Rabarbra- og jordbærdessert

Liv Arnesen er mest kjent for å være på iskalde ekspedisjoner, men i torsdagens sending skal hun lage en søt dessert med sommeråpents egen kokk Christopher Sjuve.

Dessert
Foto: NRK

Rabarbra- og jordbærdessert med vanilje

Til 4 personer trenger du:

3-4 rabarbrastenger

1 kurv jordbær

100 g + 4-5 spiseskjeer sukker

1 vaniljestang

4 eggeplommer

200 g mascarpone, eller annen kremost

1 ss smør

150 g brødkrum (brødsmuler)

1-2 ts kanel

Fremgangsmåte:

Skjær rabarbraene i biter og stek dem møre i litt smør i en stekepanne på lav varme. Ha eventuelt i litt vann om det blir for tørt. Når de er møre etter 6-7 minutter, ha dem i en bolle og avkjøl. Hakk jordbærene fint og bland dem med rabarbraen. Ha i 50 gram sukker og vent til det løses opp.

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Pisk eggeplommer med resten av sukkeret og bland inn kremost og vaniljefrø.

Smelt smør i panna og ha i brødkrum, 4-5 spiseskjeer sukker og kanel. La det få litt farge, under stadig omrøring.

Legg lagvis i glass, først jordbær- og rabarbra, osteblandingen og brødkrum.