NRK Meny
Normal

Pussy Riot hamrer løs på Donald Trump

En nyvalgt president som brennmerker kvinner som kveg, er rollen Donald Trump har fått i den nyeste videoen til de russiske punkerne i Pussy Riot.

Nadya Tolokonnikova og Sacha Adle i Pussy Riot

ANTI-TRUMP: Nadya Tolokonnikova og Sacha Adle i det russiske punkbandet Pussy Riot.

Foto: VINCENT JANNINK / Afp

Torsdag slapp det russiske punkbandet Pussy Riot sin tredje låt på én uke. I videoen til «Make America Great Again» har Donald Trump nettopp vunnet det amerikanske presidentvalget, og det går ikke problemfritt for seg, skriver nyhetsbyrået AFP.

Videoen viser blant annet politi som voldtar og ydmyker kvinner, og en president som brennmerker personer han ikke liker.

Sangteksten tar også for seg Trumps innvandringskritiske utspill og politivolden i USA.

– Let other people in, listen to your women, stop killing black children, make America great again, synger de i sangen, som tydelig spiller på Trumps valgkampslagord «Make America great Again».

Pussy Riot har tidligere gått hardt ut mot den russiske presidenten Vladimir Putin. I 2012 ble frontkvinnen Nadezjda Tolokonnikova og bandmedlem Maria Aljokhina dømt til fengsel for å ha fremført en anti-Putin låt på alteret i en kirke i Moskva.

Kulturstrøm

  • – En svært talentfull artist

    Musikksjef i NRK P3, Mats Borch Bugge, sier Avicii har betydd mye for EDM og moderne dansemusikk: – Han var en svært talentfull produsent, artist og merkevarebygger, som har gått bort altfor tidlig.

    Musikksjefen i P3 sier det er en svært talentfull produsent og artist som har gått bort.