Hopp til innhold

Rett fra Hollywood til Serieuniverset

Stjernen i Emmy-vinnerserien Banshee, Antony Starr, svarer på seernes spørsmål når Serieuniverset sendes live nå.

Antony Starr

Antony Starr i en scene fra andre sesong av tv-serien Banshee.

Foto: HBO

– Jeg gleder meg til å snakke om sesong to av Banshee, sier Antony Starr.

NRK.no møtte skuespilleren på vei fra sminkestolen til Serieuniversets studio, hvor han er gjest akkurat nå.

Dampende sex og drøy vold er på agendaen i kveld, når skuespilleren kommer til Serieuniverset. Men tv-seriefans har sikkert andre ting i tankene også.

Hva vil du spørre Antony Starr om?

Webvid27 HD Verden (med redundans)

New Zealanderen Antony Starr spiller fengselsfuglen som overtar identiteten til en sheriff og blir politi i Banshee. Serien er definitivt en 18-årsgrenseserie både på grunn av volden og de friske sex-scenene.

Sloss for livet sitt og kjærligheten

Da nettstedet Myfanbase.com spurte hovedrolleinnehaveren om at så mange kvinner ser ut til å like den voldelige karakteren svarte Starr:

– Jeg tror ikke det har med volden å gjøre. Det handler mer om at de kanskje liker en fyr som sloss for livet sitt og kjærligheten, på en skal vi kalle det mindre dfiplomatisk måte, og kanskje det er atraktivt.

Antony Starr

Antony Starr på vei fra sminken til Serieuniversets tv-studio på Marienlyst i kveld.

Foto: Hilde Bjørnskau / NRK

Denne helgen startet andre sesong av Banshee og Antony Starr gleder seg til å møte sitt norske publikum i Serieuniverset.

Mammon og Golden Globe

Cecilie Mosli

Cecilie Mosli, regissøren bak tv-serien Mammon.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Serieuniverset møter dessuten Mammon-regissør Cecilie Mosli i studio i kveld.

Rett etter tredje episode av Mammon er ferdig på NRK1 kommer seriens regissør Cecilie Mosli i studio hos Mikal Olsen Lerøen. Hun kvier seg for å si for mye.

– Å unngå plottspoilere er det vanskeligste med Mammon, det er vanskelig for meg som kjenner hele historien å unngå dem, røper regissør Cecilie Mosli.

– Men jeg gleder meg stort til å høre hva folk lurer på i kveld, sier Cecilie Mosli.

Drøyere enn Oscar-festen

Mona B. Riise

Mona B. Riise har vært flere ganger på Golden Globe-utdelingen enn noen annen norsk tv-journalist.

Foto: Espen Røst A.

Natt til i dag gikk Golden Globe-prisutdelingen av stabelen i Los Angeles og Mona B. Riise fulgte utdelingen.

– Festene er drøyere på Golden Globe enn Oscar, mener tv-journalist Mona B. Riise, som er den norske TV-journalisten med mest erfaring fra Golden Globe-sirkuset.

– Angelina Jolie har kastet seg i et svømmebaseng i ballkole, og Golden Globe-festene er i det hele tatt de sprøeste i filmbransjen, forteller Mona B. Riise til NRK.

I kveld kommer Riise med sin vurdering av hvem som fikk hvilke priser og hvorfor. Og kanskje har hun med et intervju med nattens store stjerne, Breaking Bad-skuespilleren Bryan Cranston.

Send spørsmål til kveldens gjester på Serieuniverset på Facebook , @nrkserie på Twitter, eller bruk kommentarfeltet nedenfor. Du kan også sende spørsmål på mail: serieuniverset@nrk.no.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.