NRK Meny
Normal

Pussy Riot hamrer løs på Donald Trump

En nyvalgt president som brennmerker kvinner som kveg, er rollen Donald Trump har fått i den nyeste videoen til de russiske punkerne i Pussy Riot.

Nadya Tolokonnikova og Sacha Adle i Pussy Riot

ANTI-TRUMP: Nadya Tolokonnikova og Sacha Adle i det russiske punkbandet Pussy Riot.

Foto: VINCENT JANNINK / Afp

Torsdag slapp det russiske punkbandet Pussy Riot sin tredje låt på én uke. I videoen til «Make America Great Again» har Donald Trump nettopp vunnet det amerikanske presidentvalget, og det går ikke problemfritt for seg, skriver nyhetsbyrået AFP.

Videoen viser blant annet politi som voldtar og ydmyker kvinner, og en president som brennmerker personer han ikke liker.

Sangteksten tar også for seg Trumps innvandringskritiske utspill og politivolden i USA.

– Let other people in, listen to your women, stop killing black children, make America great again, synger de i sangen, som tydelig spiller på Trumps valgkampslagord «Make America great Again».

Pussy Riot har tidligere gått hardt ut mot den russiske presidenten Vladimir Putin. I 2012 ble frontkvinnen Nadezjda Tolokonnikova og bandmedlem Maria Aljokhina dømt til fengsel for å ha fremført en anti-Putin låt på alteret i en kirke i Moskva.

Kulturstrøm

 • The Kids gjør comeback

  Popgruppa The Kids gjør comeback i januar 2019, 40 år etter oppstarten i 1979. Bandet med Dag Ingebrigtsen og Torstein Flakne i spissen hadde sin største hit med «Forelska i lærer'n». Nå skal de spille konsert igjen under Åre Live.

  Nylig gjenforente The Kids gjesta Nitimen fredag.
  Foto: Ola Nymo Trulsen / NRK
 • Gir ut bok om DAB-prosessen

  Knapt ett år etter at DAB tok over for det riksdekkende FM-nettet, gir PAX forlag ut en bok om prosessen. Boka er skrevet av journalist og forfatter Thor Viksveen, og tar ifølge forlaget for seg hvordan NRK og P4 tok grep om prosessen fra første dag, og om politikere som ikke skjønte hva de var med på. (NTB)

  DAB radio.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Aamot-statuetten til Iram Haq

  Regissør, skuespiller og manusforfatter Iram Haq (42) er tildelt Film & Kinos ærespris: Aamot-statuetten. Prisen er bransjeorganisasjonens høyeste utmerkelse innen norsk film og kinobransje eller norsk filmproduksjon.

  Iram Haq
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix