Hopp til innhold

Klar for nye reiseopplevelser

Med reisende reporter Caroline Bækkelund Hauge i spissen, er Reiseradioen klar til å gi deg de første gode reiseopplevelsene mens du selv sitter i godstolen hjemme.

Reisende reporter Caroline Bækkelund Hauge

Reisende reporter Caroline Bækkelund Hauge i sitt ess.

Foto: Jathushiga Bridget Rajah / NRK

Allerede på Reiseradioens premieredag, lørdag 7. juni, stod Hauge klar i Vestlandets hovedstad, Bergen. Her ble hun møtt av en sommervarm Bergen som kunne by på både sol, sommer og sang.

Et syngende Bergen

- Eg vil til Bergen, vil Bergen med det samme…, ljomes det ut på Blomstertorget og inn i NRK - mikrofonen. Hauge sjekker ut Torgdagen, har møtt på et sangkor som mer enn gjerne vil synge Reiseradioen i gang for i år.

Blomstertorget er full av liv, med boder overfylte av ekte, hjemmelagde vestlandsprodukter. Hauge kommer i snakk med en gjeng som solgte hjemmelagde flatbrød som tok et år å lage. Også solgte de noe de kalte for saltede ”langare”.

- Jo, ”langare” er sånne lange torskefisker. Det er en helt nydelig middag med kokte poteter til, forklarer de en spørrende Hauge. Ikke minst var det deilige sveler så langt øyet kunne se, som pirret både nese og gane.

90-årige damer på scenen

Plutselig synges det fra scenen. Skukkete, gamle damer med skjelvende stemmer synger bergensviser av full hals. Damekoret Kanuttene har ankommet scenen, og Hauge har fått det travelt med å få med seg den noe spesielle Bergens- underholdningen.

Kanuttene i Bergen

Kanuttene i Bergen.

Foto: NRK

Hør kanuttene synge og fortelle til Reiseradioen!

Tar Hurtigruta til Tromsø

Fra Bergen har så veien gått videre til Ålesund, hvor Hauge var så heldig å møte på en syngende lokfører. En lokfører som var så ivrig av å synge, at Hauge nesten mistet båten sin.

I år går nemlig Reiseradioens første reise langs kysten med Hurtigruta. Fra Bergen til Tromsø stikker Hauge innom de kystperlene som finnes i denne mektige naturen.

Neste stopp på turen er Trondheim. I Trondheim har Hauge hørt rykter om en dame som bruker hunden sin som servitør for sine hagegjester.

Følg med ferden videre på Reiseradioen!

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.