NRK Meny
Normal

Rask fiskelykke

Tunfisk er en av verdens raskeste fisker -  det går også fort å å lage fisken i burgerversjon.

Tunfiskburger
Foto: Marie Melgård / NRK

Tunfiskbiff med sesamdressing

Dette trenger du til fire personer:

 4 tunfiskbiffer à ca 150 g eller et stort stykke

solsikkeolje

Sesamdressing:

2 ss østersaus

2 ss soyasaus

2 ss limesaft

2 ss solsikkeolje

2 ss sesamolje

1 ss sesamfrø

Tunfisk på brød
Foto: Marie Melgård / NRK

Fruktig salat:

1 avokado

1 eple

1/2 liten melon

2 vårløk

3 ss limesaft

2 ss olivenolje

1/2 ss sesamolje

Hakket frisk koriander

Slik gjør du:

Kutt avokado, eple og melon i terninger og vårløken i tynne skiver.

Bland salaten sammen med olje og limesaft. Visp sammen alle ingrediensene til sesamdressingen.

Server dressingen kald eller varm den forsiktig i en kasserolle.

Pass på så den ikke begynner å koke.

 Gni tunfiskbiffene inn med litt olje og krydre med salt og pepper. Grill eller stek dem i en varm panne, 1- 2 minutter på hver side.

 Del biffene i to og server med sesamdressing og salat.

Tips:

Kjøper du tunfisken i et stykke kan du dele det på langs, pensle med olje og rulle de to stykkene i sesamfrø.

Stek fisken i en varm panne til sesamfrøene har blitt gylne. Tunfisken skal være rå inni.

Bruk gjerne litt frisk ingefær, hvitløk og chili i dressingen. Finsnittet reddik kan også blandes i salaten.