NRK Meny
Normal

Quart-sjefen kjenner presset

Mens Øya- og Hovefestivalen allerede har sluppet flere navn til sommerens festivaler har Quart ikke signert noen kontrakter ennå. Festivalens nye bookingsjef Jørgen Skauge kjenner presset.

Jørgen Skauge blir Toffens etterfølger
Foto: Lars Helge Rasch / NRK

Les også: Hove booker for 11 mill.

Les også: - Vi presser ikke prisene

Skauge har også, i følge Fædrelandsvennen sluttet å gå på byen i helgene. Han synes presset blir for stort.

- Ikke forberedt

- Jeg var ikke forberedt på trøkket fra publikum og media. Det har kanskje overrasket meg aller mest. Det er nesten utrolig hvor mye folk tror på det som står i avisen, sier Jørgen Skauge som skal fylle de 15 år gamle booking-skoene til Toffen Gunnufsen.

Skauge er imidlertid bestemt på at han skal klare oppgaven, men synes det er vanskelig med alle spekulasjonene omkring hvem som er på vei til Quart.

- Ikke rot i virkeligheten

- Jeg har fått veldig mye ris og ros det siste halvåret for band og artister som ikke har rot i virkeligheten. Jeg har fått mange hundre telefoner angående løse rykter, ler Skauge.

Men han er glad for at Quartfestivalen engasjerer mange. Og snart vil spenningen om hvem som kommer bli utløst.

- Det virker som omgivelsene er mest stresset. Hvis alt går som jeg tror, vil ting virkelig begynne å skje i januar og februar. Da skal jeg få ting bekreftet. Vi har mange nok bud inne til å fylle hele festivalen, men helt ferdigbooket vil jeg ikke være før i april.

Snart kommer storkanonene

I løpet av to uker vil han trolig ha sluppet de første storkanonene ut i offentligheten, melder Fædrelandsvennen .

Kulturstrøm

 • Vakkert med Susanna

  Lyst til å høre noe fint? Sjekk denne videoen med Susanna Wallumrød og hennes band, live i NRK Radio. Musikken er fra hennes nye plate «Go Dig My Grave». Plata fikk strålende anmeldelser da den kom i vinter.

 • Bekreftet som ny Bond-regissør

  – Vi er glade for å kunngjøre at den eksepsjonelt talentfulle Danny Boyle vil lede Daniel Craig i sin femte film som James Bond, sier Michael G Wilson og Barbara Broccoli fra EON Productions i en uttalelse til The Guardian. Boyle har tidligere vunnet en Oscar for filmen «Slumdog Millionaire».

  Video Filmbonanza; - Dette er ikke en horrorfilm
  Foto: Nyhetsspiller
 • Vil følge med bokbransjens kanaler

  Kulturminister Trine Skei Grande mener det er viktig å følge mer med på utviklingen av bokbransjens salgskanaler fremover. Hun er kritisk til at forlaget Cappelen Damm har en overvekt av egne boktitler i tre av sine salgskanaler, deriblant Storytel med 80 prosent av boktitler fra samme forlag, skriver Klassekampen. I en e-post til avisen skriver hun at bokbransjen ikke bare skal ha rettigheter, men også plikter.

  Trine Skei Grande
  Foto: Anne Liv Ekroll / NRK