Quiz

Quiz: Hva vet du om 2003?

Ta ukens «10 på topp»-quiz!

10 på topp 2003

Stian Thorbjørnsen

Stian «Staysman» Thorbjørnsen har virkelig befestet sin plass i gullrekka på fredager. Sist uke fulgte over 700 000 programmet hans «10 på topp». – Helt fantastisk, sier Stian Thorbjørnsen.

Hver uke er det et årstall som skal under lupen. I kveld er det 2003. Fire deltakere skal gjennom quiz og lek konkurrere om å løse musikkoppgaver. Noen hits glemmer du aldri, andre hadde du glemt at du kunne.

Husker du hva som skjedde for 15 år siden? Varm opp med å ta vår quiz, litt lett blanding for at du skal komme i god fredagsstemning.

1/10 Hvem fikk Spellemannprisen for beste kvinnelige artist?

Bertine Zetlitz, Lene Marlin, Karin Park, Silje Nergaard
Foto: NTB Scanpix

2/10 Hvem vant Grammy for beste kvinnelige vokalist?

Nelly Furtado, Christina Aguilera, Norah Jones
Foto: NTB Scanpix

3/10 Hvem var med på dobbelt-CD-en Absolute Music 2003?

Madonna, Michael Jackson, Johnny Logan, Coldplay
Foto: NTB Scanpix

4/10 Hva er Shenzhou 5?

Kina
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

5/10 Romfergen Columbia skytes opp. Hva skjedde?

FILES-US-SPACE-SATELLITE
Foto: HANDOUT / AFP

6/10 12. Januar 2003 dør Maurice Gibb i The Bee Gees, på hvilken øy ble han født?

HONGKONG
Foto: KIN CHEUNG / REUTERS

7/10 20. mars 2003, hva skjedde den dagen?

Bush Election Campaigning
Foto: Jacquelyn Martin / AP

8/10 Hvem vant Grammy for albumet «Don't Know Why»?

Eminem, Dixie Chicks, Norah Jones, Nickelback
Foto: NTB Scanpix

9/10 Hva het boka Jostein Gaarder ga ut i 2003?

Jostein Gaarder
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

10/10 Hvem sang «Where is the Love»?

Kjærlighet - Love
Foto: Stockbilder

Ditt resultat

Du må svare på alle spørsmålene først.

Kulturstrøm

 • Unike konsertopplevelser fra Bergen

  Årets utgave av Festspillene i Bergen foregår uten publikum i salen og direkte til de tusen hjem via NRK TV og NRK2. Du kan se alle opptakene her.

  Årets utgave av Festspillene i Bergen foregår uten publikum i salen og direkte til de tusen hjem. Leif Ove Andsnes og Mari Eriksmoen med unge musikervenner i Håkonshallen. I regi av mentorprogrammet Crescendo får våre fremste unge musikere spille sammen med verdensstjerner. Under konserten i kveld møtes Sonoko Miriam Welde, fiolin, Edvard Erdal, fiolin, Eivind Ringstad, bratsj, Amalie Stalheim, cello og Sandra Lied Haga, cello i samspill med Leif Ove Andsnes.
Programleder i Håkonshallen er Arild Erikstad.
 • Gravkirken i Jerusalem gjenåpner

  Den hellige gravs kirke, også kjent som Gravkirken, i Jerusalem er gjenåpnet etter å ha vært stengt i over to måneder som følge av koronapandemien. Kirken er bygget der Jesus ifølge den kristne tro ble korsfestet, gravlagt og sto opp fra de døde.

 • Drive-in id-feiring i Oslo

  Det var utsolgt på Tryvann i Oslo da Rabita-moskeen arrangerte drive-in-feiring av den muslimske høytiden id al-fitr. – Det er fullt hus og elektrisk stemning, sa prosjektansvarlig Arshad Jamil på telefon til NTB før arrangementet startet søndag.

  B3pVmSY-Ffk
  Foto: Tore Meek / NTB scan

Flere kulturnyheter

Årets utgave av Festspillene i Bergen foregår uten publikum i salen og direkte til de tusen hjem. Nattjazzen i Bergen byr på konsert med Mathias Eick og hans personlige tolkning av det legendariske Miles Davies-albumet "Kind of Blue." Med Kjetil Møster, tenorsaksofon, Martin Myhre Olsen, altsaksofon, Erlend Skomsvoll, piano, Johannes Eick, kontrabass, Håkon Mjåset Johansen, trommer og Mathias Eick , trompet.
Programleder i Håkonshallen er Arild Erikstad.

«Kind of Blue» med Eick

«Kind of Blue» med Eick

Årets utgave av Festspillene i Bergen foregår uten publikum i salen og direkte til de tusen hjem. Nattjazzen i Bergen byr på konsert med Mathias Eick og hans personlige tolkning av det legendariske Miles Davies-albumet "Kind of Blue." Med Kjetil Møster, tenorsaksofon, Martin Myhre Olsen, altsaksofon, Erlend Skomsvoll, piano, Johannes Eick, kontrabass, Håkon Mjåset Johansen, trommer og Mathias Eick , trompet. Programleder i Håkonshallen er Arild Erikstad.