Normal

Quiz: Skandaler i musikken

Det er helg og Atle Pettersen inviterer deg til ny musikkquiz!

Atle Pettersen i Beat for Beat
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Helgens musikkquiz-tema er skandaler i musikken, og de finnes det jo en del av. Store som små. Her har vi tatt et lite utvalg, så kan du teste om du kan noen av dem?

Tvi, tvi og lykke til!

1/12 Klåfingret

Janet Jackson
Foto: Andy Kropa / AP

I 2004 ble det skandale, da noen rev av en del av Janet Jacksons kostyme under Super Bowl, og blottet hennes ene bryst. Hvem var denne klåfingrete noen?

2/12 Flaggermus

Flaggermus
Foto: Paul Kleiven, Paul Kleiven / NTB scanpix

Hvem bet hodet av en flaggermus på scenen?

3/12 Vannfobi

Vann
Foto: LEHTIKUVA / Reuters

I 2015 stormet denne artisten av scenen etter at det ble sølt litt vann på scenen i Chateu Neuf i Oslo. Hvem er artisten med den noe merkelige vannfobien?

4/12 Kuppet takketale

Kanye West og Taylor Swift
Foto: Jason DeCrow / Ap

Taylor Swift vant Grammy for beste kvinnelige musikkvideo i 2009. Kanye West kuppet takketalen og proklamerte at han mente at noen andre burde vunnet. Hvem snakket han om?

5/12 Fengsel i Japan

Fengselsvindu
Foto: RAFAEL MARCHANTE / Reuters

I 1980 måtte denne bassisten overnatte ni netter i fengsel i Japan fordi han prøvde å få med seg ca. 200 gram marihuana inn i landet. Hvem var det?

6/12 Skandale på direkten

 Pave Johannes Paul den II
Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix

I 1992 ble det stor oppstandelse rundt denne artisten da hun rev i stykker et bilde av daværende Pave Johannes Paul den II, på direktesendt TV i USA. Hvem gjorde det?

7/12 Twerk

Miley Cyrus
Foto: Charles Sykes / Ap

Skandale og skandale, vil vel noen si, men Miley Cyrus’ twerking mot denne fyren under deres opptreden under MTV Video Music Awards i 2013, var for noen skandaløs. Hvem var det hun twerket mot?

8/12 Feil vinner

Black Debbath
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

I 2000 ble det stor oppstandelse da årets hardrock-pris skulle deles ut under Spellemannprisen. Vedkommende som delte ut prisen valgte å lese opp feil vinner - og ga prisen til humorhardrock-bandet Black Debbath. Hvem valgte å lese opp feil vinner?

9/12 Sprengte toaletter med eksplosiver

Et toalett
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

I et av rockens store band var det ene medlemmet veldig glad i å sprenge toaletter. Hvem?

10/12 Giftet seg for tidlig

Brudebukett
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artisten giftet seg med sin slektning, og som om ikke det var nok, hun var bare 13 år. Hvem var det som gjorde det?

11/12 Punk og putevar

Putevar
Foto: AP

To av gutta i dette britiske punkbandet ble arrestert på turnéen “The White Riot Tour” i 1977 fordi de stjal putevar. Hva heter bandet?

12/12 Dødstrusler

Texas
Foto: John Weast / Afp

Bandet kommer fra Texas, og var motstandere av president Bush sin politikk og invasjonen av Irak i 2003. Dette proklamerte de fra scenen, under en konsert i London, og fikk dødstrusler fra fans som ikke var enige. Hva heter bandet?

Ditt resultat

Du må svare på alle spørsmålene først.

Se Beat for Beat hver fredag klokken 19:55 på NRK 1 og NRK TV.

Kulturstrøm

 • Kinesisk sinne over svensk satire

  Et humorinnslag på SVT har opprørt den kinsesiske ambassaden. I en uttalelse på ambassadens nettsider kreves det at den svenske allmennkringkasteren ber om unnskyldning for innslaget som ble vist i satireprogrammet «Svenska Nyheter» fredag kveld, skriver SVT Nyheter. Innslaget beskrives som rasistisk og hetsende. Redaktør for SVTs underholdningsavdeling, Thomas Hall, sier de ikke føler at de har gjort noe galt. Den kinesiske ambassaden har foreløpig ikke gitt noen uttalelse til SVT Nyheter.

 • Unike opptak av John Lennon

  Et videoopptak viser John Lennon og George Harrison spille «How Do You Sleep» i Lennons Ascot Sound Studios i 1971. Videoopptakene deles i forbindelse med nyutgivelsen av John Lennons ikoniske album «Imagine» fra samme år, skriver The Rolling Stone.

 • Storslått kostymedrama på NRK TV

  Den britiske dramaserien «Vanity Fair» er basert på 1800-tallsklassikeren av William Makepeace Thackeray om den unge, smarte og ambisiøse Becky Sharpe. Hun vokser opp i den fattige delen av London, men vil ut av et liv i fattigdom og begynner å klatre opp den sosiale stigen sammen med sin beste venn, Amelia.

  Becky Sharp vokser opp i den fattige delen av London. Hun vil ut av et liv i fattigdom og begynner å klatre opp den sosiale stigen sammen med sin beste venn, Amelia.