Redaksjonssjef i NRK blir ny nyhetsredaktør i Nationen

NRKs redaksjonssjef for økonomi- og politikk Svein Ove Hansli slutter i stillingen for å bli ny nyhetsredaktør i avisen Nationen.

Svein Ove Hansli

Svein Ove Hansli skal fortsette i jobben som redaksjonssjef for Økopol i NRK Nyheter en liten stund til før han blir nyhetsredaktør i Nationen.

Foto: NRK

Svein Ove Hansli har vært redaksjonssjef for Økopol i NRK Nyheter, og hatt ansvaret for NRKs redaksjon som jobber med dekning innenfor økonomi og politikk. Han har tidligere blant annet jobbet som vaktsjef og reporter i Dagsrevyen.

Nyhetsdirektør i NRK, Alexandra Beverfjord

Nyhetsdirektør i NRK Alexandra Beverfjord sier det er synd å miste Hansli.

Foto: NRK

Hansli vil starte i jobben som nyhetsredaktør i Nationen over sommeren.

– Det er synd å miste Svein Ove Hansli. Han har gjort en solid jobb som redaksjonssjef for økonomi- og politikkredaksjonen. At flinke folk av og til kan ønske nye og andre utfordringer er likevel forståelig, og vi ønsker Svein Ove lykke til i Nationen, sier Nyhetsdirektør i NRK Alexandra Beverfjord.

NRK kommer nå til å lyse ut stillingen som redaksjonssjef for økonomi- og politikkredaksjonen internt og eksternt.

Kulturstrøm

 • Polanski saksøker filmakademi

  Regissør Roman Polanski saksøker Academy of Motion Picture Arts and Sciences etter at akademiet kastet ham ut i fjor, skriver Variety. Utestengelsen er knyttet til en voldtekt av en 13 år gammel jente på 1970-tallet.

  Roman Polanski
  Foto: Str / AP
 • Helaften med Peer Gynt

  På NRK 2 i kveld kan du følge Henrik Ibsens Peer Gynt. Det blir en helaften med dokumentar, teater og etterprat med hovedrolleinnhaver Toralv Maurstad. Fra Det norske teatrets oppsetning i 2018.

  Toralv Maurstad er på veg heim etter framsyninga. Vi snakkar med han om familien Maurstad sitt livslange forhold til Peer Gynt, og det å kome seg opp og fram i livet. Regi: Ninja Benneche
 • 180.000 bier i Notre-Dame overlevde

  Katedralens bikuber var antatt å ha brent opp i storbrannen. Men birøkteren kunne langfredag meddele at biene har klart seg. – Jeg er så lettet, sier Nicolas Geant. Han har tatt seg av biene siden 2013, da kubene ble montert på taket til katedralen for å bidra til å øke antall bier i Paris. (NTB)

  Bikubene i Notre Dame