- Endelig er vi på lufta

Onsdag morgen ønsker Shahzad Rana og Olav Viksmo-Slettan velkommen til årets første reiseradiosending.

- Vi er kjempeglade for at vi endelig kommer på lufta, dette har vi virkelig gledet oss til. Men det er et skår i gleden at 930 av våre kollegaer fortsatt streiker, sier prosjektleder for Reiseradioen, Karin Wetlesen.

Shahzad Rana og Olav Viksmo-Slettan
Foto: NRK

I første omgang er det satt opp Reiseradiosendinger onsdag, torsdag og fredag. Hva som skjer etter det er avhengig av hva som skjer med de streikende NRK-ansatte.

- Rar sommer

- Det har vært en rar sommer for oss så langt, men nå håper vi det blir sendinger helt fram til 20. august. Vi gleder oss jo skikkelig til å ha sommer sammen med folket.

Først ut er altså Shahzad Rana og Olav Viksmo-Slettan. Med hjelp av Statsminister Jens Stoltenberg erklærer de onsdag morgen sommeren for åpnet. Med på laget er også den frittalende og frittgående reporteren Alex Rosén.

Elvira Nikolaisen kommer

- Vi får også besøk av Elvira Nikolaisen, setter i gang en konkurranse der vi oppfordrer folk til å sende inn bilde av tatoveringene sine, og så vil Redningsselskapet komme for å fortelle om årets eskortetjeneste, sier Wetlesen og legger til at det er Finn Bjelke og Ragnhild Silkebækken som torsdag tar over stafettpinnen etter Rana og Viksmo-Slettan.

Onsdag går også  der Reiseradioens lyttere skal stemme frem det de mener er sommerbyen fremfor noen.

Ellers vil årets sendinger inneholde mange av de faste elementene vi er vant til å få høre i Reiseradioen. Så skrur du på P1 klokken ni om morgenen får du sommerværet, badetemperaturene og reportere som reiser Norge rundt.

 

Kulturstrøm

 • Seriemorder på kinotoppen

  Den nye «Halloween»-filmen dro inn 77,5 millioner dollar åpningshelgen. Det holdt til førsteplass på kinotoppen. Filmen har også den beste åpningen for en film med en kvinne på over 55 år i hovedrollen, og rekorden for filmer i denne skrekkserien. «Halloween» er en direkte oppfølger til John Carpenters klassiske film fra 1978 (NTB)

  Jamie Lee Curtis
  Foto: Mario Anzuoni / Reuters/Scanpix
 • Åpen om narkotikamisbruk

  I podkasten «Mandag hele året» om DumDum Boys er programleder Espen Thoresen åpen om sitt eget dopmisbruk når han intervjuer vokalist Kjartan Kristiansen. – Det ville vært urettferdig hvis Kjartan skulle stått igjen alene som misbruker, sier han til Spillerom på NRK Radio. – Jeg var ikke like langt ute som Kjartan, men jeg var også en misbruker. Dette er en subjektiv dokumentar, da må jeg bli med og ta støyten. I rettferdighetens navn.

  Espen Thoresen
  Foto: Marte Solbakken
 • Prisheder for Louis-Dreyfus

  Vi kjenner henne ikke minst som Elaine i «Seinfeld». Julia Louis-Dreyfus' humorkarriere strekker seg over flere tiår, og nå har hun fått en høythengende pris for innsatsen. Komiker, produsent og skuespiller Julia Louis-Dreyfus kan nemlig sette den fine Mark Twain-prisen på peishylla. Prishederen fant sted søndag med en TV-sendt fest på Kennedy Center i Washington, melder TT. – Hun var magisk. Jeg tror ikke serien ville blitt en så stor suksess uten henne, sa Jerry Seinfeld foran søndagens prisheder. (NTB)

  Julia Louis-Dreyfus
  Foto: Owen Sweeney / AP