Radiohead har slettet seg selv fra internett

Det britiske rockebandet med mystisk oppførsel i en tid der fansen venter på deres niende album.

RADIOHEAD

MYSTISK: Thom Yorke og Radiohead har slettet alt fra sine sosiale medier og sin egen hjemmeside. Nå lurer fansen på hva som skjer.

Foto: SYLVAIN THOMAS / Afp

På søndag forsvant alt fra hjemmesiden til det britiske rockebandet Radiohead. Alt innholdet på Facebook- og Twitter-kontoen deres er også borte.

Går du inn på Radiohead.com blir du kun møtt av en helt hvit skjerm. Ifølge en bruker på nettforumet Reddit, som fulgte nettsiden i går, ble skjermen gradvis lysere over tid til den til slutt ble helt hvit.

Twitter-kontoen står det at Radiohead ikke har tvitret enda, selv om kontoen har eksistert siden 2010 og har over 1,5 millioner følgere. Det samme gjelder på Facebook.

Radiohead har også sendt ut kryptiske ark til en rekke fans, med et abstrakt bilde og teksten «Sing a song of sixpence that goes / Burn the Witch / We know where you live».

Denne mystiske oppførselen har satt i gang spekulasjoner om når og hvordan bandet, som er kjent for sine markedsføringstriks, vil lansere sitt neste album.

Ifølge The Guardian har en av bandets managere sagt at albumet vil bli sluppet i juni, men på grunn av helgens hendelser tror flere fans at albumet kan være like rundt hjørnet.

Tidligere slipp

Marius Asp

– TYPISK: Musikkanmelder Marius Asp i P3 er ikke overrasket over Radioheads oppførsel og tror det er snakk om et nytt plateslipp fra de britiske rockerne.

Foto: Kim Erlandsen / NRK P3

– Jeg vil si det er typisk Radiohead. De liker å kødde med hva slags forventninger folk har, sier musikkanmelder og vaktsjef i P3, Marius Asp.

Dette er nemlig ikke første gangen rockebandet gjør noe spesielt i forkant av et plateslipp. I 2011 dro frontmann Thom Yorke rundt i platebutikker og delte ut Radiohead-aviser før albumet «King of Limbs» ble sluppet.

I 2007 slapp bandet albumet «In Rainbows» på nett, der fansen kunne betale det de selv ønsket.

– Alltid vært mystiske

Marius Asp tror Radioheads mystiske oppførsel på nett kan være en måte å skape oppstuss på.

– Man ser at det lønner seg å gjøre noe spesielt, enten ved å lansere helt plutselig, eller å lage en event ut av det, sier han.

Finn Bjelke

NY PLATE: Finn Bjelke i Herreavdelingen på P1 tror det handler om et nytt plateslipp fra Radiohead.

Foto: NRK

For to uker siden overrasket blant annet Beyoncé fansen med et nytt album, og i mars slapp også rapperen Kendrick Lamar et album uten noe form for annonsering.

Programleder i Herreavdelingen på NRK P1, Finn Bjelke, tror også det dreier seg om et plateslipp.

– Hva Thom Yorke og de folka der tenker på vet jeg ikke, men jeg tviler på at noe alvorlig ligger bak, sier han.

– Jeg syns det er en litt kul gag. Veldig i Radioheads ånd, sier musiker og programleder Thomas Felberg.

Radiohead lanserte nylig en verdensturné som starter i Amsterdam 20. mai, men det er ikke klart om bandet vil besøke Norge.

Kulturstrøm

 • Få kvinnelige regissører

  Ny rapport viser at kun 22 prosent av regissørene av europeiske kinofilmer var kvinner. Bak rapporten står The European Audiovisual Observatory. De har sett på hvor mange kvinner som står bak film og TV-serier produsert i årene fra 2015 til 2018 og vist i 2018 og 2019. Det påvirker hvilke sexscener vi får se i film, mener regissør Erik Poppe.

 • «Frida» på toppen av lista

  Nina Grünfelds biografi om sin ukjente farmor var den mest solgte biografi- og memoar-utgivelsen i første halvår av 2020. Farmoren var tysk, jødisk, prostituert og mistenkt for spionasje da hun ble gravid. Sønnen Berthold kom til Norge som flyktning og ble en av våre mest kjente psykiatere.

  Nina Grünfeld og boka «Frida: Min ukjente famors krig»
  Foto: Johs. Bøe / Aschehoug/NRK
 • Geelmuyden går av som toppsjef

  Hans Geelmuyden sluttar som toppsjef i PR- og kommunikasjonsselskapet Geelmuyden Kiese, melder Dagens Næringsliv. Han fortset som styreleiar i selskapet.

  Hans Geelmuyden
  Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix