Putin vil møte Elton John likevel

Den russiske presidenten Vladmir Putin har ringt popstjerna Elton John og foreslått et møte. Og denne gangen er det virkelig presidenten, skal vi tro Kreml.

Elton John / Vladimir Putin

NÅ SKAL DE MØTES: Eller skal de det? Elton John trodde allerede han hadde snakket med den russiske presidenten, men det hadde han visst ikke likevel.

Foto: REUTERS/Jon Nazca/

Sir Elton John har tidligere ytret et ønsker å snakke med Putin om hans «latterlige» holdning til homofile. Og for en uke siden trodde han også at han gjorde nettopp det, da noen ringte ham opp og utga seg for å være den russiske presidenten.

Sir Elton John takket presidenten på sin Instagramkonto, men senere hevdet Putins talsmann at den russiske presidenten ikke har snakket med musikeren på telefonen. Det hadde derimot to russiske komikere, Vladimir Krasnov og Aleksej Stoljaro, som utga seg for å være presidenten. Telefonsamtalen ble også sendt på russisk TV.

Putin vil møte Elton John

Nå viser det seg at den russiske presidenten vil møte artisten likevel, «når timeplanen tillater det». Han har visstnok også bedt Elton John om å ikke må være fornærmet over spøken.

Presidenten har nå sagt at han vil diskutere «alt artisten måtte ønske» når de møtes. Ifølge presidentens talsmann har Putin denne gangen virkelig ringt artisten, skriver BBC.

Homofiendtlig

Myndighetene i Russland har blitt sterkt kritisert for å ha vedtatt en rekke homofiendtlige lovforslag. I 2013 undertegnet Russlands president Vladimir Putin loven som forbyr såkalt «homoseksuell propaganda».

Flere land og organisasjoner uttrykte da bekymring for den russiske homoloven.

Oppfordrer Ukraina til å støtte BGBT

Tidligere har Elton John uttalt at president Putins holdning til homoseksualitet er både isolerende, fordømmende og latterlig

Sir Elton John er fort tiden i Ukraina hvor han har hatt møter med både landets president og flere businessledere i et forsøk på å overtale dem til å støtte landets LGBT-gruppe (lesbian, gay, bisexual, and transgender).

.

Kulturstrøm

 • Fransk komponist drept av bjørn

  Julien Gauthier (44), huskomponist hos Orchestre de Bretagne, søkte inspirasjon til en ny symfoni i villmarka i Canada da han ble angrepet og drept av en Grizzlybjørn, melder Le Parisien. Gauthier var kjent for å bruke naturlyder i musikken sin.

 • Unge elsker klassisk

  Den gamle myten om at det bare er godt voksne som hører på klassisk musikk faller. En ny studie publisert på nettstedet ABC Classic tyder på det motsatte. Nesten en tredel av det klassiske publikummet er under 35 år, viser undersøkelsen. Undersøkelsen viser videre at det fortsatt er radio som er den viktigste kilden til bruk av klassisk musikk.

  Klassisk
  Foto: Pixabay
 • Ny Matrix med Reeves og Moss

  Keanu Reeves (54) er tilbake i rollen som Neo og Carrie-Anne Moss (52) som Trinity når den fjerde filmen i Matrix-serien skal spilles inn neste år, melder Variety. Regissør på filmen er Lana Wachowski, som også sto bak regien på de tidligere filmene. Filmen har ennå ikke fått noen tittel.