Hopp til innhold

Quart-festivalen er konkurs

Quart-festivalen er konkurs, opplyser festivalsjef og investor Arild Buli.

Quartfestivalen 2009
Foto: Kjetså, Sigtor / Sigtor Kjetså/NRK

Buli må mandag ettermiddag møte i Kristiansand tingrett, etter å ha mottatt lønnskrav fra de ansatte på rundt tre millioner kroner. Han opplyser at han ikke har pengene og at han vil godta at festivalen slås konkurs.

- Tiden ble for knapp og dessverre må derfor to av Quart-selskapene, Quart Event og Quart Service, slås konkurs, sier Buli til TV 2. Totalt er kravene mot boet på rundt 15 millioner kroner.

Ville selge aksjene

I august kom det frem at opp mot 60 personer ikke hadde fått lønn etter årets festival i Kristiansand. Den gangen sa Quart-sjefen, Arild Buli at de hadde gått på et vanvittig underskudd og jobbet med det finansielle.

Underskuddet endte på rundt 30 millioner kroner.

I september tilbød Buli 90 prosent av aksjene i Quart for 30 millioner kroner og håpet på at en eller flere nærlingslivsaktører ville finne forslaget attraktivt.

Les også: Quart med rekordunderskudd

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober