Pussy Riot hamrer løs på Donald Trump

En nyvalgt president som brennmerker kvinner som kveg, er rollen Donald Trump har fått i den nyeste videoen til de russiske punkerne i Pussy Riot.

Nadya Tolokonnikova og Sacha Adle i Pussy Riot

ANTI-TRUMP: Nadya Tolokonnikova og Sacha Adle i det russiske punkbandet Pussy Riot.

Foto: VINCENT JANNINK / Afp

Torsdag slapp det russiske punkbandet Pussy Riot sin tredje låt på én uke. I videoen til «Make America Great Again» har Donald Trump nettopp vunnet det amerikanske presidentvalget, og det går ikke problemfritt for seg, skriver nyhetsbyrået AFP.

Videoen viser blant annet politi som voldtar og ydmyker kvinner, og en president som brennmerker personer han ikke liker.

Sangteksten tar også for seg Trumps innvandringskritiske utspill og politivolden i USA.

– Let other people in, listen to your women, stop killing black children, make America great again, synger de i sangen, som tydelig spiller på Trumps valgkampslagord «Make America great Again».

Pussy Riot har tidligere gått hardt ut mot den russiske presidenten Vladimir Putin. I 2012 ble frontkvinnen Nadezjda Tolokonnikova og bandmedlem Maria Aljokhina dømt til fengsel for å ha fremført en anti-Putin låt på alteret i en kirke i Moskva.

Kulturstrøm

 • H&M satser på luksus og på nett

  Fire butikk-kjeder eid av H&M-gruppen åpner butikker på nett i Norge. Arket, Weekday og Monki kom i forrige uke. High street-kjeden Cos er like rundt hjørnet, også med butikk i det nye Valkyrien-prosjektet i Oslo (bildet), skriver Melk&Honning.

  Valkyrien rehabilitert på Majorstua
  Foto: NCC
 • Ny strømmetjeneste fra Apple

  TV+ heter den nye kanalen til Apple som ble annonsert av sjefen Tim Cook (bildet) i dag. Innholdet blir originale tv-programmer. Blant annet er «The Morning Show», et morgen tv-drama med Jennifer Aniston and Reese Witherspoon under utvikling. Det er også en ny versjon av Stephen Spielbergs «Amazing Stories» og filmatiseringen av Isaac Asimovs bokserie «Foundation». TV+ blir en reklamefri betal-tjeneste i den boosta Apple TV-appen som kommer i mai, skriver TechCrunch etter pressekonferansen.

  Apple CEO Tim Cook presenterer Apple TV+
  Foto: Tony Avelar / AP
 • Klassisk musikk-rekord på Spotify

  Den italienske komponisten og pianisten Ludovico Einaudis ambisiøse prosjekt med sju nye plateutgivelser på like mange måneder har fått en knallstart. Etter at den første plata «Day One» kom ut for en drøy uke siden har den svingt seg opp som den mest strømmede klassiske plata noensinne, med over to millioner lyttinger det første døgnet alene.