Rekordhelg for Mockingjay Part 1

Hunger Games-seriens tredje kapittel er filmen med den beste åpningshelgen hittil i år.

The Hunger Games: Mockingjay Part 1

REKORDHELG: The Hunger Games: Mockingjay Part 1 fikk en pangstart på kinolerreter i Norge denne helga.

Foto: Murray Close

101.937 så «Mockingjay Part 1» denne helga.

Det gjør filmen til den med den beste åpningshelgen så langt dette året, tett etterfulgt av «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama», som hadde 99.949 besøkende i åpningshelgen, ifølge Filmweb.

Dette er den tredje film om heltinnen Katniss Everdeen, som spilles av Jennifer Lawrence og hennes kamp mot overmakten i Panem.

Kulturstrøm

 • Satte publikumsrekord

  Krimfestivalen satte publikumsrekord i år med over 12 000 besøkende skriver Cappelen Damm i en pressemelding. Festivalen er i sitt åttende år og hadde besøk av 66 forfattere fordelt på 50 arrangementer. I år ønsket festivalen å sette fokus på nordisk krim, som har gjort det spesielt bra de siste årene.

 • Ble tildelt ytringsfrihetspris

  Sumaya Jirde Ali ble på søndag tildelt Forfatterforeningens ytringsfrihetspris melder blant annet Adresseavisen. Somaliskfødte Jirde Ali er ifølge juryen en av sin generasjons viktigste stemmer og har de siste to årene gitt ut to skjønnlitterære bøker i tillegg til å være spaltist i Klassekampen og Morgenbladet.

  Sumaya Jirde Ali
  Foto: Ole Dalen / NRK
 • Grindr fyller ti år

  Den kjente datingappen for homofile så lyset for ti år siden i dag melder DR. Appen var den første GPS-baserte datingappen og var dermed forløperen til blant annet Tinder og Happen.