Klar for nye reiseopplevelser

Med reisende reporter Caroline Bækkelund Hauge i spissen, er Reiseradioen klar til å gi deg de første gode reiseopplevelsene mens du selv sitter i godstolen hjemme.

Reisende reporter Caroline Bækkelund Hauge

Reisende reporter Caroline Bækkelund Hauge i sitt ess.

Foto: Jathushiga Bridget Rajah / NRK

Allerede på Reiseradioens premieredag, lørdag 7. juni, stod Hauge klar i Vestlandets hovedstad, Bergen. Her ble hun møtt av en sommervarm Bergen som kunne by på både sol, sommer og sang.

Et syngende Bergen

- Eg vil til Bergen, vil Bergen med det samme…, ljomes det ut på Blomstertorget og inn i NRK - mikrofonen. Hauge sjekker ut Torgdagen, har møtt på et sangkor som mer enn gjerne vil synge Reiseradioen i gang for i år.

Blomstertorget er full av liv, med boder overfylte av ekte, hjemmelagde vestlandsprodukter. Hauge kommer i snakk med en gjeng som solgte hjemmelagde flatbrød som tok et år å lage. Også solgte de noe de kalte for saltede ”langare”.

- Jo, ”langare” er sånne lange torskefisker. Det er en helt nydelig middag med kokte poteter til, forklarer de en spørrende Hauge. Ikke minst var det deilige sveler så langt øyet kunne se, som pirret både nese og gane.

90-årige damer på scenen

Plutselig synges det fra scenen. Skukkete, gamle damer med skjelvende stemmer synger bergensviser av full hals. Damekoret Kanuttene har ankommet scenen, og Hauge har fått det travelt med å få med seg den noe spesielle Bergens- underholdningen.

Kanuttene i Bergen

Kanuttene i Bergen.

Foto: NRK

Hør kanuttene synge og fortelle til Reiseradioen!

Tar Hurtigruta til Tromsø

Fra Bergen har så veien gått videre til Ålesund, hvor Hauge var så heldig å møte på en syngende lokfører. En lokfører som var så ivrig av å synge, at Hauge nesten mistet båten sin.

I år går nemlig Reiseradioens første reise langs kysten med Hurtigruta. Fra Bergen til Tromsø stikker Hauge innom de kystperlene som finnes i denne mektige naturen.

Neste stopp på turen er Trondheim. I Trondheim har Hauge hørt rykter om en dame som bruker hunden sin som servitør for sine hagegjester.

Følg med ferden videre på Reiseradioen!

Kulturstrøm

 • Kanye snakket om «presidentkallet»

  I et tre timer langt radiointervju hos Joe Rogan snakket Kanye West om sitt kall etter å bli «lederen av den frie verden». Han kom også med udokumenterte antydninger om at Bob Marley, Michael Jackson og Prince hadde blitt drept, melder Variety.

  Kanye West
  Foto: ANGELA WEISS
 • Fremtidens kunst

  Norsk kunstner tjente mer på 8 måneder enn på 10 år. Ny teknologi og digitale kunstauksjoner har gjort det mulig å nå kunstsamlere over hele verden.

  Digital kunst omsettes for millioner – norsk kunstner tjente mer på 8 måneder enn på 10 år