NRK Meny
Normal

Resirkulerer sin egen Kiss-låt

Gene Simmons kjøpte låten «Asshole» og gjorde den til tittelspor på sitt eget soloalbum. Nå kommer opphavsmannen med sin egen versjon - på norsk!

Revolver live

SATSER PÅ NORSK: Medlemmene i Shirley's Temple har fått med seg ny trommeslager og satser på norsk under navnet Revolver. Frontfigur og låtskriver Frank Tostrup i midten.

Foto: Promo

- Låten fungerer mye bedre med norsk tekst, sier Frank Tostrup i vestfoldbandet Revolver til NRK.

Fikk mail fra Gene

Den smått usannsynlige historien begynte i 2003, da Frank Tostrup fra Horten sendte ut en EP med bandet Shirley's Temple til en haug med utenlandske plateselskaper, inkludert til sin gamle helt, Kiss-sjefen Gene Simmons. Tungesvingeren, som nå har rundet 60, hadde da nettopp relansert sitt gamle plateselskap Simmons Records, og var på jakt etter nye talenter.

LES OGSÅ: Gitarhelt gjør comeback etter 20 år

En dag ringer telefonen. Den amerikanske kvinnen i andre enden nekter å si hvem hun jobber for, men vil forsikre seg om det virkelig er Frank Tostrup hun snakker med. Samme kveld kommer vestfoldingen hjem til en e-post fra den hvit- og sortmalte blodspyttende kosebamsen. Vantro ser Tostrup at bandet hans slett ikke blir tilbudt platekontrakt. I stedet ber Gene Simmons pent om å få bruke låten «Asshole» på sitt kommende soloalbum, som raskt får samme navn.

Simmons avslutter mailen med: «I'm gonna make you all very proud of the song».

Kiss Oberhausen

BRUKTE NORSK LÅT: Gene Simmons (midten), her fotografert i Oberhausen i fjor, brukte Frank Tostrups låt som tittelspor på sitt soloalbum i 2004.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

- Hans versjon er identisk med Shirley's Temple sin versjon. Alt han gjorde, var å ta vekk min vokal og legge til sin egen. Resten er det Shirley's Temple som spiller. Jeg møtte Simmons på et hotell i Oslo, i 2004. Veldig trivelig kar, forresten. Da takket han for at han kunne bruke låten, og forklarte at når han hadde hørt den, bestemte han seg for å bygge konseptet og promoteringen for skiva rundt min låt. Han hadde tidligere sagt på mail at han ikke skulle forandre så mye på låten, og nevnte det flere ganger: «Frank, I said I wouldn't change it, and didn't», sier Frank Tostrup til NRK.

Låten ble også sendt ut til amerikansk radio i en «snill» utgave, hvor det forferdelige ordet «asshole» var byttet ut med - av alle ting - sauebreking.

- Stort at han brukte min låt!

- Hvor fornøyd var du med Genes versjon av låten din?

- Jeg synes den er kul. Vokalt veldig annerledes, men det var veldig spesielt da jeg hørte den for første gang. Jeg vært KISS fan siden jeg var ti år, så det er klart det var stort at Gene Simmons ville bruke en av mine låter, sier Tostrup.

Fem år etter gir Tostrup låten ut på ny, denne gang i norsk språkdrakt, med sitt nye band Revolver.

- Hva er grunnen til at du drar denne låten frem enda en gang, og nå har gitt den tekst på norsk?

- Jeg har alltid likt denne låten, og føler ikke at den fikk presentert seg godt nok verken med Shirley's eller med Gene. Låten ble første gang gitt ut på en EP som ble gitt ut av EMI Music, men denne ble ikke satset på og solgte heller ikke stort. Gene sin soloskive fikk masse oppmerksomhet, men den ble vel ikke en så stor hit som sikkert både han og jeg skulle ønske, sier Tostrup.

LES MER: - Vi skal rocke barnebarna dine!

- Sulteforet på tøff norsk rock

Den nye tittelen på «Asshole» er «Perler For Svin». Låten ble nylig gitt ut som singel, og anmeldere har allerede dratt paralleller til meget anerkjente norskspråklige rockere som Raga Rockers og DumDum Boys.

Revolver har nå signert for plateselskapet MTG Music, og satser på å slippe sitt debutalbum en gang over nyttår. Tostrup har stor tro på at tiden er moden for kommersiell norsk rock.

- Det virker som om publikum er sulteforet på et nytt tøft rockband som synger på norsk. Responsen har vært overveldende uansett hvor vi har vært å spilt, sier Tostrup.

Og noe har han tydeligvis lært av godeste Simmons: Med beskjedenhet kommer du aldri noen vei.

- Jeg tror Revolver fyller et tomrom innen norskspråklig rock. Vi er ikke fullt så harde som Skambankt, og vi er milevis unna f.eks. John Olav Nilsen & Gjengen. Vi skal bli Norges nye store rockband! Man må ha ambisjoner, vet du, gliser vestoldingen.

Kulturstrøm

 • Iselin Steiro på coveret av Vogue

  Norges supermodell Iselin Steiro (32) er på forsida av franske Vogue. For syvende gang. August-utgaven av det toneangivende motemagasinet er dedisert til sterke kvinner. I den anledning har den norske supermodellen klipt av seg sitt lange, blonde hår til fordel for en såkalt pixie cut, skriver magasinet Melk & Honning. Bildet er tatt av motefotografen David Sims. Arkitektstudent Iselin Steiro har engasjert seg i bykultur innimellom modelljobbinga. Les hennes kronikk «Gater til folket».

  Laster Instagram-innhold
 • Nesbø håvet inn i 2017

  Jo Nesbøs selskap Skriveverkstedet bokførte i fjor inntekter på 16,1 million kroner, melder Finansavisen. Dermed har inntektene økt markant siden 2015 og 2016 (henholdsvis 7,6 og 5,9 millioner kroner). Nesbø markerte 20-årsjubileet sitt som krimforfatter i 2017. Feiringen kom i form av rekordopplagsromanen «Tørst».

  – Jeg har ikke de eksakte salgstallene for hånden, men vi solgte ut førsteopplaget på 300.000, uttaler Vidar Strøm Fallrø i Aschehoug forlag.

  Utenlandssalget inkludert skal Nesbø (58) ha skuffet unna anslagsvis 35 millioner bøker i løpet av karrieren (NTB).

  Jo Nesbø
  Foto: Aschehoug Forlag
 • God ny sesong av Netflix-serie

  «Orange Is the New Black» er fremdeles tipp topp TV-selskap når den vender tilbake for sin sjette sesong, men denne gangen sitter ikke den overhengende spenningshistorien like godt, mener P3s anmelder. Han gir terningkast fire.

  Orange is the new black
  Foto: Netflix