Real festivalstemning i Fredrikstad

Festivalen Månelandingen ble arrangert i Gamlebyen i Fredrikstad i helga, med Motorpsycho, Brenn., Fay Wildhagen og Sebastian Zalo blant artistene. Se bildene fra festivalen her, og få med deg NRKs Festivalsommer-sending derfra mandag klokka 1945 på NRK1.

Publikum - månelandingen i Fredrikstad 2021
Foto: Aurora Henni Krogh / NRK
Denne helgen gikk Månelandingfestival av stabelen i Gamlebyen i Fredrikstad. Med artister som Motorpsycho, Sebastian Zalo, Fay Wildhagen og Brenn. fikk festivalens 1000 publikummere nok å kose seg med. Se bildene og kjenn på festivalstemningen! Og for all del, få med deg NRKs Festivalsommer derfra: Klokka 1945 på NRK1 mandag 2. august.

Kulturstrøm

 • Et rollegalleri som fenger

  – Atle Antonsen passer utmerket i rollen som kong Johan. På sitt beste er serien både festlig, skarp og rørende, men vil være vel mye på en gang i spennet mellom komedie og drama, skriver seriekritiker Sigurd Vik som gir TV2-serien «Kjære landsmenn» terningkast 3 hos Filmpolitiet.

  Atle Antonsen i TV2-serien Kjære landsmenn.
  Foto: TV" / TV 2
 • Utelivsbransjen vil ha dato for åpning

  Utelivsbransjen er skuffet etter at regjeringen heller ikke i dag kom med en dato for det siste steget i gjenåpningsplanen av Norge.

  Utelivet må fortsatt forholde seg til avstandsregler, hvor mange gjester de kan ha og kortere åpningstider.

  – Vi forventet lettelser og en dato å forholde oss til. Det er ekstremt lite forståelse for denne bransjen her. Smittevernkravene vi har nå tilhører fortiden, sier Jon Terje Johnsen, daglig leder for restauranten og konsertstedet Foyn i Tønsberg.

  Også ved Ibsenhuset i Skien hadde de håpet på lettelser. Der har de regelen om en meter avstand og maksimalt halvfulle saler.

  – Alle andre aktører i samfunnet er gang. Vi håper sårt at vi også får dato for åpning, sier Helle Kasin hos Ibsenhuset.

  Helseminister Bent Høie sier en konkret dato er for risikabelt å gi fordi korona-dataene kan endre seg fortløpende.

  Ibsenhuset i Skien
  Foto: Richard Aune / NRK