Quart-festivalen er konkurs

Quart-festivalen er konkurs, opplyser festivalsjef og investor Arild Buli.

Quartfestivalen 2009
Foto: Kjetså, Sigtor / Sigtor Kjetså/NRK

Buli må mandag ettermiddag møte i Kristiansand tingrett, etter å ha mottatt lønnskrav fra de ansatte på rundt tre millioner kroner. Han opplyser at han ikke har pengene og at han vil godta at festivalen slås konkurs.

- Tiden ble for knapp og dessverre må derfor to av Quart-selskapene, Quart Event og Quart Service, slås konkurs, sier Buli til TV 2. Totalt er kravene mot boet på rundt 15 millioner kroner.

Ville selge aksjene

I august kom det frem at opp mot 60 personer ikke hadde fått lønn etter årets festival i Kristiansand. Den gangen sa Quart-sjefen, Arild Buli at de hadde gått på et vanvittig underskudd og jobbet med det finansielle.

Underskuddet endte på rundt 30 millioner kroner.

I september tilbød Buli 90 prosent av aksjene i Quart for 30 millioner kroner og håpet på at en eller flere nærlingslivsaktører ville finne forslaget attraktivt.

Les også: Quart med rekordunderskudd

Kulturstrøm

 • Skuespilleren Ned Beatty er død

  Den amerikanske skuespilleren Ned Beatty, som har vært nominert til Oscar og Golden Globe, er død. Beatty var kjent som en karakterskuespiller, og har medvirket i over 150 filmer og Tv-serier.

  Beatty hadde ofte flere prosjekter på gang samtidig, og blir husket som «den travleste skuespilleren i Hollywood», skriver Deadline

  Han spilte blant annet i filmer som «Piknik med døden», «Alle presidentens menn», «Supermann» og «Network», som han ble Oscar-nominert for.

  Han hadde også større og mindre roller i Tv-serier som «Kruttrøyk», «Mash*», «Rosanne» og «Drapsavsnittet».

  I tillegg hadde han en rekke roller på teatret.

  Beatty døde i Los Angeles søndag av naturlige årsaker, 83 år gammel

  Skuespilleren Ned Beatty fotografert i 2003, da han spilte i «Katt på hett blikktak» i New York.
  Foto: Gino Domenico / AP
 • Pulitzerpris for Floyd-video

  17-åringen som filmet politiets dødelige pågripelse av George Floyd i Minneapolis i mai i fjor, ble fredag belønnet med en pulitzerpris.

  Darnella Frazer ble vitne til hvordan politimannen Derek Chauvin holdt kneet på halsen til Floyd inntil han døde av oksygenmangel.

  Videoen understreket den viktige rollen borgere spiller i journalisters søken etter sannhet og rettferdighet, heter det i begrunnelsen.