Quart-festivalen er konkurs

Quart-festivalen er konkurs, opplyser festivalsjef og investor Arild Buli.

Quartfestivalen 2009
Foto: Kjetså, Sigtor / Sigtor Kjetså/NRK

Buli må mandag ettermiddag møte i Kristiansand tingrett, etter å ha mottatt lønnskrav fra de ansatte på rundt tre millioner kroner. Han opplyser at han ikke har pengene og at han vil godta at festivalen slås konkurs.

- Tiden ble for knapp og dessverre må derfor to av Quart-selskapene, Quart Event og Quart Service, slås konkurs, sier Buli til TV 2. Totalt er kravene mot boet på rundt 15 millioner kroner.

Ville selge aksjene

I august kom det frem at opp mot 60 personer ikke hadde fått lønn etter årets festival i Kristiansand. Den gangen sa Quart-sjefen, Arild Buli at de hadde gått på et vanvittig underskudd og jobbet med det finansielle.

Underskuddet endte på rundt 30 millioner kroner.

I september tilbød Buli 90 prosent av aksjene i Quart for 30 millioner kroner og håpet på at en eller flere nærlingslivsaktører ville finne forslaget attraktivt.

Les også: Quart med rekordunderskudd

Kulturstrøm

 • Blogger Annijor bytter forlag

  Blogger og forfatter Anniken Jørgensen, kjent som Annijor, gir ut sin neste bok på Gyldendal Forlag. Jørgensens bokdebut «En natt til» kom ut i 2018 på forlaget Panta i et totalt opplag på over 40 000. En person som var navngitt i boka begjærte først at forlaget skulle trekke boka tilbake, men partene kom til enighet før rettssak. Den nye boka blir en dannelsesroman om en 23-åring som sliter med angst, ifølge forlaget.

  Anniken Jørgensen
  Foto: Kaja Marie Andreassen / NRK
 • På liste over truede kulturminner

  Y-blokken i regjeringskvartalet er for andre gang på listen over Europas viktigste truede kulturminner, av kulturvernorganisasjonen Europa Nostra, skriver Aftenposten. Y-blokken som er vedtatt skal rives, har blant annet et kunstverk av Pablo Picasso integrert i fasaden. (NTB)

  Y-blokken / Y-blokka har adresse Akersgata 44 og ligger delvis over Arne Garborgs plass. Bygningen har navn etter Y-formen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Kunne aldri blitt vist

  Programlederen kunne aldri ha snakket om temaer som vold mot kvinner på TV før statsminister og fredsprisvinner Abiy Ahmed kom til makten i Etiopia. Det forteller Beza Tegafaw (til venstre) til NRK.