NRK Meny
Normal

Plusspoeng til meteorologene

Værmeldinga stemte nesten på millimeteren for alle fire stedene Per Olav fulgte ekstra godt med på i dag. Bortsett fra i Trondheim da...

Per Olav Alvestad med bilder av regnsjekkere
Foto: Ingrid Wold / NRK

Da Per Olav sjekket regnmåleren sin torsdag var det bare drøye tre millimeter regn i koppen. 

- Det er et godt stykke unna prognosen til meteorologene, men egentlig ganske bra likevel, sier Per Olav. Meteorologene hadde varslet 12,8 mm nedbør i Trondheim dette døgnet.

- Det er er ganske mye regn og det jeg er egentlig litt glad for å slippe, slår Per Olav fast. 

Han er mer fornøyd når han sammenligner regnsjekk-resultatene for de fire ytterpunktene av Norge med meldingene for de samme stedene. 

 - Her får meteorologene godkjent. På Nordkapp var det varslet 6 - 7 mm nedbør og våre regnsjekkere har målt 6 mm. Det er skikkelig bra altså, sier han.

SE: Per Olav sjekker regnmåleren sin torsdag

SE OGSÅ Regnsjekken TV - torsdag  fra VILVITE i Bergen.

De andre stedene Per Olav hadde ekstra fokus på var Vardø, Gulen og Kristiansand. Også der hadde meteorologene truffet godt.

                                        

Vardø:                      Varsel: 4 mm Resulat: 3 mm

Nordkapp:                Varsel: 6- 7 mm Resultat: 6 mm

Gulen:                       Varsel: 0 mm Resultat: 0 mm

Kristiansand:            Varsel: 0 mm Resultat: 0 mm

Trondheim:               Varsel: 12,8 mm Resultat: 3 mm

 

SE OGSÅ: Dagens værmålinger

Resultater fra Regnsjekken

 

 

 

 

 

Kulturstrøm

 • Den vanskelege skrivinga

  Han brukte éi veke på førsteutkastet. Så brukte han fem år på å skrive det om til ein roman. Høyr forfattar Jan Kristoffer Dale i Sommer i P2.

  - De kalte oss for «griser», «feite svin» og «fleskeberg». De kalte oss for mye mer. Nå spør folk meg om jeg kan fortelle. I Sommer i P2 forteller forfatter Jan Kristoffer Dale om opplevelsene i oppveksten som har formet ham, om forfattere som har inspirert ham - og om sin egen skriving.
 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Fansen reagerer i hopetal i kommentarfeltet under posten. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3