NRK Meny
Normal

Rekord-Gaga med «drikkediett»

Lady Gaga setter igjen rekorder og avslører hvordan hun får kreativiteten til å blomstre.

Lady Gaga kom ut av et egg da hun framførte «Born this way» under Grammy-gallaen i forrige uke

Lady Gaga kom ut av et egg da hun framførte «Born this way» under Grammy-gallaen i forrige uke.

Foto: MARK RALSTON / Afp

Lady Gaga

Lady Gaga med en av de to Grammy-prisene hun fikk i forrige uke.

Foto: Ap
Black Eyed Peas ankommer American Music Awards 2010.

Black Eyed Peas har tidenes mest solgte låt i iTunes.

Foto: Scanpix
Lady Gaga

Lady Gaga har avslørt hvordan hun holder seg så tynn.

Foto: LUCY NICHOLSON / Reuters

Det kommer antagelig ikke som noen overraskelse, men Lady Gaga har nå satt ny rekord i å selge låter på nettet.

Selger fort

Singelen «Born This Way», som også er tittelsporet til hennes kommende album, har solgt over en million nedlastinger på fem dager. Noe som gjør den til raskest selgende i iTunes-historien, melder Reuters.

Les også:

Låta har gått til topps på Apple sine salgslister for i alt 23 land. I Norge er hun for øyeblikket bare slått av Stella Mwangis «Haba Haba».

Har ikke solgt mest

Den er imidlertid ennå ikke den låta som har solgt mest i iTunes. Den rekorden er det Black Eyed Peas som har, med låta «I Gotta Feeling», som til nå har solgt over 6 millioner i iTunes.

Låta gikk også rett til topps på Billboards Hot 100-liste – noe som gjorde den historisk også på en annen måte. «Born This Way» er låt nummer 1.000 som topper lista, siden den ble starta i 1958.

- En «drikkediett»

Musikeren avslører også hvordan hun holder seg så tynn og får kreativiteten til å blomstre.

- Jeg er på en «drikkediett», sa Lady Gaga i et radiointervju før helga.

- Jeg lever livet mitt akkurat sånn som jeg ønsker, også kreativt. Jeg liker å drikke Whiskey og den slags mens jeg jobber. Men jeg er nødt til å trene hver eneste dag, og det gjør jeg også hvis jeg har en «hangover», forteller hun.

- Jeg trener på flere forskjellige måter og gjør en masse yoga, fortsatte hun.

I tillegg har hun uttalt i et tv-intervju at hun også røyker marihuana mens hun skriver låter.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

 • Populær 50 år etter sin død

  Charlotte Wankel er gjenstand for mye interesse, 50 år etter sin død. Hvem var hun, en av våre mest fremtredende moderne kunstnere? Radiomagasinet Studio 2 er på saken.

  Visste du at Norge akkurat nå er dypt inne i en snøkrabbe-krig? EU og norske myndigheter er rykende uenige om hvem som skal få fiske snøkrabber på Svalbard og ikke minst hvor mye de skal fiske. Nå skjerper EU kravene etter instruks fra sin egen fiskerikomité. ** I sommer har Aftenposten avslørt en rekke tilfeller der eksamenssensorer i høyere utdanning har satt karakterer som fremstår som helt tilfeldige. Nå mener Extrastiftelsen at tildelingen av forskningsmidler også foregår på svært tilfeldige måter. ** Lenge har vi trodd at det kun var menn som reiste til Paris for å lære malerkunst av Henri Matisse. Nå viser det seg at også den kvinnelige kunstneren Charlotte Wankel var elev hos den franske mesteren. 50 år etter sin død er hun endelig i ferd med å få sin anerkjennelse. ** Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov – bedre kjent som Arkadag har blant annet forbudt sorte biler, badetøy, neglelakk og hårfarge. Men hvem er han? ** Vi fortsetter vår serie om musikken som kanskje litt ufrivillig har blitt sommerhits. I dag handler det om ABBA-låta "Our Last Summer". ** Netflix-serien "Orange is the new black" handler om rikmannsdattera Piper Chapman som plutselig havner i fengsel og alle de rare menneskene hun møter innenfor murene. Nå er sjette sesong her og vi anmelder.
 • Fotball-VM ble radiosuksess

  Lytterne har strømmet til den digitale radiokanalen NRK Sport under fotball-VM.

  – Oppsiktsvekkende gode tall. Vi har vært helt oppe i 28 prosent markedsandel på den mest hørte kampen (kvartfinalen Russland–Kroatia), sier fungerende mediedirektør i NRK, Arne Helsingen (NTB).

 • Mange feil i «World of Warcraft»

  Den nye versjonen av «World of Warcraft» som blei lansert denne veka var langt frå feilfri, melder VG. Fleire programfeil fører til at spelarar slit med å kome seg forbi fiendane; dei er rett og slett for gode til å slåst. Selskapet bak, Blizzard, forsikrar om at dei fiksar fleire hundre programvarefeil per dag.

  Gutt spiller World of Warcraft
  Foto: NIGEL TREBLIN / AFP