Hopp til innhold

Raga skal rocke Øya

Raga Rockers føyer seg inn i rekken av artister som er klare for neste års Øyafestival.

Raga Rockers

Raga Rockers spiller opp i Middelalderparken i Oslo under Øyafestivalen neste år.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

- Med sin siste plate "Übermensch" har Raga Rockers nok en gang vist oss hvor David kjøpte ølet, og vi er ikke i tvil om at vi har sikret oss et av sommerens høydepunkter, skriver festivalen i en pressemelding.

- Der er det et marked

Rocke-ringrev og frontmann i Raga Rockers, Michael Krohn, ser også fram til konserten.

- Jeg har bodd i Oslogate i flere år. Bistroen nedenfor var stampuben. Vi så ut av vinduet på alle folkene som skulle på Øya. Der er det et marked, tenkte jeg, sier Krohn.

I et intervju på festivalens egen hjemmeside karrakteriserer han seg selv.

- Kan ikke stoppe

- Det er en viss type mennesker som passer som musikere. Noen er det i en kort periode. Andre, som meg, kan ikke stoppe. Det kommer an på hvor seig viljen din er til å bite deg fast, forteller han.

Artistene Ida Maria, diskJokke, Silje Nes, Okkervil River (US) og Sigh & Explode er tidligere annonsert til festivalen.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober