Hopp til innhold

– Jeg trodde ikke det var mulig å stå så lenge

Forrige uke gikk Ragnhild Gulbrandsen seirende ut av balanseøvelsen under nattesten i Mesternes Mester. Denne uka måtte hun selv se seg slått etter en lang og smertefull duell.

Ragnhild Gulbrandsen måtte gi tapt etter en lang og smertefull balanseduell mot Andreas Håtveit.

SEIGPINING: Ragnhild Gulbrandsen og Andreas Håtveit holdt det gående i over førti minutter før én av dem måtte gi tapt.

Jan Åge Fjørtoft trakk det korteste strået i Mesternes Mester forrige uke, etter å ha utfordra Ragnhild Gulbrandsen til balanseøvelsen under nattesten.

Denne uka måtte Gulbrandsen i ilden igjen.

Etter en lang og smertefull tvekamp mot Andreas Håtveit, måtte den tidligere OL-vinneren til slutt kaste inn håndkleet.

– Dette må være kjedelig TV

Balanseøvelsen er enkel: Hver av de to duellantene må stå på ett bein på en sylinder. Den første som mister balansen to ganger, må pakke sakene sine og forlate huset.

Det ble en lang og smertefull duell. Hele 41 minutter passerte før Gulbrandsen først måtte gi tapt for Håtveit.

– Jeg trodde ikke det var mulig å stå så lenge. Jeg hadde valgt sko med tynne såler for å holde balansen, men det gjorde også mye mer vondt. Man rekker å tenke mye når man står der i over førti minutter. Jeg tenkte «dette må være kjedelig TV», ler Gulbrandsen.

Andre omgang ble langt kortere, og var over etter drøye fire minutter.

– Jeg måtte bytte fot. Jeg var sjanseløs til å stå på høyrefoten, den var helt lamma, men balansen var ikke like godt på venstre, så da var det gjort, sier Gulbrandsen.

Dermed måtte hun pakke sakene og forlate huset.

– Alle de andre hadde jevnt over vært bedre enn meg, så det føltes greit. Jeg var ikke veldig lei meg for å ryke ut av konkurransen, men det var trist å måtte flytte ut av huset og si farvel til det sosiale.

Tapte presisjonskampen

Ukas tema var presisjon, og de tre innledende øvelsene ble raskt en kamp mellom Gulbrandsen og sandvolleyballspiller Bjørn Maaseide om å unngå sisteplassen.

I første øvelse skulle deltagerne sage til en kloss på øyemål. Maaseides kloss var den eneste som ikke besto testen, og han endte dermed sist.

Andre øvelse besto i å holde en metallring rundt en strømførende stang uten å berøre stanga. Det ble en test av både smertegrenser og utholdenhet, som Gulbrandsen gikk tapende ut av, tett etterfulgt av Maaseide.

Tredje og siste øvelse var en hinderløype med balanseøvelser. Vibeke Skofterud endte sist, men det var ikke nok til å redde Gulbrandsen fra jumboplassen sammenlagt.

Til slutt bar det altså ut av huset, og til hotellet der de andre utslåtte deltakerne ventet.

– Det har vært et minne for livet. Det var morsomt og hyggelig og fine folk jeg kommer til å ha kontakt med resten av livet. Jeg hadde blitt med igjen, for å si det sånn.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober