NRK Meny
Normal

- Endelig er vi på lufta

Onsdag morgen ønsker Shahzad Rana og Olav Viksmo-Slettan velkommen til årets første reiseradiosending.

- Vi er kjempeglade for at vi endelig kommer på lufta, dette har vi virkelig gledet oss til. Men det er et skår i gleden at 930 av våre kollegaer fortsatt streiker, sier prosjektleder for Reiseradioen, Karin Wetlesen.

Shahzad Rana og Olav Viksmo-Slettan
Foto: NRK

I første omgang er det satt opp Reiseradiosendinger onsdag, torsdag og fredag. Hva som skjer etter det er avhengig av hva som skjer med de streikende NRK-ansatte.

- Rar sommer

- Det har vært en rar sommer for oss så langt, men nå håper vi det blir sendinger helt fram til 20. august. Vi gleder oss jo skikkelig til å ha sommer sammen med folket.

Først ut er altså Shahzad Rana og Olav Viksmo-Slettan. Med hjelp av Statsminister Jens Stoltenberg erklærer de onsdag morgen sommeren for åpnet. Med på laget er også den frittalende og frittgående reporteren Alex Rosén.

Elvira Nikolaisen kommer

- Vi får også besøk av Elvira Nikolaisen, setter i gang en konkurranse der vi oppfordrer folk til å sende inn bilde av tatoveringene sine, og så vil Redningsselskapet komme for å fortelle om årets eskortetjeneste, sier Wetlesen og legger til at det er Finn Bjelke og Ragnhild Silkebækken som torsdag tar over stafettpinnen etter Rana og Viksmo-Slettan.

Onsdag går også  der Reiseradioens lyttere skal stemme frem det de mener er sommerbyen fremfor noen.

Ellers vil årets sendinger inneholde mange av de faste elementene vi er vant til å få høre i Reiseradioen. Så skrur du på P1 klokken ni om morgenen får du sommerværet, badetemperaturene og reportere som reiser Norge rundt.

 

Kulturstrøm

  • Jobbar mot neste års festival

    Om eitt døgn startar den internasjonale fotofestivalen Nordic Light i Kristiansund. Og medan enkelte stressar for å rekke morgondagen, har ei gruppe unge fotografar fått eit oppdrag med ein heilt annan deadline. Dei skal nemleg jobbe mot ei utstilling i Finland til hausten og neste års Nordic Light. – Vi har samla nordiske fotografar som skal samarbeide og fotografere temaet «Heim», fortel Clare Gallagher. Sjå innslaget her:

  • Se NRKs dokumentar om Pushwagner

    I 2008 fikk Pushwagner mer enn ti henvendelser fra produsenter som ville lage dokumentar om kunstneren. Mannen som hadde mistet alt, og som ingen trodde ville kunne reise seg igjen. Men i 2008 skjer det ingen trodde var mulig, Pushwagner fikk sitt internasjonale gjennombrudd. NRK-regissør Kristin Rosenløw Eeg fulgte ham gjennom dette fantastiske året.