NRK Meny
Normal

Radioteatret best i Norden!

Radioteatret stakk av med seieren under Nordisk Hørespillpris i Helsinki. Vinnerstykket med den pussige tittelen er tidligere sendt i NRK P2: Da hun og han møtte hverandre, sa det ”Schmokk!”.

Janne og Pontus baler med kjærlighetens utopi

Janne og Pontus baler med kjærlighetens utopi. I rollene: Ine Finholt Jansen og Aksel Aubert.

Foto: Fredrik Arff

Alt falt på plass, og de lever lykkelig sammen til sine dagers ende. Det er drømmen. Men så kommer hverdagen og kverner opp drømmen til krangler om hvem som skal gå først på do.

Heidi Linde

Heidi Linde debuterte som hørespilldramatiker med 'Schmokk'

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Tar 30-åringenes kjærlighetsliv på kornet

Heidi Linde debuterte som hørespilldramatiker med denne romantiske komedien om støvsuging, sex og kjærlighetens utopi. Hun tar 30-åringenes kjærlighetsliv på kornet. I samarbeid med regissøren Ingrid Forthun – nyutnevnt sjef for Agder Teater – og den erfarne lyddesigneren Arne Barca – skapte Heidi Linde en av Radioteatrets suksesser i 2007. I hovedrollene: Ine Finholt Jansen og Axel Aubert.

Heidi Linde er født i 1973 i Asker, vokste opp på Kongsvinger, har gått på forfatterstudiet i Bø og tatt manusutdanning fra Den norske filmskolen på Lillehammer. Hun debuterte høsten 2002 med romanen "Under bordet", som også var hovedbok i Bokklubben Nye Bøker.

HØR Heidi Linde om Schmokk

TV-serie av "Schmokk"

For tiden vurderer NRK Drama om de skal lage TV av ”Schmokk”.

Ingrid Forthun

Regissør Ingrid Forthun

Foto: Gjertrud Helland / NRK

Kulturstrøm

 • Birgitta Oftestad til finalen

  Da juryen plukket ut de seks finalistene som skulle gå videre til finalen i Eurovision Young Musicians, la de stor vekt på de unge musikernes evne til å kommunisere musikken. Norske Birgitta Oftestad var en av de seks som traff juyren sterkest med sitt musikalske budskap, og er videre til finalen som finner sted torsdag 23.08 i Edinburgh.

  Birgitta Elisa Oftestad til finalen i Eurovision Young Musician
  Foto: Karen Brodshaug Sveen / NRK
 • Uvær skaper problem for festival

  Sterk vind gjør at en av scenene til Parkenfestivalen i Bodø kan falle sammen. Politiet har sperret av et område og evakuert to hus. Beboerne er innlosjert på hotell. Festivalen startet fredag, og søndag ble scenen rigget ned.

 • Kjemper om finaleplass

  Cellist Birgitta Elisa Oftestad (16) representerer Norge i solistkonkurransen Eurovision Young Musicians, som i år finner sted i Edinburgh. I kveld kjemper hun om en av seks finaleplasser i den prestisjefylte konkurransen. Se semifinalen her, på NRK2 torsdag 23.08. kl. 20.00, eller hør den på NRK Klassisk.

  Birgitta Elise Oftestad i Eurovision Young Musician 2018
  Foto: Karen Brodshaug Sveen / NRK