For 4 pers.
500 g rabarbra
1 dl sukker
1 ss smør
1 ts finhakket fersk ingefær
100 g bringebær eller jordbær
8 ss vaniljekrem, gjerne hjemmelaget
4 kuler vaniljeis
1 pose bringebærdrops, syrlige drops eller sitrondrops
4 kaffekopper
Smuldredeig:
40 g smør, romtemperert
40 g brunt rørsukker, evt. vanlig sukker
40 g mel
40 g malte mandler
1/2 ts malt kanel
Bland alle ingrediensene til smuldredeigen sammen og sett den i kjøleskapet.
Vask og skrell rabarbraen og skjær den i små biter. Smelt sukkeret i en stekepanne og tilsett smør, rabarbra og ingefær. Stek/kok videre i noen minutter til kompott.
Tilsett bringebær eller jordbær kuttet i skiver.
Legg 2 ss vaniljekrem i hver kaffekopp. Fordel rabarbrakompotten, og dryss til slutt over smuldredeig. Stek dem i ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter.
La stå 5 minutter før servering.
Knus dropsen med en kjevle uten å åpne posen. Strø drops-krokanen ut på en liten tallerken. Rull iskulene i dropsen, en og en.
Server isen enten på toppen av rabarbradesserten eller ved siden av.