Rekordhøye seertall for Farmen på TV 2

1.250.000 seere fikk med seg at Magnhild Vik vant finalen av Farmen. Samtidig var 2,2 millioner seere innom NRKs maratonsending «Salmeboka minutt for minutt».

Farmen 2014

SUKSESS: I sin tiende sesong på norske skjermer har Farmen i år sikret seg de beste seertallene noensinne.

Foto: Espen Solli

Helgas seertall er preget av Farmen-finalen på TV 2 og NRKs to maratonsendinger om sjakk og salmer.

Årets sesong av realityserien Farmen har vært en stor suksess for TV 2. Farmen-finalen ble i snitt sett av 1.114.000, og da vinneren ble kåret søndag kveld, fulgte 1.250.000 seere sendingen.

Farmen-finalen gikk samtidig som NRK hadde sin tre timer lange sjakk-maratonsending på NRK1, hvor Magnus Carlsen slo knockout på hele Norge.

I snitt var det 424.000 seere som fulgte sendingen, og markedsandelen var på 22,2 prosent. På det meste var det 520.000 seere samtidige seere, mens totalt 1,3 millioner var innom sendingen.

Magnus Carlsen

POPULÆR: Magnus Carlsen ble utfordet av hele Norge til en sjakkduell som ble sett av 1,3 millioner seere.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

NRKs sakte-TV-program Salmeboka sørget for at NRK2 var landets nest største TV-kanal på lørdag.

2,2 millioner TV-seere var innom den 58 timer lange direktesendingen. Kanalen sikret seg en markedsandel på 12 prosent – noe som er dobbelt så mye som det vanlige.

I snitt – dag som natt – var det 87 000 som var innom og så på sendingen.

Tidenes sesongrekord

Farmen-finalen var forrige ukes mest sette TV-program, og tre av de fire mest sette programmene på norske skjermer var forskjellige episoder av Farmen.

– Man blir nesten litt svimmel av å se på disse seertallene. Ikke bare har Farmen satt tidenes sesongrekord. Hele syv av episodene har hatt mer en én million seere. Det har heller aldri før skjedd, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl.

I sin 10. sesong av Farmen er det i år satt ny rekord i antall seere. I snitt har hver episode hatt 906.000 seere, mens serien hadde et snitt på 655.000 seere i bunnåret 2007.

TV 2 har allerede bestemt seg for å ta en ny sesong av serien, som lages av produksjonsselskapet Strix.

Kulturstrøm

 • Kraftsalve mot egen bransje

  – Vi må samarbeide med myndighetene for å beskytte noe som er mye viktigere enn teknologi; demokratiet. Det var her før oss, og det må eksistere og fungere etter oss, sier Brad Smith, president i Microsoft i et intervju med NPRs All Things Considered. Les hele saken i NRKBeta.

  Brad Smith
  Foto: GARY HE / Reuters/Scanpix
 • Jackson-dokumentar fikk Emmy-pris

  Dokumentarfilmen hvor den avdøde popstjernen Michael Jackson beskyldes for seksuelle overgrep, har fått Emmy-prisen for beste dokumentar. I filmen forteller to amerikanske menn om hvordan Jackson angivelig misbrukte dem da de var barn.

  Leaving neverland