NRK Meny
Normal

Refleksvestmangel

Snart blir det påbudt med refleksvest, men leverandørene kan ikke skaffe nok.

Refleksvest
Foto: Scanpix

Om knappe to uker blir det påbudt å ha en gul refleksvest i kjøretøyet. Men dette kan bli vansklig, fordi mange forhandlere snart er helt tomme for disse vestene. Årsaken er at mange ikke bestilte nok, og at Kina som selger vestene til Norge nå er midt i nyttårsfeiringen.

- Bestillingene går ganske tregt nå, og i verste fall kommer ikke vestene til Norge før i slutten av mai eller begynnelsen av juni, sier Hans Jørgen Burud i Bransjeforeningen for personlig refleks.

Dette betyr at mange trolig ikke vil klare å få tak i refleksvester før etter fristen som er 1. mars. Men UP-sjef Odd Reidar Humlegård sier at refleksvestkontroller ikke vil bli prioritert, og at man ikke vil få bøter for manglende refleksvest med det første.

Hør: Refleksvestmangel

Norgesglasset NRK P1

 

Kulturstrøm

  • Skeptisk til bok i butikk

    Generalsekretær Tore Slaat­ta i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) er bekymret for hvilken type bøker Coop-kundene blir tilbudt på sin daglige handlerunde. – Dette er en form for ensretting som kan bli skadelig for omsetningen av breddelitteratur i Norge, sier Slaatta til Klassekampen. Tanum-direktør Karin Mundal presiserer at de er i oppstartsfasen, og at utvalget kommer til å bli bedre.

  • Skal gjenoppbygge historisk moské

    En avtale om gjenoppbyggingen av Mosuls historiske al-Nuri-moské ble undertegnet i nationalmuseet i Baghdad mandag. Avtalen mellom De forente arabiske emirater og Irak innebærer en støtte til gjenoppbyggingen på over 50 millioner dollar. Den over 800 år gamle moskeen og dens berømte minaret ble sprengt i forbindelse med kampene om Mosul sommeren 2017. Les også «Urix forklarer»: Fem ting du må vire om sprengingen av den berømte moskeen

    Pressekonferanse i forbindelse med avtale om gjenoppbygging av moskeen i Mosul
    Foto: AHMAD AL-RUBAYE / AFP/Scanpix