Hopp til innhold

Redaksjonssjef i NRK blir ny nyhetsredaktør i Nationen

NRKs redaksjonssjef for økonomi- og politikk Svein Ove Hansli slutter i stillingen for å bli ny nyhetsredaktør i avisen Nationen.

Svein Ove Hansli

Svein Ove Hansli skal fortsette i jobben som redaksjonssjef for Økopol i NRK Nyheter en liten stund til før han blir nyhetsredaktør i Nationen.

Foto: NRK

Svein Ove Hansli har vært redaksjonssjef for Økopol i NRK Nyheter, og hatt ansvaret for NRKs redaksjon som jobber med dekning innenfor økonomi og politikk. Han har tidligere blant annet jobbet som vaktsjef og reporter i Dagsrevyen.

Nyhetsdirektør i NRK, Alexandra Beverfjord

Nyhetsdirektør i NRK Alexandra Beverfjord sier det er synd å miste Hansli.

Foto: NRK

Hansli vil starte i jobben som nyhetsredaktør i Nationen over sommeren.

– Det er synd å miste Svein Ove Hansli. Han har gjort en solid jobb som redaksjonssjef for økonomi- og politikkredaksjonen. At flinke folk av og til kan ønske nye og andre utfordringer er likevel forståelig, og vi ønsker Svein Ove lykke til i Nationen, sier Nyhetsdirektør i NRK Alexandra Beverfjord.

NRK kommer nå til å lyse ut stillingen som redaksjonssjef for økonomi- og politikkredaksjonen internt og eksternt.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober