Hopp til innhold

RRs underholdnings­baserte julequiz

Få se om din innsats i radioresepsjonistenes quiz er noe å knipse for!

Radioresepsjonens underholdningsquiz

Resepsjonistene sikrer at julen din blir spekket med lettbeint quizunderholdning. Ta quizen, du, så vurderer vi om din prestasjon er verdt noen knips.

Foto: Marco Vaglieri / NRK

1/8 Verdens rareste reality

Tidlligere i år arrangerte NRK Super-universet "FlippKlipp" til det de kalte for sommerens råeste eventyr. Det var en reality-konkurranse hvor deltagerne konkurrerte i øvelser som idiot-bil, chill-stige og oppgaven Fem blinde mus. Men hva het konkurransen?

2/8 Scenen brant opp

Bandet Deep Purple skulle spille inn et album på en scene i Montreux og ser først en konsert på samme scene. Men en publikummer tenner en nødrakett, og hele stedet brenner ned til grunnen før de får spilt inn plata si. Hva gjør bandet?

3/8 Hvem skal ut?

Tom Petty døde i oktober 2017. Petty var medlem i supergruppa The Traveling Wilburys. Hvilke av disse artistene var ikke medlem av samme gruppe?

4/8 Benbrudd på konsert

Under en konsert på en stor arena i Sverige faller vokalisten i en stor amerikansk post-grunge-gruppe av scenen og brekker beinet. Hva gjør han?

5/8 Femte hjul på vogna

I 2017 er det 150 år siden Henrik Ibsen skrev Peer Gynt. Ibsen ble sammen med tre andre norske forfattere kalt De fire store. Hvem av disse fire var ikke blant de fire store?

6/8 Reklamens makt

I 1992 ble det mye oppstyr rundt et italiensk klesmerke i forbindelse med en reklamekampanje. Bildet i annonsen viste en person som var døende. Hvilket klesmerke var det?

7/8 And the winner is...

I oktober ble Nobels Litteraturpris 2017 delt ut. Prisen ble gitt til en forfatter som i romaner med stor emosjonell kraft har avdekket avgrunnen under vår illusoriske følelse av forbindelse med verden. Hvem fikk prisen i år?

8/8 Bøker i brann

TV-seere har denne høsten kunnet se programleder Hans Olav Brenner sammen med kjente og ukjente mennesker som snakker om sine favorittbøker på NRK. Men hva heter programmet?

Ditt resultat

Du må svare på alle spørsmålene først.

Er du i markedet for mer relativt lettbeint quizunderholdning?

PS! Vi må være dønn ærlige, komme frem og stå til ansvar for at det på et tidspunkt forekom en grov feil i spørsmål nr. 7 i geografiquizen vår om dette pyramidefjellet. Om tilliten til oss som quizmastre er svekket, så legger vi oss først og fremst langflate. Fasiten er nå behørig rettet, står fjellstøtt, og vi gjennomgår våre quizkontrollrutiner for fremtidige quizoramas. Vi må lære av det, vi må passe på at vi ikke kommer i slike situasjoner igjen, og forstår at vi nå må gjenreise en tillit som vi håper vi kommer til å være verdig i fremtiden. Vi kan ikke garantere at vi ikke går på en ny smell, og er åpne for – og setter faktisk pris på – at eventuelle fasitfeil varsles inn.

Er du lei quizorama, så ønsker vi i RR deg uansett en riktig god jul:

Julevideo Surprise!

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober