Hopp til innhold

Rare, men lure dinosaurer

Dinosaurer fantes i alle mulige merkelige fasonger, men hvorfor ble de sånn? I naturen er det nesten alltid en god grunn til at ting ser ut som de gjør.

Amargasaurus
Foto: Copyright: National Geographic

Hvis det hjelper dyrene til å overleve enda bedre og få enda flere barn, kan det lønne seg å ha store horn eller andre utvekster. Da gjør det ikke så mye om det er upraktisk og koster ekstra krefter å ha dem.

Så kan man lure på hvilken nytte dinosaurene hadde av å se så merkelige ut som de gjorde. Noe må det ha vært. Hvilken dinosaur syns du er rarest?


Se dinosaurene i fotogalleriet. Etterpå kan du stemme på hvilken dinosaur du syns ser rarest ut. Følg avstemningsresultatet her på denne siden og se hvordan det går med "din" dinosaur.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)