Rebekah Brooks arrestert på nytt

Britisk politi har arrestert tidligere redaktør i tabloidavisen News of the World, Rebekah Brooks, på nytt.

Rebekah Brooks

Tidligere redaktør Rebekah Brooks

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Britisk politi har også arrestert fem andre, og gjennomsøkt boliger i Hampshire, London og Hertfordshire.

Brooks var en gang mediemogul Rupert Murdochs høyre hånd. Tabloidavisen hans, News of the World, ble lagt ned i juli i fjor. Da var det avslørt at avisen hadde avlyttet en rekke kilder.

Avisen The Guardian hevdet at opptil 3000 kjendiser, politikere og idrettsstjerner ble avlyttet.

Rebekah Brooks og Charlie Brooks

Rebekah og Charlie Brooks

Foto: OLIVIA HARRIS / Reuters

Brooks er en av seks som ifølge Sky News er mistenkt for å ha løyet i retten, og som derfor er arrestert på nytt. Hun beskyldes også for å ha holdt tilbake opplysninger og dermed hindret retten i dens arbeid.

Hun ble arrestert sammen med fem menn, en av dem er mannen hennes, hestetrener Charlie Brooks.

Han er en gammel venn av statsminister David Cameron og har også vært redaktør for News of the World og The Sun, før han ble sjef for News International i 2009.

Nekter skyld

Kona Rebekah Brooks ble arrestert for første gang i fjor, mistenkt for å ha bidratt til telefonavlytting og for å ha bestukket offentlig ansatte.

Tre dager før hadde hun trukket seg som leder for News International og som redaktør for News of the World.

Hun har hele tiden bedyret sin uskyld. Advokaten hennes sier i dag at hun fortsatt nekter for å ha gjort seg skyldig i noe kriminelt.

Mange arresterte

Hittil har britisk politi arrestert 23 mennesker i kjølvannet av News of the World-skandalen. Blant de arresterte er 11 tidligere journalister i avisen Sun Daily, som også er eid av Rupert Murdoch.

Ingen har foreløpig blitt formelt anklaget for noe. Det er bare hoffreporter Clive Goodman og en privat etterforsker som har sittet i fengsel for telefonavlytting.

Kulturstrøm

 • Debuterer på La Scala

  Operasangeren Lise Davidsen fra Stokke får mandag sin debut på La Scala i Milano. Det skjer i forbindelse med at det italienske operahuset gjenåpnes. Davidsen skal blant annet tolke arier av Richard Wagner og Richard Strauss.

  Lise Davidsen
  Foto: JAMES HOLE / Promo
 • Girl In Red på Billboard-lista

  Marie Ulven (22), best kjent under artistnavnet Girl In Red, gikk rett inn på 67. plass på albumlista til Billboard i USA, melder VG. Ulven albumdebuterte nylig med «If I Could Make It Go Quiet». Platen har også klatret til en 7. plass på den offisielle salgslisten i Storbritannia.

 • Filmskaperen Elle-Máijá vant pris 

  Den samiske filmskaperen, Elle-Máijá Tailfeathers, vant prisen som beste filmskaper på vei opp under dokumentarfilmfestivalen Hot Docs. Hun vant Emerging Canadian Filmmaker-prisen for sin ferske film «Kímmapiiyipitssini: The Meaning of Empathy».