NRK Meny
Normal

Redaksjonssjef i NRK blir ny nyhetsredaktør i Nationen

NRKs redaksjonssjef for økonomi- og politikk Svein Ove Hansli slutter i stillingen for å bli ny nyhetsredaktør i avisen Nationen.

Svein Ove Hansli

Svein Ove Hansli skal fortsette i jobben som redaksjonssjef for Økopol i NRK Nyheter en liten stund til før han blir nyhetsredaktør i Nationen.

Foto: NRK

Svein Ove Hansli har vært redaksjonssjef for Økopol i NRK Nyheter, og hatt ansvaret for NRKs redaksjon som jobber med dekning innenfor økonomi og politikk. Han har tidligere blant annet jobbet som vaktsjef og reporter i Dagsrevyen.

Nyhetsdirektør i NRK, Alexandra Beverfjord

Nyhetsdirektør i NRK Alexandra Beverfjord sier det er synd å miste Hansli.

Foto: NRK

Hansli vil starte i jobben som nyhetsredaktør i Nationen over sommeren.

– Det er synd å miste Svein Ove Hansli. Han har gjort en solid jobb som redaksjonssjef for økonomi- og politikkredaksjonen. At flinke folk av og til kan ønske nye og andre utfordringer er likevel forståelig, og vi ønsker Svein Ove lykke til i Nationen, sier Nyhetsdirektør i NRK Alexandra Beverfjord.

NRK kommer nå til å lyse ut stillingen som redaksjonssjef for økonomi- og politikkredaksjonen internt og eksternt.

Kulturstrøm

 • Molderosen går til Arild Andersen

  Kontrabassisten Arild Andersen er tildelt Molderosen 2018. Det er Moldejazz sin høyeste utmerkelse og tildeles en person som har vært med å sette Molde på kartet. Arild Andersen har spilt på mange av Moldejazzfestivalene, og er landets mest kjente jazzbassist. Arild Andersen er 72 år gammel og kommer fra Lillestrøm

  Arild Andersen
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK
 • Flyttar Manson-film

  Quentin Tarantino sin film om sektleiaren Charles Manson skapar debatt allereie før han er ferdig. Opphavleg skulle filmen med namnet «Once Upon A Time in Hollywood» ha premiere på 50-årsdagen for drapet på skodespelarinna Sharon Tate, 9. august 2019. No har premieredatoen blitt flytta, ifølgje The Hollywood Reporter. Leonardo DiCaprio og Brad Pitt har hovudrollene i storfilmen. Filmselskapet hevdar at flyttinga av premieren ikkje har noko med 50-årsmarkeringa å gjere. Manson og hans tilhengjarar stod bak fleire brutale drap i 1969. Charles Manson døydde i 2017.

  FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES
  Foto: BORIS HORVAT / AFP