Refleksvestmangel

Snart blir det påbudt med refleksvest, men leverandørene kan ikke skaffe nok.

Refleksvest
Foto: Scanpix

Om knappe to uker blir det påbudt å ha en gul refleksvest i kjøretøyet. Men dette kan bli vansklig, fordi mange forhandlere snart er helt tomme for disse vestene. Årsaken er at mange ikke bestilte nok, og at Kina som selger vestene til Norge nå er midt i nyttårsfeiringen.

- Bestillingene går ganske tregt nå, og i verste fall kommer ikke vestene til Norge før i slutten av mai eller begynnelsen av juni, sier Hans Jørgen Burud i Bransjeforeningen for personlig refleks.

Dette betyr at mange trolig ikke vil klare å få tak i refleksvester før etter fristen som er 1. mars. Men UP-sjef Odd Reidar Humlegård sier at refleksvestkontroller ikke vil bli prioritert, og at man ikke vil få bøter for manglende refleksvest med det første.

Hør: Refleksvestmangel

Norgesglasset NRK P1

 

Kulturstrøm

 • Fortnite kåret til årets spill

  Fortnite vant prisen for årets spill under Golden Joystick Award i London i helgen. Under utdelingen ble Fortnite, som er et skytespill hvor spillere enkeltvis eller i lag spiller mot hverandre, i tillegg kåret til vinner i kategorien årets konkurransespill, skriver Gamesradar.

  Fortnite
  Foto: Epic Games
 • Vil reforhandle kunstbytteavtale

  Det høyrepopulistiske partiet Ligaen vil at Italia skal reforhandle avtalen om utlån av Leonardo Da Vincis malerier til Louvre-museet i Frankrike i forbindelse med markeringen av Da Vincis død for 500 år siden. Leonardo da Vinci ble født i Italia i 1452 og døde i Frankrike 1519. I bytte mot Da Vinci-maleriene skal museet Scuderi del Quirinale i Roma få låne malerier av renessansekunstneren Raphael til en utstilling i 2020 for å markere at det er 500 år siden han døde (NTB).

  Den vitruviske mann - Leonardo da Vinci
  Foto: GABRIEL BOUYS / Afp
 • Borgengården reddes

  Borgengården, et landemerke i Skien sentrum, får penger fra Kulturminnefondet. De gir 300.000 kroner for å sikre den barokke utsmykningen på bygningen. Kulturminnefondet vektlegger den høye kulturminneverdien, samt byggets tilgjengelighet og historikk.

  Borgengården i Skien
  Foto: Anne Lognvik / NRK