Rappere på steroider

Mange fans er skuffet av at 50 Cent, Wyclef Jean og Timbaland knyttes til en steroid-etterforskning. Men for bransjen kommer dette ikke som et sjokk.

Timbaland

Timbaland er ikke lenger lubben.

Foto: Isaac Brekken / AP

I dette miljøet er offentlige anklager om bruk av steroider og veksthormoner ikke noe nytt. Men nyhetene faller nå sammen med et økt fokus på artistene bruker sin overdimensjonerte fysikk som del av sitt uttrykk.

Usunt sirkus

- Sirkuset rundt hip-hop er nå mye mer omfattende enn noensinne, sier Jeff Chang som står bak boken "Can't Stop Won't Stop".

- Kamp-estetikken er hele tiden tilstede; tanken om at man må hele tiden vise at man er tøffere enn alle andre. Dette har nå blitt en integrert del av hip-hop.

Umiddelbare resultater

Etterforskningen fokuserer på leger som har skrevet ut resepter til ikke-medisinsk bruk. Ingen av kjendisene har blitt anklaget for å bryte loven, men avisen The Times Union har rapportert at noen av de har fått pakker med steroider og veksthormoner levert til sine hjem, hoteller og til et kiropraktorkontor i Long Island.

Anabole steroider og veksthormoner kan gi umiddelbare vikninger for rappere så vel som idrettsutøvere. Kroppens fettvev reduseres og muskelmassen øker, noe som kan være forklaringen på at mange rappere har utviklet muskelmasse av olympiske proposjoner.

Kroppsfiksering

Produsenten og rapperen Timbaland (Tim Mosley) veide over 135 kilogram før han startet et omfattende treningsprogram og gikk ned omtrent 45 kilo.

For 50 Cent kan denne saken få forretningsmessige konsekvenser. Han er en tidligere bokser og har profilert seg som veltrent og sunn. Blant annet har han sin egen produktserie av vitaminholdig flaskevann.

Kilde: The New York Times

Kulturstrøm

  • Stjernespekket Hitchcock-hommage

    Netflix-filmen «The Woman in the Window» er en visuelt forseggjort og velspilt psykologisk thriller med et imponerende rollegalleri (Amy Adams, Gary Oldman, Julianne Moore). – Fungerer godt som popkornvennlig kveldsfilm, skriver Filmpolitiet. (Terningkast 4)

    Amy Adams i filmen "The woman in the window"
    Foto: Melinda Sue Gordon/Netflix