Tunfiskbiff med sesamdressing
Dette trenger du til fire personer:
4 tunfiskbiffer à ca 150 g eller et stort stykke
solsikkeolje
Sesamdressing:
2 ss østersaus
2 ss soyasaus
2 ss limesaft
2 ss solsikkeolje
2 ss sesamolje
1 ss sesamfrø
Fruktig salat:
1 avokado
1 eple
1/2 liten melon
2 vårløk
3 ss limesaft
2 ss olivenolje
1/2 ss sesamolje
Hakket frisk koriander
Slik gjør du:
Kutt avokado, eple og melon i terninger og vårløken i tynne skiver.
Bland salaten sammen med olje og limesaft. Visp sammen alle ingrediensene til sesamdressingen.
Server dressingen kald eller varm den forsiktig i en kasserolle.
Pass på så den ikke begynner å koke.
Gni tunfiskbiffene inn med litt olje og krydre med salt og pepper. Grill eller stek dem i en varm panne, 1- 2 minutter på hver side.
Del biffene i to og server med sesamdressing og salat.
Tips:
Kjøper du tunfisken i et stykke kan du dele det på langs, pensle med olje og rulle de to stykkene i sesamfrø.
Stek fisken i en varm panne til sesamfrøene har blitt gylne. Tunfisken skal være rå inni.
Bruk gjerne litt frisk ingefær, hvitløk og chili i dressingen. Finsnittet reddik kan også blandes i salaten.