NRK Meny
Normal

– Jeg har kommet mye lenger enn jeg trodde

Med bare to uker igjen til finalen i Stjernekamp måtte Raylee se seg slått ut av konkurransen, rett før semifinalen.

Raylee synger 5 fine frøkner på Stjernekamp

Raylee måtte se seg slått ut rett før semifinalen.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Bare fire artister gjensto da Stjernekamp gikk inn i siste runde før årets semifinale. Etter en kveld med duetter og norske låter var det slutt på eventyret for konkurransens yngste deltaker Raylee.

– Jeg må jo være ærlig å si at det er kjipt å ryke ut, men det har vært en stor opplevelse å være med. Jeg har lært så mye, og blitt kjent med så mange folk. Jeg kommer til å savne alle, sier Raylee til NRK.no etter kveldens sending.

Hun er likevel ikke skuffet over å ha kommet på 4. plass i årets Stjernekamp. Målet før det hele startet for snart to måneder siden, var å ikke ryke ut først.

– Jeg har kommet mye lenger enn jeg trodde, så det har vært over all forventning. Det morsomste var å gjøre Beyoncé med «Who run the world», sier hun.

17-åringen fortalte denne uka at hun slutter på skolen for å satse 100 prosent på musikken. Hun har mye spennende på gang, og ikke alt kan avsløres. Men hun skal blant annet holde flere konserter og gi ut ny singel.

For første gang på egen dialekt

Raylee synger 5 fine frøkner på Stjernekamp

Raylee sang på egen dialekt for første gang, da hun fremførte «5 fine frøkner» av bergenseren Gabrielle.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Første sjanger for kvelden var norsk på norsk. Raylee vippet mellom «5 fine frøkner» av Bergensjenta Gabrielle eller en av Jan Eggum. Valget falt på førstnevnte, og Raylee endte opp med å synge på sin egen dialekt for første gang. Det falt i god smak hos dommerne.

– Jeg er glad du valgte denne låten, Gabrielle lager låter på norsk som vi skal være veldig stolte av. Dette er en vanskelig låt, og du hadde fin dynamikk, sa dommer Mona.

Gjestedommer Tuva syntes Raylee kledde låten.

– Dette var veldig vellykket, og det er veldig lett å kose seg når du er der oppe.

Ikke fan av låtvalget

Reidun synger Sissel Kyrkjebø på Stjernekamp

Reidun valgte klassikeren «Innerst i sjelen» fordi den setter fingeren på hjemlengselen hun får av å bo utenlands.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Reidun er bosatt i Sverige, og valgte klassikeren «Innerst i sjelen» fordi den setter fingeren på hjemlengselen hun får av å bo utenlands.

Sjangercoach Tuva Syvertsen kom på andreplass i aller første sesong av Stjernekamp. Hun syntes Reidun gjorde en god versjon av låten.

– Det er veldig strøkent gjennomført, men jeg liker best første og siste del. Jeg ville hatt den der nede hele veien, men det er meg, sa hun etter opptredenen.

Dommer Thomas skulle derimot ønske hun hadde valgt en annen låt.

– Kanskje et litt pompøst låtvalg, men jeg vil ha noe mer x-factor og glimt i øyet. Jeg skulle ønske du lunne vist noe morsomt, sa han.

– Tar meg tilbake til Nord-Norge

Jørn Hoel synger nordnorsk julesalme på Stjernekamp

En rørt Jørn fremførte «Nordnorsk julesalme», og drømte seg bort til oppveksten.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Jørn dro tilbake til røttene, da han fremførte «Nordnorsk julesalme». Han var i forkant bekymret for om han skulle klare å gjennomføre, og det ble en sterk opplevelse.

– Det er noe med denne låten. Jeg har prøvd å synge denne låten i nesten fem år, men hver gang begynner jeg å grine. Denne sangen er veldig kraftig, det er noe med teksten, sa en rørt Jørn, og la til:

– Jeg måtte prøve å tenke på noe helt annet, fisk eller Coca-Cola. Men man kan ikke leve seg inn i en sånn sang, det er så hardt.

Ifølge dommer Mona viste Jørn at han fortjener å fortsatt være med i konkurransen. Thomas mente det han gjorde var både vart, nært og med nerve.

– Du går inn med hud og hår uansett, og det var godt å få det litt ned. Jeg synes du formidler låten kjempebra.

– Du løfter deg til et nytt nivå

Nora synger Anne Grete Preus på Stjernekamp

Nora var Thomas og Monas favoritt etter sjangeren norsk på norsk.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Nora imponerte forrige uke, og fikk mye skryt for sine opptredener. Mona følte at alt endelig hadde løsnet, og at Nora slappet av og koste seg på scenen. Det følte hun også i kveld.

– Dette var veldig, veldig bra. Det er så fantastisk det som skjedde forrige uke. Det var som om all selvkontroll og selvkritikk forsvant. Du la deg helt tilbake, rolig, og så ga du masse innimellom. Den selvtilliten du har på scenen nå er helt utrolig, sa Mona til Nora etter at hun hadde fremført Anne Grete Preus' «Når himmelen faller ned».

Thomas hadde Nora som favoritt etter første sjanger, og mente det bare er å gi gass videre for å nå lengst mulig.

– Du begynner litt forsiktig, men så faller bitene på plass. Du løfter deg til et nytt nivå, det har skjedd noe. Det nærmer seg slutten, og nå er det bare å gi gass videre.

«Partners in crime»

I kveldens andre sjanger, duetter, ble artistene testet i samarbeid og kjemi. Da ble det kamp mellom Stjernekamps yngste deltakere mot de eldre. Raylee og Nora var først ut da de gjorde «Telephone» med Lady Gaga og Beyoncé.

Mona mente de var perfekte duettpartnere.

– Dette er en veldig produsert låt, så når den skal gjøres live kan det nesten ikke gjøres bedre. Jeg var redd for at det skulle bli for kaotisk, men det ble det ikke. Det funka. Dere var så utrolig rå, sa hun til jentene etter opptredenen. Meddommer Thomas var enig.

– Begge ser jo helt ville ut, det er kjempekult. Dere fungerte godt sammen, og klarte å få hver deres personlighet inn i låten. Det er jo lørdagskveld, så det er lov med litt fest!

Gjestedommer Tuva innrømmet derimot at hun ikke hadde helt troen i forkant.

– Men dere får det til å funke, og dere synger veldig bra. I tillegg er dere veldig presise. Jeg aner ikke hvordan det gikk til, men det funka.

Raylee og Nora i duett på Stjernekamp

Raylee og Nora i duett som Lady Gaga og Beyoncé.

Foto: Julia Naglestad / NRK

– Stemmene deres passer perfekt

Duettparet Jørn og Reidun så virkelig frem til å få opptre sammen. De var begge enige om å gi alt så de ikke hadde stemme igjen når de var ferdige. Reidun innrømmet at hun ikke hadde trodd hun skulle stå på scenen i duett med Jørn Hoel for fem år siden.

– Det var helt fantastisk! sa hun etterpå, og Jørn syntes også det var artig å bare rive løs.

Dommer Mona var imponert over showet de serverte.

– Det funket bra, stemmene deres passer perfekt til denne låten. Dere overgår hverandre på en god måte, det er stort og voldsomt.

– Her ble det rock, det var godt. Denne låten kler dere begge, mente Thomas.

Jørn Hoel og Reidun Sæther i duett i Stjernekamp

Jørn og Reidun ga alt i duetten.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Kulturstrøm