NRK Meny
Normal

Regissør sabler ned sin egen film

– Filmen er en katastrofe, sier regissør Frédéric Aubertin. Han snakker om sin egen «United Passions», som forteller FIFAs 111 år lange historie.

Gerard Depardieu og Sepp Blatter

PREMIERE: Gérard Depardieu og Sepp Blatter da «United Passions» hadde premiere i Cannes i 2014

Foto: Thibault Camus / Ap

Kritikerne har kalt den «uærlig» og «en skam».

«United Passions» sies å være bestilt av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA), og forbundet har betalt rundt 180 av de 212 millionene det kostet å produsere den.

– Jeg angrer dypt at jeg involverte meg i dette prosjektet, sier regissøren til amerikanske medier. Han nevner også at filmen, ironisk nok, inneholdt en scene der FIFA blir etterforsket for korrupsjon, skriver den danske avisen Jyllands-Posten.

Tim Roth

SPILLER BLATTER: Tim Roth spiller rollen som Sepp Blatter i FIFA-filmen.

Foto: ERIC GAILLARD / Reuters

– En hel hærskare av politikere ankommer FIFAs hovedkvarter med blålys og sirener. De har fått tips om det kan foregå korrupsjon i organisasjonen. Den scenen ble strøket over med FIFAs røde penn, sier Frédéric Aubertin.

Ifølge regissøren ønsket FIFA også at filmens tittel skulle være «Men of Legends» eller «Legendariske menn».

Press fra Deparieu

Nedsablingen av egen film kommer bare to dager etter at lederen for filmfestivalen i Cannes, Thierry Fremaux, sa at press fra en av filmens skuespillere, Gérard Depardieu, var årsaken til at «United Passions» ble vist i Cannes i 2014.

Thierry Fremaux

GA ETTER FOR PRESS: Thierry Fremaux er sjef for filmfestivalen i Cannes

Foto: VALERY HACHE / Afp

Frédéric Aubertin har planer om å lage en helt ny uavhengig film om FIFA, som i øyeblikket er tynget av alvorlige anklager om korrupsjon. President Sepp Blatter har trukket seg etter sterkt press.

Offer i et spill

– Mitt navn er overalt i dette rotet. Jeg fremstilles om en propaganda-fyr som lager film om korrupte mennesker. Jeg ble et offer i et spill. Men problemet er at jeg sa ja. Det er likevel ikke jeg som er ansvarlig for råttenskapen i FIFA, sier regissøren til Hollywood Reporter.

To billetter

Populariteten til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) er på et lavmål etter korrupsjonsskandalen de siste ukene.

Da filmen hadde premiere i Los Angeles tidligere denne måneden, ble det solgt to billetter.

Bare to personer troppet opp ved billettluken – én fordi han elsker fotball og én av ren nysgjerrighet.– Filmen føltes veldig rar. Den presenterte ingen historie, sa det ene av tilskuerne til nyhetsbyrået Reuters.

Kulturstrøm

Flere kulturnyheter