Quiz: Skandaler i musikken

Det er helg og Atle Pettersen inviterer deg til ny musikkquiz!

Atle Pettersen i Beat for Beat
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Helgens musikkquiz-tema er skandaler i musikken, og de finnes det jo en del av. Store som små. Her har vi tatt et lite utvalg, så kan du teste om du kan noen av dem?

Tvi, tvi og lykke til!

1/12 Klåfingret

Janet Jackson
Foto: Andy Kropa / AP

I 2004 ble det skandale, da noen rev av en del av Janet Jacksons kostyme under Super Bowl, og blottet hennes ene bryst. Hvem var denne klåfingrete noen?

2/12 Flaggermus

Flaggermus
Foto: Paul Kleiven, Paul Kleiven / NTB scanpix

Hvem bet hodet av en flaggermus på scenen?

3/12 Vannfobi

Vann
Foto: LEHTIKUVA / Reuters

I 2015 stormet denne artisten av scenen etter at det ble sølt litt vann på scenen i Chateu Neuf i Oslo. Hvem er artisten med den noe merkelige vannfobien?

4/12 Kuppet takketale

Kanye West og Taylor Swift
Foto: Jason DeCrow / Ap

Taylor Swift vant Grammy for beste kvinnelige musikkvideo i 2009. Kanye West kuppet takketalen og proklamerte at han mente at noen andre burde vunnet. Hvem snakket han om?

5/12 Fengsel i Japan

Fengselsvindu
Foto: RAFAEL MARCHANTE / Reuters

I 1980 måtte denne bassisten overnatte ni netter i fengsel i Japan fordi han prøvde å få med seg ca. 200 gram marihuana inn i landet. Hvem var det?

6/12 Skandale på direkten

 Pave Johannes Paul den II
Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix

I 1992 ble det stor oppstandelse rundt denne artisten da hun rev i stykker et bilde av daværende Pave Johannes Paul den II, på direktesendt TV i USA. Hvem gjorde det?

7/12 Twerk

Miley Cyrus
Foto: Charles Sykes / Ap

Skandale og skandale, vil vel noen si, men Miley Cyrus’ twerking mot denne fyren under deres opptreden under MTV Video Music Awards i 2013, var for noen skandaløs. Hvem var det hun twerket mot?

8/12 Feil vinner

Black Debbath
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

I 2000 ble det stor oppstandelse da årets hardrock-pris skulle deles ut under Spellemannprisen. Vedkommende som delte ut prisen valgte å lese opp feil vinner - og ga prisen til humorhardrock-bandet Black Debbath. Hvem valgte å lese opp feil vinner?

9/12 Sprengte toaletter med eksplosiver

Et toalett
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

I et av rockens store band var det ene medlemmet veldig glad i å sprenge toaletter. Hvem?

10/12 Giftet seg for tidlig

Brudebukett
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artisten giftet seg med sin slektning, og som om ikke det var nok, hun var bare 13 år. Hvem var det som gjorde det?

11/12 Punk og putevar

Putevar
Foto: AP

To av gutta i dette britiske punkbandet ble arrestert på turnéen “The White Riot Tour” i 1977 fordi de stjal putevar. Hva heter bandet?

12/12 Dødstrusler

Texas
Foto: John Weast / Afp

Bandet kommer fra Texas, og var motstandere av president Bush sin politikk og invasjonen av Irak i 2003. Dette proklamerte de fra scenen, under en konsert i London, og fikk dødstrusler fra fans som ikke var enige. Hva heter bandet?

Ditt resultat

Du må svare på alle spørsmålene først.

Se Beat for Beat hver fredag klokken 19:55 på NRK 1 og NRK TV.

Kulturstrøm

 • DN går til søksmål mot Retriever

  Avisen Dagens Næringsliv (DN) saksøker medieovervåkingstjenesten Retriever fordi de mener selskapet driver med ulovlig medieovervåking. DN hevder at Retriever, som er eid av nyhetsbyråene TT og NTB, driver med ulovlig distribusjon av medieinnhold, mediearkiv og medieanalyse av DNs innhold, ifølge Medier24. Retriever mener på sin side at DN nekter å inngå en ny avtale med like vilkår som konkurrentene. DNs søsterselskap Mynewsdesk er også en medieovervåkingstjeneste og konkurrent med Retriever, skriver NTB.

 • – Det er veldig ubehagelig

  Det mener NRKs kunstkritiker om den norske kunstneren Vanessa Bairds utstilling på galleriet OSL i Oslo. Den tar utgangspunkt i portretter av maleren Peter Paul Rubens, med øyne påklistret. Samtidig er Bairds verk «You Are Something Else» (bildet) som i vinter hang på Kunstnernes Hus i Oslo, utstilt på kunstmuseet Kode i Bergen. Verket består av groteske pastelltegninger av selvmord, overgrep og flyktninger i vannmasser. – Jeg tror hun vil vise hvordan umenneskeliggjøring fratar oss evnen til identifikasjon, sier kritiker Mona Pahle Bjerke i sin kunstanmeldelse i NRK Nyhetsmorgen.

  Vanessa Bairds utstilling på Kunstnernes Hus i Oslo
  Foto: Hilde Bjørnskau / NRK
 • Tre norske bøker på prestisjeliste

  Maja Lundes «Bienes historie», Vigdis Hjorths «Et norsk hus» og Lars Myttings «Svøm med dem som drukner» er på langlisten til å få International Dublin Literary Award 2019, som regnes blant verdens mest prestisjetunge. Bibliotekarer fra hele verden har nominert bøker som enten er oversatt til eller skrevet på engelsk. De norske forfatterne er nominert i selskap med blant andre Paul Auster, Édouard Louis, og Joyce Carol Oates. (NTB)

  Maja Lunde
  Foto: Torstein Bøe / NTB Tema