1 kommer seriens regissør Cecilie Mosli i studio hos Mikal Olsen Lerøen. Hun kvier seg for å si for mye.

– Å unngå plottspoilere er det vanskeligste med Mammon, det er vanskelig for meg som kjenner hele historien å unngå dem, røper regissør Cecilie Mosli.

– Men jeg gleder meg stort til å høre hva folk lurer på i kveld, sier Cecilie Mosli.

Drøyere enn Oscar-festen

Mona B. Riise

Mona B. Riise har vært flere ganger på Golden Globe-utdelingen enn noen annen norsk tv-journalist.

Foto: Espen Røst A.

Natt til i dag gikk Golden Globe-prisutdelingen av stabelen i Los Angeles og Mona B. Riise fulgte utdelingen.

– Festene er drøyere på Golden Globe enn Oscar, mener tv-journalist Mona B. Riise, som er den norske TV-journalisten med mest erfaring fra Golden Globe-sirkuset.

– Angelina Jolie har kastet seg i et svømmebaseng i ballkole, og Golden Globe-festene er i det hele tatt de sprøeste i filmbransjen, forteller Mona B. Riise til NRK.

I kveld kommer Riise med sin vurdering av hvem som fikk hvilke priser og hvorfor. Og kanskje har hun med et intervju med nattens store stjerne, Breaking Bad-skuespilleren Bryan Cranston.

Send spørsmål til kveldens gjester på Serieuniverset på Facebook , @nrkserie på Twitter, eller bruk kommentarfeltet nedenfor. Du kan også sende spørsmål på mail: serieuniverset@nrk.no.

Kulturstrøm

 • Skal gjenoppbygge historisk moské

  En avtale om gjenoppbyggingen av Mosuls historiske al-Nuri-moské ble undertegnet i nationalmuseet i Baghdad mandag. Avtalen mellom De forente arabiske emirater og Irak innebærer en støtte til gjenoppbyggingen på over 50 millioner dollar. Den over 800 år gamle moskeen og dens berømte minaret ble sprengt i forbindelse med kampene om Mosul sommeren 2017. Les også «Urix forklarer»: Fem ting du må vire om sprengingen av den berømte moskeen

  Pressekonferanse i forbindelse med avtale om gjenoppbygging av moskeen i Mosul
  Foto: AHMAD AL-RUBAYE / AFP/Scanpix
 • Aviciis foreldre takker for støtten

  Foreldrene til Avicii (Tim Bergling) publiserte mandag kveld et åpent brev via pressekontakten Ebba Lindqvist: «Vi vil takke for støtten vi har fått, alle kjærlighetsfulle ord om vår sønn og bror. Takk for hedringen av Tim», ifølge Aftonbladet.

 • «The Crown»: Vi burde ha lik lønn

  Matt Smith støtter kravet om at Claire Foy og han selv burde hatt lik lønn for arbeidet i serien. – Jeg er glad for at dette har løst seg, og i fremtiden må vi jobbe for at ting som dette blir bedre og mer rettferdig, ikke bare i vår bransje, men i alle, sier han til Hollywood Reporter. Serieskaperne har beklaget lønnsforskjellen etter at det ble kjent at Smith tjener mer på Netflix-serien enn hovedrolleinnehaveren Foy.

  Claire Foy og Matt Smith fra permieren på sesong to av The Crown
  Foto: Grant Pollard / AP