Hopp til innhold

Se Ray Kays video for Steven Tyler

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

I natt hadde Ray Kays musikkvideo for Steven Tyler premiere på American Idol. De to har blitt så gode venner at Tyler inviterte den norske regissøren med på kino med Johnny Depp.

Videoen «(It) Feels So Good» hadde premiere på American Idol i natt (norsk tid) for 25 millioner amerikanere. Den er signert norske Ray Kay, Reinert K. Olsen.

– Da Steven så videoen for første gang sa han «Ray, I only got three words for you. Per-fucking-fection! If I died tomorrow, I’d be a happy man. Just release this version and let it rip!» Det er selvfølgelig utrolig kjekt å se at han er oppriktig fornøyd, og han nevner faktisk navnet mitt i flere intervjuer om dagen, sier Ray Kay til NRK.no.

Steven Tyler er kjent som vokalist i Aerosmith og er for tiden dommer i American Idol. Han lanserer solokarrieren sin med låten, som også Nicole Scherzinger, kjent fra Pussycat Dolls, er med på.

Ray Kay, Tyler og Scherzinger

Ray Kay, Steven Tyler og Nicole Scherzinger på settet under innspillingen av musikkvideoen (It) Feels So Good.

Foto: raykay.com

Kinodate med Tyler og Depp

– Å jobbe med Steven Tyler er som å prøve å kontrollere en orkan. Det er vilt, ute av kontroll, men veldig morsomt! På et tidspunkt måtte jeg fortelle ham at «Nei, beklager Steven, men vi kan ikke filme ute i verdensrommet», sier Ray Kay.

Johnny Depp: Både skuespiller og rocker.

Johnny Depp ba Steven Tyler på kino og Ray Kay fikk spørsmål om han ville være med.

Foto: VALERIE MACON / Afp

– Han fortalte meg at han faktisk hadde satt opp en romferd en gang hvor han og Bono skulle skrive en sang i verdensrommet, men da barna begynte å grine fordi han skulle reise ut som astronaut, valgte han å kansellere, forteller regissøren.

Han har blitt god kompis med 63-åringen gjennom produksjonen.

– Vi prater ofte på telefonen. Han er 63 år gammel, men sikkert den kuleste fyren jeg kjenner. Han leker seg gjennom livet og har det utrolig morsomt på veien, sier Ray Kay.

Forrige uke fikk han en spesiell kinoinvitasjon fra Tyler.

– Han ringte meg en dag og fortalte at han hadde fått telefon fra Johnny Depp som inviterte ham med på kino, og Steven lurte på om jeg ville være med. Jeg var i Miami, så det var litt vanskelig å komme meg over til LA for en kjapp kino-tur, men jeg takket selvfølgelig for det noe surrealistiske tilbudet, sier Ray Kay.

Ray Kay

Reinert K. Olsen, aka Ray Kay, har klart å bli en av verdens ledende musikkvideoregissører.

Foto: Per Onsheim / NRK

Nylig ble det kjent at Depp og Tyler skal gjøre et musikksamarbeid.

Les om Tyler og Aerosmith:

– Denne har mest sjel

Ray Kay forteller at det var et merkelig første møte med rockestjernen i huset hans i Hollywood Hills.

– Jeg stod og pratet med assistentene hans da han kom inn i stua. Men i stedet for å komme bort og hilse, stoppet han opp, og gikk veldig sakte mot meg, samtidig som han studerte meg. Det virket som om han rett og slett sjekket auraen min. Det var helt stille i rommet. Så, én meter unna stoppet han opp og stirret på meg, før han endelig utbrøt «Yeah! I like you!!» forteller Ray Kay.

«(It) Feels So Good» skiller seg ut blant musikkvideoene hans, ifølge regissøren selv.

– Selve videoen er en slags tur inn i Stevens univers. Av alle videoene jeg har regissert, er det nok denne som har mest sjel og personlighet. Den er veldig Steven, rett og slett, sier Ray Kay.

– Kan velge og vrake i jobbtilbud

– Ray Kay er utvilsomt blant de mest ettertraktede musikkvideoregissørene i verden akkurat nå. Etter vellykkede videoer med Britney Spears og Justin Bieber kan han velge og vrake i jobbtilbud, sier Marius Asp i Lydverket til NRK.no.

Asp mener denne videoen bryter litt med det dyre uttrykket som man ser i de største Ray Kay-produksjonene.

– Men hans fremste signatur rent teknisk, såkalt «lens flare» eller motlysrefleks, er tilstede i små drypp også her. Det er en større grad av humor og absurditet i denne videoen, slik det gjerne blir når dyr castes i sentrale roller. I beste Aerosmith-tradisjon serveres det også unge, veldreide babes som flyr rundt og er «ville» og «gale». I sum er dette en sommerlig, uhøytidelig og overskuddspreget video som nok ikke bør tas for alvorlig, er vurderingen hans av videoen.

Les:

Fikk skryt av Britney

Britney Spears er tilbake i manesjen

Britney Spears samarbeidet med Ray Kay på sin nyeste video. Hun skryter av den norske regissøren.

Foto: LUCAS JACKSON / REUTERS

Ray Kay opplever stor suksess for tiden og fikk mye skryt for videoen han lagde til Britney Spears låt «'Till The World Ends» nylig.

Han har stått for de mest sette videoene på Youtube, «Pokerface» med Lady Gaga og «Baby» med Justin Bieber. Sistnevnte har passert 500 millioner visninger, og samlet har Ray Kays videoer blitt vist én milliard ganger på Youtube.

Britney Spears er av dem som skryter av nordmannen.

– Det var veldig gøy og interessant å jobbe med ham. Han er en ung regissør som har mye å komme med og er veldig kreativ, sa Britney i et intervju.

Les:

Kulturstrøm

 • Tidligere NRK-profil Harald Tusberg er død

  Tidligere NRK-profil Harald Tusberg er død, melder VG.

  Tusberg ble 88 år gammel.

  Tusberg jobbet i NRK fra 1961 til 1996, og var blant annet kjent for NRK-programmer som «Smil til det skjulte kamera» i 1960-årene og «Dette er ditt liv» i 1980-årene.

  Tusberg var også forfatter, låtskriver og filmmanuskriptforfatter.

   Harald Tusberg
  Foto: NTB
 • Russisk journalist dømt til 8 år fengsel

  En russisk journalist som protesterte mot Russlands krigføring i Ukraina på TV, har blitt dømt til 8 års fengsel, skriver AFP.

  Journalisten Marina Ovsiannikova ble dømt for å ha spredt falsk informasjon om Russlands væpnede styrker.

  Ovsiannikova skapte overskrifter verden over da hun i mars 2022 stilte med en plakat der det sto «Nei til krig» midt under en nyhetssending. Hun var ansatt som redaktør i den statseide russiske TV-kanalen Kanal 1.

  I juli samme år aksjonerte hun igjen ved å stille seg opp i nærheten av Kreml med en plakat der det sto «Putin er en morder. Soldatene hans er fascister».

  (NRK/NTB)

  Marina Ovsjannikova møter pressa. Rundt ho er det kamera og mikrofonar.
  Foto: AFP