Rare, men lure dinosaurer

Dinosaurer fantes i alle mulige merkelige fasonger, men hvorfor ble de sånn? I naturen er det nesten alltid en god grunn til at ting ser ut som de gjør.

Amargasaurus
Foto: Copyright: National Geographic

Hvis det hjelper dyrene til å overleve enda bedre og få enda flere barn, kan det lønne seg å ha store horn eller andre utvekster. Da gjør det ikke så mye om det er upraktisk og koster ekstra krefter å ha dem.

Så kan man lure på hvilken nytte dinosaurene hadde av å se så merkelige ut som de gjorde. Noe må det ha vært. Hvilken dinosaur syns du er rarest?


Se dinosaurene i fotogalleriet. Etterpå kan du stemme på hvilken dinosaur du syns ser rarest ut. Følg avstemningsresultatet her på denne siden og se hvordan det går med "din" dinosaur.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

 • Jesus-portrett blir musikal

  Historia til verdas dyraste måleri, «Salvator Mundi», blir Broadway-musikal, skriv CNN. Jesus-portrettet, som vart malt av Leonardo da Vinci rundt år 1500, var borte i fleire hundre år. I 2017 vart det selt for over 450 millionar dollar på auksjon.

  Salvator Mundi av Leonardo da Vinci.
  Foto: TOLGA AKMEN / AFP
 • «Nordlys»-serien blir film

  Nordisk film har kjøpt rettighetene til Malin Falchs tegneseriebøker i Nordlys-serien, melder VG. Serien handler om jenta Sonja som drar på en reise inn i en verden av norsk folklore og fantasivesener. De tre første bøkene har alle ligget i flere uker i topp på bestselgerlistene. Filmen er tenkt som animasjonsfilm.

  Bilde til bruk i anmeldelsen av Malin Falchs "Kråkesøstrene", som er tredje bok i serien "Nordlys"
  Foto: Malin Falch / Egmont Kids