Redaksjonssjef i NRK blir ny nyhetsredaktør i Nationen

NRKs redaksjonssjef for økonomi- og politikk Svein Ove Hansli slutter i stillingen for å bli ny nyhetsredaktør i avisen Nationen.

Svein Ove Hansli

Svein Ove Hansli skal fortsette i jobben som redaksjonssjef for Økopol i NRK Nyheter en liten stund til før han blir nyhetsredaktør i Nationen.

Foto: NRK

Svein Ove Hansli har vært redaksjonssjef for Økopol i NRK Nyheter, og hatt ansvaret for NRKs redaksjon som jobber med dekning innenfor økonomi og politikk. Han har tidligere blant annet jobbet som vaktsjef og reporter i Dagsrevyen.

Nyhetsdirektør i NRK, Alexandra Beverfjord

Nyhetsdirektør i NRK Alexandra Beverfjord sier det er synd å miste Hansli.

Foto: NRK

Hansli vil starte i jobben som nyhetsredaktør i Nationen over sommeren.

– Det er synd å miste Svein Ove Hansli. Han har gjort en solid jobb som redaksjonssjef for økonomi- og politikkredaksjonen. At flinke folk av og til kan ønske nye og andre utfordringer er likevel forståelig, og vi ønsker Svein Ove lykke til i Nationen, sier Nyhetsdirektør i NRK Alexandra Beverfjord.

NRK kommer nå til å lyse ut stillingen som redaksjonssjef for økonomi- og politikkredaksjonen internt og eksternt.

Kulturstrøm

 • Britene dropper folkets røst i MGP

  Storbritannia har ikke vunnet Eurovision Song Contest siden 1997. (Katrina and the Waves, bildet). Det er ti år siden de ble topp ti. Nå har BBC bestemt seg for å skrote ordningen med å la publikum stemme fram vinnerlåten. I stedet ber de plateselskapet BMG om å plukke ut både sang og artist til neste års finale i Rotterdam, skriver The Guardian

  Katrina and the Waves
  Foto: MICHAEL URBAN / REUTERS
 • Utsetter Schwittersutstilling

  Utstillinga med bilder av både Kurt Schwitters og sønnen Ernst Schwitters, som skulle åpne på Romsdalsmuseet torsdag 19.september er utsatt i ett år.
  Ifølge Schwitters-kjenner Karin Hellandsjø ble utstillingen stoppet av budsjettmessige årsaker. Nå jobbes det videre med å forberede en ny utstilling til neste år der Romsdalsmuseet henter inn bilder fra blant annet Sprengelmuseet i Hannover som er Kurt Schwitters hjemby i Tyskland.

 • Svenska Akademien i gang

  Etter flere år med skandaler er Svenska Akademien klar for å gyve løs på arbeidet med å bestemme hvem som skal vinne årets nobelpris i litteratur. For første gang på 30 år er Akademien nå fulltallig. På dagsordenen står blant annet høstens nobelpriser i litteratur. I år skal det kåres to vinnere, og Nobelkomiteen skal legge fram sin innstilling for Akademien 10. oktober (NTB).