Hopp til innhold

Pussy Riot hamrer løs på Donald Trump

En nyvalgt president som brennmerker kvinner som kveg, er rollen Donald Trump har fått i den nyeste videoen til de russiske punkerne i Pussy Riot.

Nadya Tolokonnikova og Sacha Adle i Pussy Riot

ANTI-TRUMP: Nadya Tolokonnikova og Sacha Adle i det russiske punkbandet Pussy Riot.

Foto: VINCENT JANNINK / Afp

Torsdag slapp det russiske punkbandet Pussy Riot sin tredje låt på én uke. I videoen til «Make America Great Again» har Donald Trump nettopp vunnet det amerikanske presidentvalget, og det går ikke problemfritt for seg, skriver nyhetsbyrået AFP.

Videoen viser blant annet politi som voldtar og ydmyker kvinner, og en president som brennmerker personer han ikke liker.

Sangteksten tar også for seg Trumps innvandringskritiske utspill og politivolden i USA.

– Let other people in, listen to your women, stop killing black children, make America great again, synger de i sangen, som tydelig spiller på Trumps valgkampslagord «Make America great Again».

Pussy Riot har tidligere gått hardt ut mot den russiske presidenten Vladimir Putin. I 2012 ble frontkvinnen Nadezjda Tolokonnikova og bandmedlem Maria Aljokhina dømt til fengsel for å ha fremført en anti-Putin låt på alteret i en kirke i Moskva.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober