NRK Meny
Normal

Rakel

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Rakel er en fargerik og humørfylt type. Hun er utdannet psykolog og terapeut, men har levd et omflakkende liv sammen med datteren Kristel de siste årene.

Men det store utland frister ikke lenger. Rakel flytter hjem til Ylvingen, og den første hun oppsøker er Roy, som har husnøklene hennes. De hadde et godt øye til hverandre i ungdommene, men Roys mor var sterkt medvirkende til at det ikke ble noe mellom dem.

Til å begynne med tror Rakel at Roy er sammen med Kim. Når den misforståelsen er ryddet av veien, begynner gamle følelser å blusse opp igjen. Men Roy lar seg ikke vippe totalt av pinnen, han er tross alt en sindig øyværing, og ikke helt komfortabel med at Rakel skal analysere alt mellom himmel og jord, kjenne på følelser og putte alt i bås.

Rakel og Roy

Rakel er en åndelig type, som gjerne vil snakke åpent om følelser med Roy. Det er ikke alltid han helt med på.

Foto: NRK

Rakel er åpen, ærlig og i stand til å forandre strategi når det trengs, samtidig som hun ikke er redd for å si fra når noe er vanskelig. Hun er en tøff type.

Marika Enstad

Bor i Oslo.
Hun gikk Statens teaterhøgskole fra 1991 til 1994, og har jobbet ved Teater Ibsen, Trøndelag Teater og Rogaland Teater i tillegg til å jobbe frilans.

Enstad har spilt i en rekke film og TV-produksjoner. På CV-en står blant annet NRKs Ibsen-serie En udødelig mand (2005), spillefilmen Sønner (2005), Lindell-seriene Drømmefangeren, Slangebæreren, Nattsøsteren, Nattsøsteren, Sørgekåpen, Honningfellen og Orkestergraven (2004-2008), i tillegg til altså nå Himmelblå.

Marika om Rakel

- Rakel er en dame med mange fasetter. Hun fikk sin datter Kristel da hun var 19 år og faren dro etter kort tid. Rakel har vært alenemor siden. Hun er psyokoterapeut, og har jobbet som dette i noen år. Men hun fant ut at hun ville ha mer ut av livet, så hun tok med seg Kristel og reiste rundt omkring. Når vi møter henne har hun vært en lengre periode i Istanbul. Hun er opptatt av yoga og meditasjon og menneskets indre egenskaper. Rakel er et fritt og åpent menneske med tro på at alt ordner seg. En evig optimist! Hun vil hjelpe andre og har et stort hjerte med plass til mange. Hun er full av tiltak og er villig til å prøve ut det meste her i livet. Dette gjør henne også noe rotløs og det er grunnen til at hun velger å komme hjem til sitt fødested, etter mange år borte fra røttene sine.

Marikas beste minne fra Himmelblå-innspillingen

- Det må vel være når det blåste som verst med sludd og regn og vi skulle ta utescenene. Nauren var en topp medspiller som man sjelden får oppleve. Konserten på samfunnshuset med cirka hundre mennesker ble også et rørende møte med en tid som ikke er lenger.

Marika om å komme inn som en av de nye karakterene i tidenes mest sette dramaserie

- Blir sikkert helt greit. Og gøy å få være med på.

Kulturstrøm

 • Lager «Buffy the Vampire Slayer»

  20th Century Fox Television skal lage en ny versjon av 90-tallsklassikeren «Buffy the Vampire Slayer», skriver Variety. Serien skal produseres av Joss Whedon, som også holdt i den originale serien. Serien handler om Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) som får et kall om å bekjempe vampyrer og etterhvert en hel mengde andre monstre. «Buffy, vampyrenes skrekk», som den het på norsk, gikk fra 1996 til 2003 og ble vist på TVNorge.

  Buffy The Vampire Slayer
  Foto: Handout © c.20thC.Fox/Everett/REX
 • Gard Nilssen ny Artist in Residence

  Gard Nilssen blir Artist in Residence i 2019, dette melder Moldejazz i en pressemelding. Nilssen omtales som en trommeslager med hjerte for jazz og improvisert musikk. Trommisen har sin bakgrunn fra jazzlinja på NTNU. Han har tidligere gjestet Moldejazz en rekke ganger med ulike band.

  Gard Nilssen
  Foto: Moldejazz