Regjeringen kutter 10 millioner i pressestøtten

​ Regjeringen vil kutte produksjonstilskuddet til avisene med 10 millioner kroner neste år.

aviser
Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix


Produksjonstilskuddet foreslås satt til 303 millioner kroner i 2017, mot drøyt 313 millioner kroner i år.

– Jeg synes dette er umusikalsk. Når man kutter i en tid hvor vi trenger ro og forutsigbarhet der det er mulig å få forutsigbarhet. Det er jo ikke første gangen de kutter, det er jo kuttet 20 millioner bare siden sommeren 2015, og vi ser at det tøffe tak der ute, sier administrerende direktør for Mediebedriftenes landsforbund Randi Øgrey.

Samtidig vil regjeringen øke tilskuddet til medieforskning og etterutdanning med snaut 400.000 kroner til 22,1 millioner kroner, går det fram av forslaget til statsbudsjett.

Tilskuddet til samiske aviser foreslås satt til 27,5 millioner kroner, en liten økning fra i år, mens distribusjonstilskudd til avisene i Finnmark blir på drøyt 2 millioner kroner.

Kulturstrøm

 • Sinnamann?

  Stjernedirigenten Daniel Barenboim (76) anklages av musikere i Staatsoper Berlin for å være lunefull og aggressiv. Flere nåværende og tidligere musikere i orkesteret forteller om frykten for å bli skjelt ut og vanskelig arbeidsforhold. Barenboim avviser anklagene, og sier til tyske medier at det er hans jobb å rettlede. (VAN)

  Daniel Barenboim
  Foto: MICHAEL KAPPELER / AFP
 • Smollett fjernes fra serie

  Produsenten av TV-serien «Empire» sier de vil fjerne skuespilleren Jussie Smolletts rolle fra de siste to episodene av sesongen. Smollett ble arrestert torsdag, anklaget for å ha arrangert et angrep på seg selv og avgitt falsk forklaring. Serieprodusenten sier de tar ut Smollett for å hindre ytterligere uro under innspilling. (AP)

 • Nordisk kunstlansering i New York

  En ny bok som forteller om 78 samtidskunstnere lanseres på Scandinavia House i New York i dag. I «Digital Dynamics» beskriver de hvordan det digitale påvirker kunsten deres og hvordan kunsten deres reflekterer kulturen de kommer fra. Bildet er et glimt fra forestillingen ON/VOLT av performancegruppa Recoil, koreografert av Tina Tarpgaard.

  Fra ON/VOLT av recoil performance group