Hopp til innhold

Rekordsalg av Modern Warfare 2

Solgte nesten 5 millioner eksemplarer på en dag, i USA og England alene.

Lykkelig Modern Warfare 2-eier

Lykkelig Modern Warfare 2-eier i California.

Foto: George Nikitin / Scanpix/AP

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Det var på forhånd ventet at Modern Warfare 2 ville gjøre det godt i butikkene, men nå er omtrent alle rekorder innen spillsalg knust.

Nettstedet Eurogamer.net anslår at distributøren Activision fikk inn nærmere 1,7 milliarder kroner (310 millioner dollar) første dagen spillet var i salg. Noe som knuser selv de største Hollywood-filmene.

Batman-filmen The Dark Knight er den filmen som har tjent mest penger i sin lanseringshelg, og den solgte billetter for omkring 156 millioner dollar de første tre dagene etter den ble lansert. Knapt halvparten av Modern Warfare 2 sin første dag med andre ord.

- Modern Warfare 2 har tatt den interaktive opplevelsen til nye høyder, og satt en ny standard for spillunderholdning, uttalte Activision-sjef Mike Griffith i en pressemelding, hvor han også poengterte Call of Duty sin rolle som et kulturelt fenomen.

I vår anmeldelse av Modern Warfare 2, fant Spiller.no frem seks prikker på terningen.

SE DEN HER: Anmeldelse: Modern Warfare 2

LES: - Dataspill er fremtiden til musikkbransjen

Spill forbi musikk og film

Salget av Modern Warfare 2 befester spill som en av de viktigste kulturplattformene for unge i dag. Omsetningen av spill over disk gikk allerede i fjor forbi butikksalget av musikk og film, og denne trenden ser ut til å fortsette i 2009.

LES: Rekordår for spillbransjen

I fjor omsatte spillbransjen for nærmere 700 millioner kroner i Norge. I denne summen er ikke giganten Microsofts omsetning medregnet.

Kulturstrøm

 • ESC 2025 blir i Basel eller Genève

  Eurovision Song Contest 2025 vil finne sted enten i Basel eller Genève, opplyser det sveitsiske kringkastingsselskapet fredag.

  Avgjørelsen kommer etter en vurdering av konsertlokaler, kollektivforbindelser, bærekraft, hotellmuligheter, sikkerhet og motivasjonen til de respektive byene.

  Det endelige valget blir tatt i slutten av august. Kostnadene for å arrangere Eurovision er anslått til å være rundt 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 356 millioner kroner etter dagens kurs (NTB).

 • Bob Newhart (94) er død

  Den amerikanske komikeren og skuespilleren Bob Newhart er død 94 år gammel, opplyser forlaget hans, ifølge Reuters.

  Newhart døde i sitt hjem i Los Angeles etter kort tids sykdom.

  Bob Newhart i 2003
  Foto: JEROME T NAKAGAWA / AP / NTB