Queens of Frognerbadet

Tirsdag spiller Queens of the Stone Age i Oslo Spektrum. Fikk du ikke tak i billetter får du sjansen igjen i juni.

Queens of the Stone Age

Queens of the Stone Age inntar scenen i frognerbadet fredag 13. juni.

Foto: Promo

Gitarist og vokalist J.Mascis fra Dinosaur Jr.

TIL NORWEGIAN WOOD: J.Mascis og Dinosaur Jr.

Foto: MATT CARMICHAEL / AFP

Det bekrefter nå Norwegian Wood-festivalen, etter at de mandag ved en glipp la ut billetter til konserten, for så å trekke dem tilbake.

Da fikk de beskjed om at dette ikke kunne bli kjent før tirsdag 26. Februar.

- Sånt som skjer

Jimmy Eat World

TIL NORWEGIAN WOOD: Jimmy Eat World.

Foto: Promo

- Det er sånt som skjer i denne bransjen, sier festivalsjef Sten Fredriksen til NRK.

Men nå er det altså endelig bekreftet at bandet kommer tilbake til Oslo og denne gangen Frognerbadet, for å spille på Norwegian Wood.

Queens of the Stone Age sin siste utgivelse «Era Vulgaris»  var blant Lydverkets fremste favoritter fra 2007 . Men da de spilte på Hovfestivalen samme året fikk de en relativt lunken omtale, og spørsmålet fra anmelderen var «Abdiserer de?»

To band til

I tillegg har festivalen sikret seg Dinosaur Jr. og Jimmy Eat World.

Dinosaur Jr. gjorde comeback i 2005  etter å ha vært borte i ti år og la ut på turné, som blant annet besøkte Øyafestivalen. De ga ut sitt siste album, «Beyond» i 2007.

Jimmy Eat World sin siste utgivelse heter «Chase the lights»  og kom ut i fjor, til relativt lunken omtale.

Kulturstrøm

 • Soloartister med bandkarriere

  Begge prøvde seg som soloartister i tillegg til å være frontfigurer av to av tidenes største band, The Rolling Stones og Queen. Radioprogrammet P.I.L.S. tar for seg historien til Mick Jagger og Freddie Mercury.

  I denne utgåva av P.I.L.S. med Finn Tokvam og Bård Ose handlar det om då Mick Jagger og Freddie Mercury, frontfigurane i The Rolling Stones og Queen, begge prøvde seg som popartistar midt på 1980-talet.
 • Sinne over kvinner i krigsspill

  I et av verdens mest populære krigsspill får du blant annet stå på ski i «Slaget om Narvik» og sabotere Rjukan-anlegget. Men spillbare kvinnelige karakterer får blodet til å koke hos spillere.

 • Metallica støtter brannofrene i USA

  Heavyrock-bandet Metallica donerer 100.000 dollar (840.000 kroner) til hjelpearbeidet etter dødsbrannene i California, USA. De gjør også en nyinnspilt akustisk støttekonsert tilgjengelig for nedlastning. Alle pengene som kommer inn skal gå til ofre og hjelpearbeidere via organisasjonen «All Within My Hands foundation». Det melder Rolling Stone.

  James Hetfield, Lars Ulrich
  Foto: Owen Sweeney / AP