Resirkulerer sin egen Kiss-låt

Gene Simmons kjøpte låten «Asshole» og gjorde den til tittelspor på sitt eget soloalbum. Nå kommer opphavsmannen med sin egen versjon - på norsk!

Revolver live

SATSER PÅ NORSK: Medlemmene i Shirley's Temple har fått med seg ny trommeslager og satser på norsk under navnet Revolver. Frontfigur og låtskriver Frank Tostrup i midten.

Foto: Promo

- Låten fungerer mye bedre med norsk tekst, sier Frank Tostrup i vestfoldbandet Revolver til NRK.

Fikk mail fra Gene

Den smått usannsynlige historien begynte i 2003, da Frank Tostrup fra Horten sendte ut en EP med bandet Shirley's Temple til en haug med utenlandske plateselskaper, inkludert til sin gamle helt, Kiss-sjefen Gene Simmons. Tungesvingeren, som nå har rundet 60, hadde da nettopp relansert sitt gamle plateselskap Simmons Records, og var på jakt etter nye talenter.

LES OGSÅ: Gitarhelt gjør comeback etter 20 år

En dag ringer telefonen. Den amerikanske kvinnen i andre enden nekter å si hvem hun jobber for, men vil forsikre seg om det virkelig er Frank Tostrup hun snakker med. Samme kveld kommer vestfoldingen hjem til en e-post fra den hvit- og sortmalte blodspyttende kosebamsen. Vantro ser Tostrup at bandet hans slett ikke blir tilbudt platekontrakt. I stedet ber Gene Simmons pent om å få bruke låten «Asshole» på sitt kommende soloalbum, som raskt får samme navn.

Simmons avslutter mailen med: «I'm gonna make you all very proud of the song».

Kiss Oberhausen

BRUKTE NORSK LÅT: Gene Simmons (midten), her fotografert i Oberhausen i fjor, brukte Frank Tostrups låt som tittelspor på sitt soloalbum i 2004.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

- Hans versjon er identisk med Shirley's Temple sin versjon. Alt han gjorde, var å ta vekk min vokal og legge til sin egen. Resten er det Shirley's Temple som spiller. Jeg møtte Simmons på et hotell i Oslo, i 2004. Veldig trivelig kar, forresten. Da takket han for at han kunne bruke låten, og forklarte at når han hadde hørt den, bestemte han seg for å bygge konseptet og promoteringen for skiva rundt min låt. Han hadde tidligere sagt på mail at han ikke skulle forandre så mye på låten, og nevnte det flere ganger: «Frank, I said I wouldn't change it, and didn't», sier Frank Tostrup til NRK.

Låten ble også sendt ut til amerikansk radio i en «snill» utgave, hvor det forferdelige ordet «asshole» var byttet ut med - av alle ting - sauebreking.

- Stort at han brukte min låt!

- Hvor fornøyd var du med Genes versjon av låten din?

- Jeg synes den er kul. Vokalt veldig annerledes, men det var veldig spesielt da jeg hørte den for første gang. Jeg vært KISS fan siden jeg var ti år, så det er klart det var stort at Gene Simmons ville bruke en av mine låter, sier Tostrup.

Fem år etter gir Tostrup låten ut på ny, denne gang i norsk språkdrakt, med sitt nye band Revolver.

- Hva er grunnen til at du drar denne låten frem enda en gang, og nå har gitt den tekst på norsk?

- Jeg har alltid likt denne låten, og føler ikke at den fikk presentert seg godt nok verken med Shirley's eller med Gene. Låten ble første gang gitt ut på en EP som ble gitt ut av EMI Music, men denne ble ikke satset på og solgte heller ikke stort. Gene sin soloskive fikk masse oppmerksomhet, men den ble vel ikke en så stor hit som sikkert både han og jeg skulle ønske, sier Tostrup.

LES MER: - Vi skal rocke barnebarna dine!

- Sulteforet på tøff norsk rock

Den nye tittelen på «Asshole» er «Perler For Svin». Låten ble nylig gitt ut som singel, og anmeldere har allerede dratt paralleller til meget anerkjente norskspråklige rockere som Raga Rockers og DumDum Boys.

Revolver har nå signert for plateselskapet MTG Music, og satser på å slippe sitt debutalbum en gang over nyttår. Tostrup har stor tro på at tiden er moden for kommersiell norsk rock.

- Det virker som om publikum er sulteforet på et nytt tøft rockband som synger på norsk. Responsen har vært overveldende uansett hvor vi har vært å spilt, sier Tostrup.

Og noe har han tydeligvis lært av godeste Simmons: Med beskjedenhet kommer du aldri noen vei.

- Jeg tror Revolver fyller et tomrom innen norskspråklig rock. Vi er ikke fullt så harde som Skambankt, og vi er milevis unna f.eks. John Olav Nilsen & Gjengen. Vi skal bli Norges nye store rockband! Man må ha ambisjoner, vet du, gliser vestoldingen.

Kulturstrøm

 • Demi Lovato inn på topp

  Demi Lovatos nye album «Dance With The Devil … The Art Of Starting Over» går inn på førsteplassen på amerikanske Billboards albumliste. Også tilbake i 2009 toppet hun listen, da med albumet «Here We Go Again». Det nye albumet handler om 28-årige Lovatos vei tilbake etter at hun i 2018 var nær ved å dø av en overdose (NTB).

  Demi Lovato på scenen i mars 2021
  Foto: Rich Fury / AFP/NTB
 • Anker navnestrid til Høyesterett

  Olav Thon (97) anker striden om navnet på Hamar-restauranten Stortorvet Gjestegiveri til Høyesterett.
  Det skriver E24. Thon mener fortsatt at han har enerett på navnet og logoen fra den over 100 år gamle restauranten med samme navn i Oslo.