Quiz: Skandaler i musikken

Det er helg og Atle Pettersen inviterer deg til ny musikkquiz!

Atle Pettersen i Beat for Beat
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Helgens musikkquiz-tema er skandaler i musikken, og de finnes det jo en del av. Store som små. Her har vi tatt et lite utvalg, så kan du teste om du kan noen av dem?

Tvi, tvi og lykke til!

1/12 Klåfingret

Janet Jackson
Foto: Andy Kropa / AP

I 2004 ble det skandale, da noen rev av en del av Janet Jacksons kostyme under Super Bowl, og blottet hennes ene bryst. Hvem var denne klåfingrete noen?

2/12 Flaggermus

Flaggermus
Foto: Paul Kleiven, Paul Kleiven / NTB scanpix

Hvem bet hodet av en flaggermus på scenen?

3/12 Vannfobi

Vann
Foto: LEHTIKUVA / Reuters

I 2015 stormet denne artisten av scenen etter at det ble sølt litt vann på scenen i Chateu Neuf i Oslo. Hvem er artisten med den noe merkelige vannfobien?

4/12 Kuppet takketale

Kanye West og Taylor Swift
Foto: Jason DeCrow / Ap

Taylor Swift vant Grammy for beste kvinnelige musikkvideo i 2009. Kanye West kuppet takketalen og proklamerte at han mente at noen andre burde vunnet. Hvem snakket han om?

5/12 Fengsel i Japan

Fengselsvindu
Foto: RAFAEL MARCHANTE / Reuters

I 1980 måtte denne bassisten overnatte ni netter i fengsel i Japan fordi han prøvde å få med seg ca. 200 gram marihuana inn i landet. Hvem var det?

6/12 Skandale på direkten

 Pave Johannes Paul den II
Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix

I 1992 ble det stor oppstandelse rundt denne artisten da hun rev i stykker et bilde av daværende Pave Johannes Paul den II, på direktesendt TV i USA. Hvem gjorde det?

7/12 Twerk

Miley Cyrus
Foto: Charles Sykes / Ap

Skandale og skandale, vil vel noen si, men Miley Cyrus’ twerking mot denne fyren under deres opptreden under MTV Video Music Awards i 2013, var for noen skandaløs. Hvem var det hun twerket mot?

8/12 Feil vinner

Black Debbath
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

I 2000 ble det stor oppstandelse da årets hardrock-pris skulle deles ut under Spellemannprisen. Vedkommende som delte ut prisen valgte å lese opp feil vinner - og ga prisen til humorhardrock-bandet Black Debbath. Hvem valgte å lese opp feil vinner?

9/12 Sprengte toaletter med eksplosiver

Et toalett
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

I et av rockens store band var det ene medlemmet veldig glad i å sprenge toaletter. Hvem?

10/12 Giftet seg for tidlig

Brudebukett
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artisten giftet seg med sin slektning, og som om ikke det var nok, hun var bare 13 år. Hvem var det som gjorde det?

11/12 Punk og putevar

Putevar
Foto: AP

To av gutta i dette britiske punkbandet ble arrestert på turnéen “The White Riot Tour” i 1977 fordi de stjal putevar. Hva heter bandet?

12/12 Dødstrusler

Texas
Foto: John Weast / Afp

Bandet kommer fra Texas, og var motstandere av president Bush sin politikk og invasjonen av Irak i 2003. Dette proklamerte de fra scenen, under en konsert i London, og fikk dødstrusler fra fans som ikke var enige. Hva heter bandet?

Ditt resultat

Du må svare på alle spørsmålene først.

Se Beat for Beat hver fredag klokken 19:55 på NRK 1 og NRK TV.

Kulturstrøm

 • Ny George R.R. Martin-serie

  Netflix slipper snart serien «Nightflyers». Den baserer seg på en science fiction-novelle som «Game of Thrones»-forfatteren ga ut i 1980, melder nyhetsbyrået TT. Historien kom altså ut en god stund før suksessen med bokserien «En sang om is og ild». Novellen ble også filmatisert i 1987. Men det ble ingen stor suksess. «Nightflyers» handler om åtte forskere og en tankeleser som begir seg ut på en ekspedisjon med et romskip. Martin ville skrive novellen etter at en kritiker mente man ikke kan kombinere science fiction med skrekk og horror. (NTB)

  Forfatteren George RR Martin
  Foto: Alberto E. Rodriguez / AFP
 • Klassisk musikk økte mest i 2018

  Streaming av klassisk musikk økte med 10,2 prosent i 2018, sammenlignet med året før. For samtlige andre musikksjangere var økningen på 5,7 prosent. Det viser nye tall fra plateindustrien, skriver BBC. Det er artister som sangerne Andrea Bocelli og Katherine Jenkins, cellisten Sheku Kanneh-Mason og pianisten pianist Ludovico Einaudi som trekker lyttere. Samtidig økte salget av CD-er med klassisk musikk med 6,9 prosent.

  Bocelli
  Foto: Marie Peyre / NRK
 • Beskylder R. Kelly for trusler

  Et av R. Kellys påstoffe ofre sier til CNN at rapperen har truet henne, etter å ha deltatt i dokumentarserien «Surviving R. Kelly». I programmet snakker den nå 21 år gamle kvinnen Faith Rodgers (bildet) om en hendelse i fjor. I 2018 gikk Rodgers til sak mot Kelly, der hun beskyldte rapperen for å skjenket henne alkohol, overfalt henne, og påført henne en seksuelt overførbar sykdom. Nå hevder hun å ha mottatt trusler i et brev, der Kelly truer med å sverte ryktet hennes. I en e-post til CNN svarer R. Kellys advokat at brevet ikke kommer fra Kelly.

  Faith Rodgers
  Foto: JEENAH MOON / Reuters