Rebekah Brooks arrestert på nytt

Britisk politi har arrestert tidligere redaktør i tabloidavisen News of the World, Rebekah Brooks, på nytt.

Rebekah Brooks

Tidligere redaktør Rebekah Brooks

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Britisk politi har også arrestert fem andre, og gjennomsøkt boliger i Hampshire, London og Hertfordshire.

Brooks var en gang mediemogul Rupert Murdochs høyre hånd. Tabloidavisen hans, News of the World, ble lagt ned i juli i fjor. Da var det avslørt at avisen hadde avlyttet en rekke kilder.

Avisen The Guardian hevdet at opptil 3000 kjendiser, politikere og idrettsstjerner ble avlyttet.

Rebekah Brooks og Charlie Brooks

Rebekah og Charlie Brooks

Foto: OLIVIA HARRIS / Reuters

Brooks er en av seks som ifølge Sky News er mistenkt for å ha løyet i retten, og som derfor er arrestert på nytt. Hun beskyldes også for å ha holdt tilbake opplysninger og dermed hindret retten i dens arbeid.

Hun ble arrestert sammen med fem menn, en av dem er mannen hennes, hestetrener Charlie Brooks.

Han er en gammel venn av statsminister David Cameron og har også vært redaktør for News of the World og The Sun, før han ble sjef for News International i 2009.

Nekter skyld

Kona Rebekah Brooks ble arrestert for første gang i fjor, mistenkt for å ha bidratt til telefonavlytting og for å ha bestukket offentlig ansatte.

Tre dager før hadde hun trukket seg som leder for News International og som redaktør for News of the World.

Hun har hele tiden bedyret sin uskyld. Advokaten hennes sier i dag at hun fortsatt nekter for å ha gjort seg skyldig i noe kriminelt.

Mange arresterte

Hittil har britisk politi arrestert 23 mennesker i kjølvannet av News of the World-skandalen. Blant de arresterte er 11 tidligere journalister i avisen Sun Daily, som også er eid av Rupert Murdoch.

Ingen har foreløpig blitt formelt anklaget for noe. Det er bare hoffreporter Clive Goodman og en privat etterforsker som har sittet i fengsel for telefonavlytting.

Kulturstrøm

 • Radioteatret lager «Snøsøster»

 • Kong Oscars gate er opna igjen

  Etter to år med anleggsarbeid stod strekninga Vertlidsallmenning til Nygaten i Kong Oscars gate klar til nyopning laurdag. Gata er ei av dei eldste gatene i Bergen, og blei offisielt opna av byutviklingsbyråd Anna Elisa Tryti.

  Nyopning Kong Oscars gate
  Foto: Stian Sørum Røkenes / NRK
 • «Dracula» fra skaperne av «Sherlock

  Netflix og BBC vil lage en TV-serie som baserer seg på klassikeren «Dracula», melder Variety. Det er fra før kjent at manusforfatterne bak den populære TV-serien «Sherlock», Mark Gatiss og Steven Moffat, har tatt på seg jobben med å omforme historien om den ikoniske vampyren til en miniserie. Serien skal være på tre 90 minutter lange episoder. – Vi har alltid hatt historier om ondskap. Det som er spesielt med «Dracula», er at Bram Stoker ga ondskapen sin egen helt, sier Mark Gatiss og Steven Moffat til filmbransjebladet (NTB).

  Sherlock Special
  Foto: Robert Viglasky / BBC