NRK Meny
Normal

Tørr Regnsjekk for Per Olav

En skarve mm regn var alt Per Olav fant i måleren sin da han gikk inn i innspurten på Regnsjekken. 

Per Olav Alvestad
Foto: Ingrid Wold / NRK

Under Per Olavs siste offisielle regnsjekk fredag morgen, var det bare en mm regn i måleren. 

- Jeg er ikke sikker på om det er regn eller morgendugg, men en liten skvett er det i alle fall, sier han. Og uansett hvor mye eller lite det er i koppen, er Per Olav nøye med å registrere den nøyaktige mengden. Det er på den måten han kan være med å vise meterologene hvor store forskjeller det kan være i temperatur og nedbør bare en flytter seg noen få kilometer. 

SE: Per Olav sjekker måleren

Store variasjoner

 

På den offisielle resultatsiden til   Regnsjekken  er det lett å se. For på en Solbakken skole, som ligger bare noen få kilometer fra der Per Olav bor, er det målt hele 13mm nedbør. Det er så mye at en må kalle det en skikkelig skur.

- Det er dette som er det artige med Regnsjekken, for regnbygene er ofte veldig lokale så det kan være store variasjoner over bare korte avstander, sier Per Olav.

Barn fra hele Norge har deltatt i Regnsjekken. Se deres videoer her:

Skjelnan skole i Tromsø følger Regnsjekken

Hyllestad skole følger Regnsjekken

 

Slutter søndag

Så langt har det vært en ganske tørr Regnsjekk for Per Olav. Det har ikke vært skikkelig plaskeregn en eneste dag, og han har bare fått små skvetter i regnmåleren sin. Men ennå er det håp. Selv om dette var den siste oppsummeringen på nettet, har Per Olav fortsatt to dager igjen med måling. 

 

 SE OGSÅ: 900 regnsjekkere har målt 38 meter regn denne uka  fra Vil Vite i Bergen 

 

Regnmålinger er ikke det eneste Per Olav gjør denne uka. Han må også jobbe hardt med de siste forberedelsene til Newtons store  Regnsjekksending søndag. Da får du vite hvor det har regnet mest minst og kanskje ikke i det hele tatt.

- Og alle dere som synes det er artig å måle regnet, skal vite at dere ikke trenger å slutte med det selv om Regnsjekken snart er over. Det går an å fortsette å måle nedbøren resten av året ja, helt til neste år for den saks skyld, sier han og smiler lurt. 

Her kan du sjekke hvor mye det har regnet akkurat der du bor!

 

 

 

Flere kulturnyheter