NRK Meny
Normal

Rebecca Ferguson aktuell for rolle i Nesbøs «Snømannen»

Den svenske skuespilleren kan bli motspilleren til Michael Fassbender i «Snømannen». – Hun er en ekstremt het potet i Hollywood nå, sier filmekspert Birger Vestmo.

Rebecca Ferguson på ryggen til Tom Cruise

NY STJERNE: Rebecca Ferguson er en svensk skuespiller fra Stockholm som blant annet har spilt mot Tom Cruise i «Mission: Impossible – Rogue Nation».

Foto: Chiabella James

Forrige uke var den svenske regissøren Tomas Alfredson på befaring i Oslo for å lete etter innspillingssteder til den planlagte «Snømannen»-filmen. Denne uken kommer det ubekreftede nyheter fra filmnettstedet Deadline om en annen svenske, nemlig skuespillerinnen Rebecca Ferguson.

Ifølge bransjenettstedet skal 31-åringen være i samtaler med produksjonsselskapet Working Title om å spille mot Michael Fassbender.

– Ekstremt het potet i Hollywood

Birger Vestmo - Filmpolitiet

HETT NAVN: Filmpolitiets Birger Vestmo tror Ferguson kan være et spennende valg for «Snømannen»-filmen.

Foto: NRK / Erlend Laanke Solbu

Ferguson (31) er best kjent for sin rolle som Elizabeth Woodville i The White Queen (2013), en rolle hun også ble nominert til Golden Globe for. Hun har også spilt i «Mission: Impossible – Rogue Nation» og «Hercules», og skal være i samtaler om en fremtredende rolle i oppfølgingen til «The Prometheus».

Det er to fremtredende kvinneskikkelser i boken «Snømannen». Den ene er Rakel, Harry Holes tidligere kjæreste. Den andre karakteren er Katrine Bratt, en etterforsker fra politiet i Bergen, som blir satt til å løse snømann-mysteriet sammen med Hole.

– Jeg vet ikke hvilken rolle hun er tiltenkt i Snømannen, men Ferguson er en ekstremt het potet i Hollywood nå, mye takket være rollen som «Ilsa i Mission: Impossible – Rogue Nation», sier Birger Vestmo, filmanmelder i NRK.

Vestmo tror Ferguson kommer til å bli et kjent navn de kommende årene.

– Hun spiller mot Meryl Streep og Hugh Grant i den kommende Stephen Frears-filmen «Florence Foster Jenkins», og mot Emily Blunt og Jared Leto i mordmysteriet «The Girl On The Train», og ryktes også å være aktuell i Prometheus-oppfølgeren «Alien: Paradise Lost», så hun er etter alle solemerker en stigende stjerne, sier Vestmo.

God match mellom Fassbender og Ferguson

Michael Fassbender

– Hvis dette stemmer er det et stort scoop for produsentene. Fassbender som Harry Hole vil sørge for at filmen får mye oppmerksomhet internasjonalt, sier Birger Vestmo om Fassbender som hovedrolleinnehaver i «Snømannen».

Foto: Grant Lamos IV / Afp

Den irsk-tyske 38-åringen Michael Fassbender er høyaktuell for rollen som Harry Hole. Han er også en het kandidat for Prometheus-oppfølgeren, i likhet med svenske Ferguson.

– Dersom Rebecca Ferguson spiller i både «Snømannen» og «Alien: Paradise Lost», vil det innebære at hun spiller med Michael Fassbender i begge to, så da får vi tro at castingagentene har sett at de er en god match, sier Birger Vestmo.

Innspilling i januar

Ingen av skuespillerne er bekreftet, og det er også usikkert hvilke roller de skal bekle, men ifølge Deadline er det et ønske om å lande rollene så snart som mulig før innspillingen starter i januar.

Universal bekreftet overfor NRK i forrige uke at de håper på innspillingsstart i januar 2016 og at de ønsker å spille hele filmen inn i Norge.

Les mer: Hollywood-topper på møte med kulturministeren

CHINA-ENTERTAINMENT-US-FILM-CRUISE

AKTUELL FOR NORGE: Det er usikkert hvilken rolle Rebecca Ferguson forhandler om i «Snømannen». Her fra premieren på «Mission: Impossible» i Shanghai.

Foto: STR / Afp

Kulturstrøm

  • Netflix mer verd enn Disney

    Netflix er for første gang mer verd på børsen enn mediagiganten Disney, skriver Variety. Samtidig bruker selskapet mer penger enn noen sinne for å skape innhold som skal holde de nå flere enn 125 millioner ambonnentene verden over fornøyde. Selskapet har sagt at de kommer til å bruke mer enn 8 milliarder kroner på innhold i 2018, der 85% skal gå til å skape nytt innhold.

  • Freeman beklager etter anklager

    Skuespilleren Morgan Freeman sier i en uttalelse at han beklager dersom noen har opplevd noe han har gjort eller sagt som ubehagelig eller respektløst. Åtte kvinner anklager ham for upassende oppførsel og seksuell trakassering i en CNN-sak.